آقای روحانی در مراسم قدردانی از کارگران نمونه:
توطئه دشمنان ملت، ایجاد ناامیدی به آینده است
رئیس جمهور تصریح کرد: یکی از اصلیترین توطئههای دشمنان علیه ملت ایران ایجاد یاس و ناامیدی به آینده کشور است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی در سخنانی در مراسم تقدیر از کارگران نمونه کشور ضمن تقدیر از خدمات و مجاهدت های کارگران و نیز تبریک میلاد با سعادت مهدی موعود (عج) گفت : اعتقاد به امام دوازدهم و مهدویت، انتظار ما برای روز ظهور و امید ما برای تحقق عدالت جهانی به دست آن بزرگوار به ما می گوید که مسیر و آینده ما ، آینده ای درخشان برای بشریت است و این تفاوت ما معتقدان به امام دوازدهم، با دیگران است .
وی با اشاره به ناامیدی و نگاه تاریک برخی ها به آینده افزود: این تفکر که روز بعد ، هفته بعد ، ماه بعد و سال بعد با مشکل مواجه هستیم تفکر نادرستی است و با منطق ، اعتقادات و فرهنگ ما سازگار نیست .
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه یک مسلمان همیشه باید معتقد به گشایش در روزهای آینده باشد گفت : در روایات ما آمده که هیچ عملی بالاتر و بهتر از انتظار نیست ؛ فَرَج یعنی باز شدن و گشایش و هر روز باید به آینده امیدوار و روشن نگر باشیم .
آقای روحانی با اشاره به جلسات مختلف دولت تصریح کرد : عده ای از وزرا از اول سال در خصوص مسائل مختلف نوای ناامیدی دارند و تمام سخنان آنان ناامیدانه است عده ای دیگر نیز امیدوارانه حرف می زنند و پیشنهادهای سازنده می دهند و به آینده امیدوارند.
رئیس جمهور با بیان اینکه ناامیدی و غم و غصه خوردن درباره آینده هیچ سودی ندارد به خاطره ای از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و امیدوار بودن وی در خصوص مسائل مختلف اشاره کرد و گفت : ایشان همیشه درباره مسائل کشور امیدوارانه سخن می گفتند حتی در زمانی که در عملیاتی با هم بودیم همیشه به نتیجه آن امیدوار بودند و می گفتند نباید از الان در خصوص نتیجه کار غصه خورد .
وی با اشاره به اینکه امیدواری به آینده مسئله بسیار مهمی است تصریح کرد : یکی از اصلی ترین توطئه های دشمنان علیه ملت ایران ایجاد یاس و ناامیدی به آینده کشور است .
به کوری چشم دشمن وارد چهلمین سال پیروزی انقلاب شدیم
رئیس جمهور گفت: به کوری چشم مردی که در امریکا از ایران کینه دارد ما وارد چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران شده ایم.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم تقدیر از کارگران نمونه کشور تصریح کرد: مردی که اخیرا در امریکا سمتی گرفته و خیلی بددهن بوده و از ایران کینه دارد از پارسال شروع کرده که جمهوری اسلامی ایران چهلمین سال انقلاب خود را نخواهد دید.
رئیس جمهور افزود: اکنون به کوری چشم وی ما وارد چهلمین سال انقلاب اسلامی ایران شدیم و انشاء الله با امید، تحرک و موفقیت بیشتر سال مان را به پایان می بریم و در روز 22 بهمن به حول و قوه الهی با جشن شما وارد چهل و یکمین سال پیروزی انقلاب اسلامی خواهیم شد.
وی با اشاره به آیه ای با مضمون اینکه خدا به ما امید می دهد، گفت: خدا به ملت ها امید می دهد و آینده ای روشن برای ما ترسیم می کند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما ملتی هستیم به نام ملت ایران؛ ملتی با فرهنگ چندین هزار ساله که عاشق قرآن و خاندان رسالت است، ملتی که بالاترین خدمت را به دین اسلام و فرهنگ اسلامی انجام داده است.
آقای روحانی ملت ایران را ملتی هنرمند خواند و با اشاره به حضور بانویی نابینا در مراسم تقدیر از کارگران نمونه ضمن تقدیر از هنرمندی وی در خلق تابلویی زیبا گفت: این هنرمند به آینده خود امید دارد وگرنه اگر کسی ناامید باشد نمی تواند هنرآفرینی کند.
