پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون شوراها: از پنج سال پیش تاکنون هنوز دولت لایحه مدیریت یکپارچه شهری را به مجلس ارائه نکرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، محمدجواد کولیوند در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» شبکه دو سیما افزود: با این حال کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس طرح مدیریت واحد شهری را در 155 ماده تهیه کرده است.
وی گفت: قصد داریم این طرح را به دولت ارائه دهیم که در صورت تأیید دولت، به عنوان لایحه به مجلس ارائه شود و در غیر این صورت خودمان آنرا در قالب طرح به مجلس ارائه کنیم.
کولیوند افزود: از زمان تشکیل شوراها در کشور تا کنون، نگاه به شوراها بر اساس قانون اساسی پیش نرفت و شوراهای شهر به پارلمان محلی تبدیل نشدند و صرفاً به شهرداری ها پرداختند.
وی با بیان اینکه تخصصی نشدن کرسی های شورا از جمله مشکلات شوراهاست گفت: وقتی مدیریت شهری شکل بگیرد، نیاز به پارلمان شهری خواهد بود و در آن زمان تعداد اعضای این پارلمان باید از تعداد کنونی اعضای شوراها بیشتر شود.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هم اکنون 1151 شورا در شهرها و بیش از 33 هزار شورا در روستاهای کشور فعال هستند افزود: آمار تخلفات اعضای شوراها در سراسر کشور کمتر از یک درصد است اما همین هم نباید باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران هم در این برنامه گفت: پس از 20 سال، شوراها آن گونه که باید به جایگاه خود نرسیده اند.
محسن هاشمی ازجمله علت های نرسیدن شورا به جایگاه واقعی خود را اعتماد نکردن مجموعه نظام و دولت ها به شوراها دانست و افزود: از 24 مورد قانونی در زمینه مدیریت شهری، تنها یک سوم آنها به شوراها واگذار شده است و مابقی همچنان دولتی است.
وی گفت: ازجمله دیگر اشکالات، شکل نگرفتن مدیریت یکپارچه شهری است و به همین خاطر نظارت مناسب بر مدیریت شهرها وجود ندارد.
هاشمی افزود: اگرچه تخصص های موجود در شورای اسلامی شهر تهران کافی است اما با توجه به گستردگی وظایف شوراها در کلانشهرها، برای جذب تخصص های مختلف در شوراها لازم است تعداد اعضای آنها بیشتر شود.
وی گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که قانون شوراها برای همه شوراهای شهرهای بزرگ و کوچک و روستاها یکسان است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: شورای عالی استانها و دولتها می توانستند در سالهای گذشته برای رفع نواقص مدیریت شهری و قدرتمند تر شدن شوراها اقدام کنند که به هر دلیل چنین نکردند.
هاشمی گفت: تخصص تقنینی اعضا در شوراها کم است و بعضاً در فرمانداری ها هم این نقص وجود دارد.
وی افزود: در برخی موارد فرمانداری ها در مصوبات شوراها دخالت های غیرقانونی و غیرکارشناسی می کنند.
هاشمی وظایف اصلی شوراها را تقنینی، سیاست گذاری، برنامه ریزی و نظارتی دانست و افزود: اعضای شوراها نباید در اجرا دخالت کنند که در صورت وارد شدن آنها به عرصه اجرا، امکان تخلف وجود دارد.
وی تصریح کرد: شوراها محلی برای سیاست و سیاست بازی نیست و اعضا نباید به این سمت حرکت کنند زیرا هر شورایی که سیاست را سرلوحه کارش قرار دهد از کار اصلی اش باز خواهد ماند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: اگر وظایف اصلی خودمان را انجام دهیم به هیچ وجه فرصتی برای سیاست بازینخواهیم داشت.