پخش زنده
امروز: -
برخی از کارگران امروز یازدهم اردیبهشت، سرکار خود حاضر نشدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ محمدحسن جواهریان به همراه تعدادی از همکاران خود، امروز به جای اینکه در کارخانه و واحدهای صنفی خود باشند، به آیین تجلیل از کارگران نمونه در سالن اتاق بازرگانی اصفهان دعوت شدند.
وی گفت: چهار ثبت اختراع داشته و طرحی را هم اکنون در دست اقدام دارد و علت انتخابش در این مراسم را همین علم آموزی و ابتکار عمل می داند.
مجری برنامه نام دوکارگری را برای تکریم خواند که یکی از آنها توانسته بود مِه پاش دامداری را در زمانی که جریان برق قطع می شود، باز هم فعال نگه دارد و دیگری توانسته بود با استفاده از فناوری های جدید تولید و کیفیت شیر را در دامپروری افزایش دهد.
در این آیین کم نبودند کارگرانی که با خلاقیت، توانسته بودند، خود را در جمع مسوولانی که شاید در طول سال آنها را نبینند، ببینند.
کارگری که از دیوار های کارخانه، بالا رفت
کارگری توانسته بود با نقاشی بر روی دیوار های کارخانه، نظر کارفرمایان را به خود جلب کند و این دیوار ها سبب شد تا از پله های جایگاه تجلیل از کارگران نمونه بالا رود و جایزه خود را دریافت کند.
حرف دل همه آن ها که به نمایندگی از همکاران خود، برای شاید اولین بار و آخرین بار، اینجا دعوت شده بودند فقط یک کلمه بود؛ حمایت، حمایت و حمایت.
می گفتند: کارگر یعنی پایه اصلی سازندگی، یعنی تحمل سختی برای کالای ایرانی، یعنی سختی کشیدن و زندگی کردن، و یکی از آنها نکته ای گفت که شاید برای برخی آشنا نباشد، گفت: کارگر یعنی نان حلال درآوردن.
جشن کارگران نمونه سخنران های متعدد داشت، از معاون وزیر گرفته تا رییس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان...
مشکلات با تعاون و همدلی رفع می شود
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی در این آیین گفت: باید گلایه ها را کنار گذاشت و مشکلات امروز، بویژه در کار را با تعاون و همدلی رفع کرد.
حمید کلانتری افزود: همه کارگزاران با همدلی و هم فکری می توانند به وظیفه شان عمل کنند تا مشکلات پیش روی کشور حل شود.
باتوجه به خشکسالی، اجازه تعطیلی به هیچ واحدی نمی دهم
استاندار هم که این روزها به شدت درگیر بحران خشکسالی اصفهان است، آب پاکی را روی دست کارفرمایان و مسولان استان اصفهان ریخت و گفت: باتوجه به خشکسالی، اجازه تعطیلی به هیچ واحدی را نمی دهم.
محسن مهرعلیزاده افزود: برای استان بزرگ و شناخته شده اصفهان کسر شأن است که آمار بیکاری اش دو درصد بالاتر از میانگین کشوری باشد و ریشه آن در سرمایه گریزی است.
وی خطاب به رییس سازمان صنعت معدن و تجارت، نظارت بیشتر بر واحدهای تولیدی و حفظ اشتغال و امنیت شغلی کارگران را خواستار شد و گفت: اگر شرایط و زمینه های کار با مدیریت صحیح صورت گیرد؛ هم کارگر امنیت شغلی پیدا می کند و هم بهترین کیفیت کار ارایه می شود.
دولت نظارتی بر اجرای قانون و کسب کار و رفع موانع ندارد
رییس مجمع نمایندگان استان اصفهان هم به جایگاه آمد و برای حضار گفت: دولت قانون کسب کار و رفع موانع تولید را تصویب کرده، ولی بر آن نظارتی ندارد و پارسال شاهد تعدیل نیروها در واحدهای صنعتی بودیم.
حجت الاسلام موسوی لارگانی افزود: باید اول مشکل کارفرما حل و هزینه ها را کم کرد تا بعد از آن بتوان به مشکلات کارگر رسیدگی کرد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس ادامه داد: فشار مالی روی کارفرما سبب می شود تا از یک نفر چندین کار بخواهد و در قبالش دو نفر را اخراج کند.
ساماندهی قراردادهای موقتی از سال 69 تاکنون در مجلس معطل است
عضو شورای عالی کار کشور هم در این آیین گفت: بزرگترین دغدغه جمعیت کارگری، امنیت شغلی است و امنیت یعنی بهره وری، ابتکار، خلاقیت، کاهش حوادث و زندگی و تولید.
احمدرضا معینی ساماندهی قراردادهای موقتی که از سال69 تاکنون در مجلس معطل مانده را خواستار شد و تأکید کرد همه این مطالبات در چهار چوب قوانین است.
رییس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان موفق نبودن اجرای کامل قانون الزام درمان را از دیگر مشکلات کارگران برشمرد و افزود: تا از کارگر حمایت نشود، از کالای ایرانی حمایت نخواهد شد.
معینی با بیان اینکه نباید نگاه به کارگر، همانند نگاه به کالا باشد، ادامه داد: بزرگترین سرمایه یک کارگاه، سرمایه انسانی اش است.
یک میلیون و 106 هزار نفر کارگربیمه شده اند
محسن نیرومند مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان هم گفت:حدود یک میلیون و 106 هزار نفر کارگربیمه شده داریم که از این تعداد حدود 722هزار نفر بیمه اجباری هستند.
در سال حمایت از کالای ایرانی و در آیین تجلیل از کارگران نمونه استان اصفهان، از 44نفر در حوزه کارگران نمونه، گروه کار نمونه، واحد های نمونه دهبان های نمونه، و همچنین برترین افراد در زمینه قرآن، شعر و عکس کارگری و مسوولان خانه بهداشت کارگری تجلیل شد.
برگزاری چنین آیین هایی می تواندبه ارتقای منزلت و جایگاه کار و تولید، توسعه فرهنگ خلاقیت و نو آوری، ساماندهی و کارآمد سازی استعداد ها و خلاقیت ها ی کارگران نخبه و چهره های برتر جامعه کار کمک کند.
اما مهمتر از برگزاری چنین مراسمی کاهش موانع و گشودن گره های تولید و کمک به حل مسائل کارگری است که همت مسولان را می طلبد تا در نگاه کارگر هر روز، روزش باشد نه یک روز در اردیبهشت.
نویسنده: مرضیه قاسمی/ مجید اسماعیلیان دستجردی