وی افزود: از این دست هنرمندان و کارگران که در برابر سختی و مشکلات ایستاده اند، کم نیستند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه غیرت این چنینی یک ایرانی و مسلمان برای ما درس آموز است، تصریح کرد: غیرت این است که با همه معلولیت ها و مشکلات کارگران معلول در صحنه کار حاضر می شوند و اینها حجت های خدا برای ما هستند.
انتظار مذهب امید است
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در جمع کارگران با تقدیر از برخی کارگران معلول که به رغم ناتوانی های جسمی، اقدامات سازنده ای انجام داده اند گفت: این افراد حجت خداوند بر روی زمین هستند تا اگر روزی ما به وظیفه خود درست عمل نکردیم و کاستی ها را بهانه کردیم، خداوند آنها را به عنوان یک نشانه و یک حجت سر راه ما قرار دهد.
آقای روحانی با بیان اینکه این افراد به ما درس امید می دهند و ما افتخار شاگردی آنها را داریم افزود: با وجود این افراد ما حق نداریم ناامید شویم .
وی ماه شعبان و نیمه این ماه و میلاد امام زمان (عج) را ماه امید دانست و گفت : انتظار در مذهب ما یعنی امید و امیدوار بودن به آینده.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دوران ظهور امام زمان (عج) دوران امنیت و عدالت خواهد بود افزود: ما در مذهب خودمان معتقدیم پایان جهان، صلح است، نابودی نیست و پایان تاریخ عدالت است.
وی با اشاره به روایتی مبنی بر اینکه در دوران امام زمان (عج) چنان امنیتی برقرار می شود که یک زن به تنهایی از شام به حجاز می آید، بدون آنکه کسی او را تهدید کند گفت: این روایت نشان می دهد که در آن دوران امنیت برای همه وجود دارد و همه احساس امنیت می کنند.
آقای روحانی با بیان اینکه دوران حکومت امام عصر دوران عدالت، دوران ریشه کنی ظلم و دوران کمک به همدیگر است افزود: برادری، صمیمیت، اخوت و دوست داشتن همدیگر اساس دوران حکومت مهدی موعود است.
وی تاکید کرد: ما با چنین اعتقادی اساس زندگی مان امید به آینده است و معنایش این است که باید برای آینده تلاش کنیم و بانشاط پیشرفت خود را دنبال کنیم.
صادرات نفت ما در این سال ها دو برابر شده است
رئیس جمهور گفت: امروز صادرات نفت ما در مقایسه با سال 93 و اوایل سال 94 حدود دو برابر شده است.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم تقدیر از کارگران نمونه، به نامگذاری امسال اشاره کرد و افزود : قطعا باید از کالای ایرانی همیشه حمایت شود و امسال هم باید حمایت بیشتری صورت بگیرد و اینکه کالای ایرانی چطور حمایت می شود از شما کارگران، مهندسان، کارآفرینان و بنگاهداران شروع می شود .
وی گفت: همه باهم هستیم و در یک کارخانه چیزی به عنوان رقابت ناسالم نداریم و حتی آشپز و نظافتچی کارخانه می توانند در حمایت از کالای ایرانی، ما را کمک کنند .
رئیس جمهور افزود: اگر کارگر خوب باشد اما کارفرما و سرمایه نباشد و سرمایه در گردش نداشته باشیم، کار خوب پیش نمی رود و اگر کارگر و کارفرما خوب باشند و نعوذ بالله دولت خوب نباشد، کار پیش نمی رود و این بازار است که کارخانه را به حرکت در می آورد.
وی گفت: من در سال 92 وقتی که برای انتخابات آماده می شدم سفری به جنوب رفتم و دیدم انبارها و حتی حیاط های پتروشیمی پر از کالاست و مجبور شده بودند کارخانه را تعطیل کنند و این نشان می دهد که اگر بازار نداشته باشیم کسی از ما نمی خرد.
آقای روحانی افزود: چاه های نفت ما در سال 94 همه قفل بود و ما برای بازسازی آن 800 میلیون دلار خرج کردیم که نفت بدهد و در عرض چند ماه صادرات نفت ما دو برابر شد .
