پخش زنده
امروز: -
سوزاندن بقایای گیاهی و محصولات کشاورزی ممنوع و پیگرد قضایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، رییس اداره حفاظت محیط زیست آبادان با اشاره به فصل برداشت محصولاتی مانند گندم و جو گفت: کشاورزان با مدیریت بقایای گیاهی، خاک مزارع خود را حاصلخیز کرده و از سوزاندن بقایای گیاهی خودداری کنند.
فتحی افزود: با توجه به اینکه کشاورزان برای کشت دوم، بلافاصله پس از برداشت محصول اقدام به سوزاندن بقایای آن می کنند این موضوع در قانون هوای پاک مصوب مرداد 96 ممنوع و تخلف از آن پیگرد قضایی دارد.
وی با بیان اینکه در سیستم خاک عوامل تشکیل دهنده بصورت منظم و هدفمند فعالیت می کنند یادآور شد: آتش زدن بقایای گیاهان، موجب ایجاد دود و آلودگی هوا، آسیب جدی به خاک، شور و قلیایی شدن خاک، از بین رفتن میکروارگانیزمهای زنده خاک، از بین رفتن مواد آلی و در نهایت مرگ خاک می شود.
رییس اداره محیط زیست با یادآوری شرایط کنونی و کمبود آب گفت: سوزاندن بقایای محصول سبب سفت و کلوخی شدن خاک و در نتیجه افزایش مصرف آب می شود.
فتحی اما سهولت در آبیاری، جلوگیری از فرسایش خاک، نگهداری آب درون خاک، کاهش مصرف آب، افزایش مواد آلی، عملکرد خاک، کاهش مصرف کود شیمیایی و شخم راحت و رشد بهتر محصول را از مزایای شخم خاک به همراه بقایای محصول برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر هم با تاکید بر لزوم ترویج روشهای صحیح مطابق قانون یادشده گفت: با توجه به سوزاندن بقایای گندم و جو در اراضی و نخلستانها، کارشناسان جهاد کشاورزی با آموزش روشهای صحیح از این کار جلوگیری کردند.
مطرودی افزود: از ده هزار هکتار سطح زیر کشت در سال گذشته تنها 200 هکتار کشاورزان متخلف بودند که با آموزش مروجان کشاورزی این افراد نیز امسال به جمع سایر کشاورزان می پیوندند.
در آبادان و خرمشهر 50 کارشناس کشاورزی کار ترویج راهکارهای صحیح استفاده از بقایای گیاهان را برعهده داشته اند.