آموزش رایگان به اتباع
اجرای طرح مشترک بین المللی آموزش رایگان به اتباع برای نخستین بار در پیشوا
نخستین بار با همکاری موسسات بین اللملی طرح رایگان افزایش کیفی و کمی آموزش اتباع افغانستانی در شهرستان پیشوا آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور در روستای شتر خوار شهرستان پیشوا گفت: با توجه به وجود سه ملیون افغانستانی در کشور و همچنین اعلام کشور افغانستان مبنی بر نداشتن سواد ۵۰ درصد این جمعیت، تاکنون توانسته ایم در چهار سال گذشته ۹۰ هزار اتباع را تحت پوشش قرار دهیم.
علی باقرزاده افزود: ما با همکاری موسسههای بین المللی و سازمان ملل این طرح را در استانهای مهاجر پذیر دیگر مانند اصفهان، خراسان، سمنان، یزد و دیگر شهرستانهای استان تهران در دست بررسی داریم.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران هم گفت: مهمترین رویکرد جمهوری اسلامی آموزش رایگان برای اتباع خارجی در جهت اعتلای فرهنگی و حفظ کرامت انسانی است.
سعید بیات افزود: مبنای سیاست گذاری جمهوری اسلامی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون با تمام فشارهای اقتصادی و تحریمهای وارد شده بر ایران در حقیقت گرامی داشتن تمام انسانها از جمله اتباع ساکن در ایران است.
وی گفت: در هیچ کشوری زندگی مسالمت آمیز بین اتباع یک کشور دیگر و شهروندان نبوده است، در این چهار دههی میزبانی ایران از مهاجران افغانی در راستای سیاستهای نظام جمهوری اسلامی و آرمان بلند انقلاب در حمایت از محرومان و مستضعفان، خدمات شایانی ارائه شده است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران افزود: جمعا چهارصدوبیست هزار دانش اموز تبعه خارجی در کشور وجود دارد و سرانه اموزشی برای هر دانش آموز دو میلیون تومان است که هشتصد و پنجاه میلیارد سالانه هزینه میشود.
وی گفت: مهمترین رویکرد جمهوری اسلامی اعتلای فرهنگی است، در هیچ جای دنیا آموزش رایگان به اتباع ارائه نمیشود، فراهم نمودن امکانات رایگان تحصیلی برای اتباع به دستور مقام معظم رهبری از سال گذشته در راستای حفظ کرامت انسانها صورت گرفته است.
بیات با اشاره به خدمات جمهوری اسلامی به اتباع افزود: راه اندازی دانشگاه آزاد و پیام نور در افغانستان از دیگر خدمات جمهوری اسلامی به این کشور است.
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری تهران گفت: انتظار ما از سازمانهای بین المللی و نهادهای حقوق بشری مشارکت فعالتر و مشارکت مالی این نهادها برای خدمت رسانی بهتر به این جمعیت سه میلیونی است.
در این آیین دورههای سوادآموزی و توسعه سواد برای کودکان افغانستانی در قالب دو کلاس درس در روستای محمود آباد و شترخوار آغاز شد.
روستای محمود آباد و شترخوار در ۱۵ کیلومتری شمال شرق پیشوا با حدود ۲۰۰ سکنه از کم برخوردارترین روستاهای بخش جلیل اباد شهرستان پیشوا است.