وی گفت : برخی می گویند که پول نفت دولت کجا می رود و ما با همین پول ها امسال 52 هزار میلیارد تومان به مستمری بگیران پول خواهیم داد به این معنا که 50 درصد پول نفت را از این طریق هزینه خواهیم کرد و این فقط جزئی از مخارج دولت است.
لزوم برانگیختن عرق ملی برای مصرف کالای ایرانی
رئیس جمهور تأکید کرد: باید عرق ملی برای مصرف کالاهای ایرانی به حرکت دربیاید حتی اگر کیفیتش، کمی کمتر از کالاهای مشابه خارجی باشد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم قدردانی از کارگران نمونه گفت: نخستین قدم برای اینکه مردم سراغ تولیدات داخلی بروند و کالای ایرانی افتخار ما باشد آن است که کارگران نشاط داشته باشند.
وی افزود: داشتن نشاط و روحیه کار خوب، آغاز تولید کالاهای باکیفیت است و برای این هدف همه باید دست در دست هم دهیم.
رئیس جمهور همچنین گفت: اگر ماده اولیه تولید کالاها که از خارج وارد می شود خوب و با عمر مفید بالا نباشد، کالای تولیدی از کیفیت بالا برخوردار نخواهد بود و مردم آن را مصرف نمی کنند.
آقای روحانی با تأکید بر لزوم ایجاد جاذبه در کالاهای تولیدی داخل برای عرضه به بازار افزود: باید کیفیت کالاهای داخلی را افزایش دهیم و در تولید آن به نحوی عمل کنیم که مشتریان را جلب کند.
وی اضافه کرد: اگر کالاهای داخلی باکیفیت باشد اما بسته بندی آن باکیفیت نباشد، نظر مردم را جلب نمی کند و به فروش نمی رود، پس کالاهای تولیدی داخل در بازار ابتدا باید چشمگیر باشد زیرا مردم بیش از اینکه از ترکیب و کیفیت آن سؤال کنند جاذبه آن را مد نظر قرار می دهند.
رئیس جمهور تولید کالاهای باکیفیت داخلی را سبب افزایش زمان کار کارخانه ها، فعال شدن بخش های جدید کارگاه های تولیدی، افزایش حقوق و رفاه کارگران، ایجاد رونق در بازار و افزایش اشتغالزایی برشمرد.
آقای روحانی تصریح کرد: فرهنگ بسیار بدی که سال ها در کشور ما رواج دارد این است که وقتی از گرانی برخی کالاها سؤال می شود، می گویند خارجی است، یعنی اینکه کالای خارجی معادل جنس باکیفیت تلقی می شود، این اشتباهی بزرگ در جامعه ماست.
وی با تأکید بر لزوم برانگیخته شدن عرق ملی در خرید کالای ایرانی افزود: حتی اگر کیفیت کالاهای ایرانی کمی کمتر از معادل خارجی باشد، باید آن را بخریم در غیر این صورت باید به اصطلاح بیخ ریش صاحبش بماند.
رئیس جمهور گفت: مردم با عشق و عرق به وطن باید بیشتر تلاش کنند که حتی الامکان از کالاهای ایرانی استفاده کنند تا اشتغال ایجاد شود.
آمار شاغلان کشور در سال 96 هشتصد هزار شغل است
رئیس جمهور گفت: 800 هزار شغل خالص آمار شاغلان کشور در سال 96 است.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود در مراسم تقدیر از کارگران نمونه با اشاره به فربه شدن دولت افزود: دولت باید وزن خود را کم کند چراکه ما نمی توانیم هر روز دولت را بزرگ تر کنیم و دولت باید چابک تر و لاغرتر شود تا بتواند کار کند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جوانان کشور باید برای بازار کار درس بخوانند و تحصیل کنند نه برای بازار استخدام گفت: بازار کار با تولید درست می شود و توصیه من به وزرای کار، آموزش و پرورش و علوم همیشه این بوده است که به این جوانان مهارت کار یاد دهید.
