به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، عیسی امینی در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره طرح آموزش و پذیرش وکالت که در کمیسیون قضایی مجلس مطرح شده است ، افزود : زمانی که طرح و لایحهای برای بهبود سازمانی در نظر گرفته میشود ، انتظار می رود که توسط همان نهاد سازماندهی و کارشناسی شود، اما تا امروز درباره این طرح هیچ اطلاعی وجود نداشته ، ضمن اینکه شنیدهام مرکز مشاوران نیز از این طرح اطلاعی نداشته است.
وی درباره آزمون وکالت و ظرفیت مربوط به این آزمون و ادعای انحصارطلبی در این خصوص گفت : همه آزمون ها و کنکورها ظرفیت محدود دارند و درباره آزمون وکالت هم به همین ترتیب است، ضمن اینکه ظرفیت پذیرش آزمون وکالت بر اساس نظر کمیسیونی متشکل از ۲ عضو از دادگستری و یک عضو از کانون وکلا تعیین می شود.
امینی افزود : اتهاماتی به ناحق به کانون وکلا وارد می شود، اما واقعیت این است که با توجه به تعداد وکلای بیکار باید گفت بیکاری با افزایش ظرفیت کانون حل نمی شود، بلکه از گروهی به گروه و از جایی به جای دیگر منتقل می شود ، نیاز به طرح در این زمینه وجود ندارد و اگر نیازی هم باشد مربوط به لایحه استقلال کانون وکلای مرکز است که کارشناسی شده و با مشورت کانون وکلا تنظیم شده است.
وی درباره میزان حق الوکاله ها که سوال خبرنگار دیگری بود ، گفت: هر چند اتهاماتی از طریق تربیون هایی به برخی وکلا وارد می شود، اما اعتماد به جامعه وکالت همچنان وجود دارد. توافق در میزان حق الوکاله ها وجود دارد، اما معتقدم در این زمینه باید عرف، منطق و قانون را در نظر بگیریم و اصول اخلاق حرفه ای یا کد اخلاقی باید مدون شود.
رییس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره افزایش حق عضویت کانونها افزود : سیر صعودی طبیعی است و در زمان هیات مدیره قبل حق عضویت ها تعیین و به تصویب رئیس قوه قضائیه رسید و با مشکلات و اعتراضات عدیده ای صورت گرفت ، پیشنهاد رئیس وقت هیات مدیره کانون افزایش پلکانی بود و از ۳۰۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
وی گفت : انتظار ما از قوه قضاییه و مجلس این است که مبلغ هزینه دادرسی را که ۸۰۰ هزار تومان است کاهش دهند و این میزان در مورد معاضدت ها و پرونده های تسخیری جبران شود، به طوری که این مبلغ به نصف کاهش یابد.
امینی درباره حق الوکاله پایه نیز افزود : وقتی آیین نامهای را وضع میکنیم و مقرر میشود که وکلا حسب مورد وجهی بگیرند ، این مقررات به مرور زمان و به تدریج متروک می شود ، آیین نامه پیشنهادی هیات مدیره سابق مورد تایید ماست.
وی گفت : بحث حق الوکاله های نامتعارف ابزاری برای فشار ناروا به جامعه وکالت شده است که حتی جامعه وکالت هم از برخی از ارقام حق الوکاله ها متحیر هستند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره جذب مجدد مرکز مشاوران نیز افزود : این موضوع قابل پذیرش کانون وکلا نیست و خواهش ما این است که از ادامه جذب توسط این مرکز به صورت جدی خودداری شود ؛ زیرا مشکلات موجود برای وکلای کانون برای وکلای مرکز مشاوران هم هست و موازی سازی و استمرار به نفع جامعه نیست.
وی درباره ظرفیتهای آزمون وکالت در سال گذشته گفت : افزایش ظرفیت ایثارگری در راستای حفظ جایگاه و مقام ایثارگران تخصیص داده شده است و به نظر میرسد اضافه کردن ظرفیت جدید مورد تایید ایثارگران هم نباشد که البته این موضوع را بررسی می کنیم و در آینده نظر خواهیم داد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره منشور اخلاقی وکلا نیز افزود : تدوین اصول اخلاقی حرفه ای در راستای اجرای منویات استاد کاتوزیان است و اصول اخلاقی جزو برنامه های اصلی این دوره از هیات مدیره کانون است و امیدواریم تا پایان سال تدوین و اجرای آن انجام شود.
امینی درباره نقش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران و اهمیت استقلال کانونهای وکلا و جایگاه خاص کانون وکلای مرکز نیز افزود : کانون وکلای مرکز در قوانین ما به اسم ذکر شده است و هدف ما پیش گرفتن وحدت و حفظ استقلال کانونهاست و اتحادیه کانون های وکلا هم جایگاه وحدت بخش دارد.
وی درباره شیوه برگزاری آزمون وکالت و امکان اصلاح این شیوه گفت: روش تستی برای همه آزمون ها عالی نیست، اما بهترین روش موجود است؛ زیرا در روش های تشریحی موفق نبوده ایم و ناچار به ادامه روش تستی هستیم، البته معتقدم بهتر است ابتدا آزمون برگزار شود و پس از آن انتخاب کانون ها صورت گیرد، این یک نظر شخصی است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با تاکید بر اینکه کانون وکلا خواستار تعامل حداکثری با قوا و حفظ استقلال کانون است، افزود: نگرش اجتماعی ما این است که در دو سال پیش رو در راستای حقوق ملت با قوای سه گانه تعامل بیشتری برقرار کنیم.
امینی با بیان اینکه فرهنگ سازی حرفه وکالت جزو وظایف ذاتی کانون وکلا است افزود : هر نهادی که متولی یک امر است، متولی فرهنگسازی هم محسوب می شود. درخواست ما این است که سایر نهادها به جایگاه حیثیتی وکلا خدشه وارد نکنند و حضور وکیل در جامعه فرهنگسازی شود.
وی درباره وکلای زندانی نیز گفت: کانون وکلا علاوه بر اینکه نهاد ملی است، نهاد صنفی نیز محسوب می شود و وظیفه دارد از حقوق صنفی خود دفاع کند و در این زمینه انتظار ما از رئیس قوه قضائیه این است که در ایام ماه مبارک شعبان رأفت اسلامی را لحاظ کنند و ما هم پیگیر حقوق این افراد هستیم.
امینی درباره فعالیت های اداره معاضدت کانون وکلا نیز گفت: این اداره در سال حداقل چهار هزار پرونده مفتوح دارد و این فعالیت ها از جمله خدمات اجتماعی کانون است و از قوه قضاییه درخواست می کنیم در صورت نیاز به هر کمکی آن را به ما اعلام کنند تا همکاریهای لازم صورت گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه ما به دنبال تحول و اصلاح هستیم گفت : به دنبال دگرگونی نیستیم اما تغییر نگرش داریم و بخش های اجتماعی مثل معاضدت قضایی را تقویت می کنیم و ارتباط با رسانه ها را توسعه می دهیم و به دنبال اندیشه های نو هستیم و افکار نو و جوان گرایی جزو برنامه های این نهاد است که البته انتظار نداشته باشید ظرف یکی دو سال این خواسته ها تحقق پیدا کند .