به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از سایت اطلاع رسانی محیط زیست استان تهران،کیومرث کلانتری در این نشست با اشاره به اینکه وجود ۸۰ سازمان مردم نهاد زیست محیطی در استان تهران یک ظرفیت فوق العاده است ، افزود: از ابتدای ورود به محیط زیست استان تهران تمام تلاش هایمان بر اساس ۲ رویکرد صورت گرفته است، اولین رویکرد تقویت زیرساختها و منابع زیست محیطی و دومین رویکرد بالا بردن شان و منزلت و جایگاه محیط زیست در بین اقشار مختلف جامعه بوده، اما تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله هست.
وی با اشاره به اینکه محیط زیست استان تهران به لحاظ امکانات و زیرساختها با کمبود و کاستی های زیادی روبروست هرچند که این مجموعه دارای وظایف حاکمیتی و نظارتی وسیعی در حوزه محیط زیست است، اظهار داشت: از طرفی بزرگترین چالش استان تهران حوزه محیط زیست است از آن جمله می توان به موضوعات آلودگی هوا، آب، پسماند و همچنین جمعیت اشاره کرد.
وی به وجود ۱۷۰۰۰ صنعت و ۴۵۰ هزار صنف و ده ها شهرک صنعتی در استان اشاره کرد و افزود: این خود بیانگر وسعت و حجم گسترده کار است و بنابراین حضور، نظارت و رویکرد تشکل های زیست محیطی در این پهنه و در این عرصه بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه تشکل ها باید دارای ۴ ویژگی داوطلبانه ، عام المنفعه، غیرسیاسی و غیر حکومتی باشند ادامه داد: تشکل ها هم دیدگاه کارشناسی دارند و هم دیدگاه مردمی و در جاهایی که محیط زیست با مشکلات و معضلات مختلفی مواجه است نقش سمن های زیست محیطی دوچندان است.
کلانتری با بیان اینکه در حال حاضر اگر به شرایط زیست محیطی استان تهران خوشبینانه نگاه کنیم بیش از صد روز آلودگی هوا در تهران داریم، افزود: در شهر تهران روزانه ۸۶۰۰ تن زباله به آراد کوه حمل می شود بدون اینکه بهره برداری خاصی از پسماند صورت گیرد، پسماندی که در بسیاری کشورها به عنوان طلای کثیف تلقی می شود در کشور ما به یک معضل تبدیل شده است.
وی از شیرابه به عنوان زهرابه یاد کرد و گفت: در تهران مدیریت مناسبی در خصوص تفکیک زباله و استفاده از آن صورت نمی گیرد و موضوع زباله و پسماندها معضل مهمی است و باید توجه ویژه ای به آن شود.
کلانتری با اشاره به اینکه موضوعات آب و تالاب هم جزء همین مشکلات است، افزود:به طور مثال تالاب بندعلیخان در جنوب تهران اگر مورد توجه قرار نگیرد تهدیدی جدی برای تهران است، چرا که گرد و غبار هم از جنوب و هم از جنوب غربی و جنوب شرقی تهران را تهدید می کند و اگر نتوانیم مدیریت درستی در این خصوص داشته باشیم این عرصه ها خشک شده و کانون های جدیدی از گرد غبار ایجاد می کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه آب چالش فعلی محیط زیست کشور ما است، گفت: افزایش جمعیت و کاهش منابع آبی برای کشور ما حاد است و با توجه به اینکه منابع آبی در کشور محدود است ما باید بتوانیم با تصفیه و بار چرخانی آب چندین بار از آب استفاده کنیم.
وی افزود: از تشکل های زیست محیطی فعال در حوزه آب تقاضا دارم موضوعات مربوط به حوزه آب و موضوعات کاهش منابع آبی ، خشکسالی و باز چرخانی آب را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
کلانتری در ادامه با اشاره به اینکه پسماند سوزی در جنوب تهران بیداد می کند و متخلفان برای ۲ کیلوگرم سیم و کابل ، سلامت خود و شهروندان را به خطر می اندازند، گفت: هیچ دلیلی تخریب محیط زیست را توجیه نمی کند و البته در خصوص پسماند سوزی ها چندین پرونده تشکیل شده و با بررسی های صورت گرفته با منابع اصلی این موضوع برخورد شده است.
وی تصریح کرد : در سال گذشته ۱۲۶۰۰ مورد پایش زیست محیطی واحدهای صنعتی در سطح استان تهران صورت گرفته که نتیجه آن شناسایی ۴۰۷ واحد آلاینده در سطح استان بوده که این نشان دهنده عدم توجه به قوانین محیط زیستی از سوی صاحبان این صنایع بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه استاندار تهران یک استاندار صد در صد محیط زیستی است و این فرصت مناسبی است برای ارتقاء جایگاه محیط زیست و سلامت در استان، اظهار داشت: در شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران تصمیمات و برنامه ریزی های مناسبی برای محیط زیست گرفته می شود و این مصوبات تا پایان برنامه ششم توسعه در شهرستان های استان تهران اجرایی می گردد.
وی همچنین در این نشست از صدور مجوز تمام تصفیه خانه های فاضلابی که باید ایجاد می شد و نیازمند مجوزهای زیست محیطی بود ، خبر داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان در خصوص انرژی های تجدید پذیر بیان داشت: در این حوزه ظرفیت خوبی در کشور داریم و باید مجوزهای لازم در این خصوص صادر شود و از طرفی دستگاههای متولی هم باید با جدیت این موضوع را پیگیری نمایند.
***تشکیل انجمن های محیط زیستی دراستان تهرانفریبا رضایی رئیس اداره آموزش و مشارکتهای مردمی حفاظت محیط زیست استان تهران در این نشست از تشکیل جلسه با شبکه انجمن های محیط زیستی استان تهران پیش از این خبر داد و با اشاره به مصوبات این جلسه گفت: عضویت نماینده شبکه تشکل های محیط زیستی استان تهران در کارگروه های تخصصی استانداری و همچنین عضویت نمایندگان تشکل های محیط زیستی استان در کارگروه های فنی- تخصصی محیط زیست استان تهران از جمله مصوبات این جلسه بود که این مصوبات در محیط زیست استان تهران پیگیری و اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه برگزاری نشست مشترک تشکل های محیط زیستی استان و استاندار تهران از دیگر مصوبات این جلسه بود، اظهار داشت: برگزاری کارگاه تسهیلگری مشارکتی در خصوص براورد سند مشارکتی و ظرفیت سنجی جهت مشارکت تشکل ها و ادارات کل برای نخستین بار در کشور از دیگر موضوعات مورد تصویب در این جلسه بود.
در این نشست موضوعاتی همچون جلوگیری از تخریب ارتفاعات تهران، توجه بیشتر به حیات وحش استان، سختگیری در ارزیابی های زیست محیطی ، توجه به سبک زندگی ، تفکیک زباله از مبدا و فرهنگسازی و ایجاد فرصت های بیشتر برای حضور تشکل ها در صدا و سیما توسط نمایندگان تشکل های زیست محیطی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.