آقای روحانی افزود: باید مهارت کار را در بین فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مدارس افزایش دهیم و این امر وظیفه وزارتخانه های کار، آموزش و پرورش و علوم و معاون فناوری رئیس جمهور است.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه امروز مدرک زیاد مهم نیست و مهارت و کار فناورانه مهم است، گفت: باید مهارت ها را افزایش دهیم حتی مهارت کارگران باید با تلاش وزارت کار ارتقا یابد و باید شغل آنها پایدار شود.
آقای روحانی در ادامه افزود: امروز زمانی نیست که بگوییم وظیفه دولت این است که مردها را مشغول به کار کند و زن ها بیکار بمانند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه زنان ما امروز درس خوانده و تحصیل کرده و مهارت یاد گرفته اند، گفت: نمی شود به آنها بگوییم که در خانه بمانند و کار نکنند.
آقای روحانی افزود: خوشحالم که دولت یازدهم اولین دولتی بود که در یکی دو سال در زمینه اشتغال، تعداد زنان شاغل بیشتر از مردان شاغل بوده است.
رئیس جمهور گفت: اجازه دهید محیط کار برای همه باشد و وزارت کار در این زمینه باید توجه خاصی به این امر داشته باشد.
آقای روحانی با اشاره به اینکه در سال گذشته 800 هزار شغل خالص در کشور ایجاد شد، آمار شاغلان سال 95 را 22 میلیون و 500 هزار و آمار شاغلان سال 96 را 23 میلیون و 300 هزار اعلام کرد.
رئیس جمهور همچنین آمار شاغلان سال 86 را 20 میلیون و آمار شاغلین سال 91 را هم 20 میلیون نفر اعلام کرد و گفت: از سال 86 تا 91 اشتغال خالص کشور تکان نخورده است.
آقای روحانی افزود: این امر نشان دهنده آن است که دولت های یازدهم و دوازدهم دست به دست هم داده و یک قدم خوب در جهت اشتغال برداشته اند اما این کافی نیست چراکه ما 3 میلیون بیکار داریم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در سال جدید تمام تلاش ما بر این بوده است که اشتغال را افزایش دهیم، گفت: تلاش ما بر این است که وضع کارگران در زمینه های معیشتی و زندگی بهتر شود و ان شاءالله امسال وضع اشتغال در کشور بهتر خواهد شد.
آقای روحانی با اشاره به اینکه هنوز مشکلات وجود دارد و باید در جهت رفع آنها زیاد کار کرد، افزود: یکی از شعارهای انتخاباتی ما از روز اول دولت یازدهم این بود که باید حقوق سالیانه کارگران و کارمندان از تورم بیشتر باشد و این قولی است که من داده ام و به این قول هم عمل کردیم.
رئیس جمهور گفت: همیشه از ابتدای دولت یازدهم حقوق را بیش از تورم افزایش داده ایم و معنای آن این نیست که مشکلات حل شده، بلکه معنای آن این است که ما یک قدم برداشته ایم و قدم دوم تورم را مهار کرده ایم.
آقای روحانی افزود: مهار کردن تورم به معنای ارزان شدن نیست بلکه گرانی کمتر شده است، نه ارزان تر شده است و زمانی که ما می گوییم تورم مهار شده است به معنای ارزانی نیست به معنای آن است که گرانی کندتر حرکت کرده است.
رئیس جمهور گفت: و معنی آن این است که اگر گرانی در سال 91 چهل درصد بوده، یعنی 40 درصد نسبت به سال قبل گران تر شده است، سال قبل 9 درصد بوده و این یعنی نسبت به سال قبل 9 درصد گران تر شده و نه اینکه ارزان شده است و این هم یک کمک است که به کارگران کرده ایم.
آقای روحانی ابرازامیدواری کرد: سال جدید برای کارگران سالی توأم با موفقیت باشد و دولت و مسئولان بتوانند خدمتگزار خوبی برای کارگران باشند.
رئیس جمهور خطاب به کارگران گفت: دستان پرتلاش شما عزیزان که بوسه گاه پیغمبر(ص) است، همیشه در انقلاب، جنگ، سازندگی و همچنین امروز برای عزت کشور تاثیرگذار بوده و امروز هم تاثیرگذار است و ان شاءالله به کمک هم، ایرانی آبادتر، عزیزتر و سرافراز خواهیم داشت.