پخش زنده
امروز: -
بهرامی با بیان اینکه جذب سرمایه خارجی در بخش صنعت در سال ۹۶، ۳.۵ میلیارد دلار بوده گفت: این میزان در سال ۹۵ حدود ۲ میلیارد دلار بوده است که ۷۵ درصد رشد را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ افروز بهرامی در نشست خبری اظهار داشت: در بخش صنعت و معدن پس از برجام، 6 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی مستقیم مصوب داشتیم که بیشتر آنها وارد مرحله اجرایی شده است.
وی افزود: در دولت دوازدهم به میزان 2.7 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جواز تاسیس گرفته که بیش از 20درصد پیشرفت فیزیکی داشته است .
بهرامی گفت: در 20 سال گذشته در مجموع در کل بخش های اقتصادی 40 میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی داشته ایم.
وی افزود: آمارهای جهانی نشان می دهد در سال 2016 ایران در کل بخش ها در جذب سرمایه گذاری خارجی نسبت به سال 2015 حدود 64 درصد رشد داشته در حالی که این شاخص در کل جهان منفی بوده است.
وی ادامه داد: از 170 طرح خارجی پساز برجام حدود 70 طرح به بهره برداری رسیده است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی وزارت صنعت با بیان اینکه در یک ماه گذشته یک میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی مصوب داشته ایم گفت: بیشتر آنها در حوزه خودرو و صنایع غذایی و بیشتر از سوی کشورهای آلمان ، چین و فرانسه بوده است .
وی افزود: در بخش فاینانس نیز حدود 30 میلیارد دلار قرارداد منعقد شده است.
تکمیل ۶ هزار طرح نیمه تمام صنعتی
مدیر دفتر طرح ها و تامین مالی وزارت صنعت از راهاندازی حدود ۶ هزار طرح نیمه تمام در سال ۹۶ خبر داد.
افشار فتح اللهی در نشست خبری گفت: پارسال راه اندازی 6 هزار طرح تولیدی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد هدف گذاری شده بود که ۵۸۰۰ طرح معادل حدود ۹۸% برنامه به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: برای امسال بهرهبرداری از حدود ۶۲۰۰ طرح تولیدی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد هدف گذاری شده است.
فتح اللهی گفت: این طرح ها از طریق تزریق منابع رونق تولید و با سرمایه گذاری بخش خصوصی محقق می شود.
بنابراین گزارش انوش رحام مدیر شورای اطلاعرسانی وزارت صنعت نیز در این نشست با اشاره به موضوع قاچاق گفت: کاهش آمار قاچاق باعث افزایش تراز منفی تجاری کشور میشود.
وی افزود: کاهش قاچاق به این معنی است که این کالاها از طریق تجارت رسمی وارد شده و این موضوع تراز تجاری را منفی می کند.
رحام میزان قاچاق پوشاک را حدود سالانه ۲ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: تخمین دقیقی از قاچاق وجود ندارد و این موضوع بر اساس شکاف عرضه و تقاضا یا میزان صادرات کشورها و واردات ما و یا روش مصارف ارزی تخمین زده میشود..