پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن گفتار درمانی گفت: حدود یک درصد افراد جامعه گرفتار ناروانی گفتار هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن علمی گفتار درمانی؛ دکتر علی قربانی در آستانه برگزاری شانزدهمین همایش گفتار درمانی ایران در ارتباط با ناروانی گفتار افزود: بر اساس برخی از بررسیهای انجام گرفته مشخص شده است یک درصد افراد در جوامع مختلف دچار ناروانی گفتار هستند که این آمار در کودکان بیشتر بوده و به رقم ۵ تا ۷ درصد نیز میرسد.
وی با بیان اینکه لکنت یا ناروانی گفتار در کودکان ۳ تا ۵ سال میتواند طبیعی باشد، گفت: ترساندن کودک، تب و تشنج و عواملی از این دست میتواند سبب ماندگاری این مشکل شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: ناروانی گفتار میتواند سبب نبود ارتباط، تمسخر و پیامدهای رفتاری باشد بنابراین پیشگیریهای اولیه، ثانویه و درمان این مسأله حائز اهمیت است.
دکتر قربانی گفت: برخی از کودکان قبل از دوران مدرسه گرفتار اختلالات تولید صدا بوده و یا به اصطلاح نوک زبان حرف میزنند و یا برخی کلمهها را به درستی ادا نمیکنند و در صورتی که این مشکل در آنها برطرف نشود در دوران مدرسه در دیکته نویسی و رونویسی دچار مشکل خواهند داشت که میتوان با آموزش و گفتار درمانی به آنها مانع افت تحصیلی آنها شد.
رئیس هیأت مدیره انجمن گفتار درمانی افزود: کودکان نارس به علت اختلالات تغذیهای ممکن است دچار اختلال در عملکرد اندامهای گویا همچون زبان، دهان و حلق شوند و این مسأله برای آنها مشکلات گفتاری ایجاد کند که میتوان با گفتار درمانی در جهت رفع مشکل آنها گام برداشت.
وی گفت: بزرگسالان نیز میتوانند مبتلا به اختلالات صوت ناشی از گرفتگی صدا یا خشن بودن صدا باشند به طوری که زنان صدای کلفت و مردانه و مردان صدای زنانه داشته باشند که با گفتاردرمانی میتوان به آنها آموزشهای لازم را ارائه تا حنجرهشان آسیب نبیند.
رئیس انجمن گفتار درمانی افزود: راهکارهای درمانی مبتنی بر آموزش است و بر این اساس بوده که فرد بتواند خوب بشنود و اندامهای گویایی یا گفتاریش خوب عمل کند همچنین گفتار درمانی کمک میکند که فرد مهارتهای دریافتی بهتری داشته باشد.
قربانی با اشاره به اینکه گاهی نیاز به مداخلات بیشتری اعم از دستکاری اندامهای گویا توسط درمانگر داریم، گفت: این اقدام شامل جراحی نیست و فرد درمانگر با دست یا قاشک اندام گویایی را دستکاری میکند تا عملکرد آن بهتر شود.
وی افزود: کودکان دچار شکاف کام، کسانی که مراحل رشد کندتری دارند یا دچار آسیبهای عصبی و مسائل رفتاری هستند ممکن است با مشکلات گفتاری همراه شوند که اقدامات پزشکی و دارویی متخصصان مربوطه برای آنها صورت میگیرد و در کنار این مسأله اختلالات گفتاری فرد هم با آموزش گفتار درمانی کاهش مییابد و درمان میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: گفتار جنبههای مختلف بیوشیمیایی عصب شناختی، ساختمانی، حسی و حرکتی فیزیولوژیکی و یادگیری دارد و این پایههایی است که بر اساس آن گفتار را یاد بگیریم.
شانزدهمین همایش گفتار درمانی ایران از ۲۰ تا ۲۱ اردیبهشت در مرکز همایشهای بین المللی تالار امام علی برگزار میشود.