پخش زنده
امروز: -
مسئول بخش ایران در اتحادیه اروپا گفت: هم اکنون ۲۵۰ بانک اروپایی به ایران متصل شده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آنه ماری فندر هیدن در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا در تهران، از برجام به عنوان یک دستاورد بزرگ سیاسی و دیپلماسی چندجانبه موفق یاد کرد و گفت: این توافق برای اتحادیه اروپا و ایران بسیار مفید بود.
وی افزود: نمی توان پنهان کرد این توافق توسط یکی از طرفین در ماه های اخیر تحت فشار است که نوعی عدم قطعیت را بوجود می آورد.
فندر هیدن، با تاکید بر پایبندی اتحادیه اروپا به برجام، از سوی 28 وزیر عضو این اتحادیه اظهار کرد: برجام نه تنها قابل مذاکره مجدد نبوده بلکه از طرف یک عضو طرف معاهده نیز قابل تغییر نیست.
وی افزود: اکنون زمان مناسبی نیست توافقی که خوب کار می کند را زیرسوال بریم؛ برجام کار خودش را انجام می دهد و آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در 10 گزارش اعلام کرده که ایران کامل به تعهداتش عمل کرده و برنامه هسته ای آن تحت بیشترین پایش در تاریخ آژانس بوده است.
مسئول بخش ایران در اتحادیه اروپا با تاکید بر اینکه باید برجام موفقیت آمیز اجرا شود، گفت: نماینده آمریکا در کمیسیون اجرای برجام نیز تاکید کرده که باید به برجام ادامه داد.
وی افزود: با اجرای برجام، تحریم ها علیه 300 شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی برداشته و از زمان تصویب برجام بسیاری از موانع تولید نفت ایران برداشته شد؛ امروز میزان تولید ایران به پیش از تحریم ها رسیده است.
فندر هیدن ادامه داد: یک سال پس از برجام، میزان تجارت ایران و اروپا 2 برابر و میلیاردها دلار بدهی های ایران پرداخت شد ضمن آنکه تولید ناخالص داخلی ایران نیز ناگهان 12 درصد رشد کرد.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادی ایران به زودی به حدود پنج درصد می رسد.
مسئول بخش ایران در اتحادیه اروپا تاکید کرد: بازدید رئیس اتحادیه اروپا به همراه هفت کمیسیونر این اتحادیه از ایران، بیانگر عزم اروپا در زمینه همکاری های آینده با تهران است.
فندر هیدن، به تداوم جلسه های دوجانبه ایران و اتحادیه اروپا نیز اشاره کرد و گفت: بهبود رفاه، منافع مشترک و تجارت از محورهای این گفت و گوها بوده است.
وی درباره روابط بانکی ایران و اتحادیه اروپا اظهارکرد: ایران باید اطمینان یابد که اعتماد بانک های اروپایی جلب شده است و آنها به تعامل اقتصادی با ایران وارد شوند.
این مقام مسئول، به شفافیت در سیستم بانکی اروپا اشاره کرد و گفت: مهم است که این شفافیت و اعتماد به وجود آید تا روابط بانکی پیش رود.
این مقام اتحادیه اروپا در امور ایران ادامه داد: اتحادیه اروپا نمی تواند بانکها را وادار کند فعالیت های خود را جهت دهند، اما می تواند آنها را تشویق کند.
وی افزود: امروز بسیاری از بانک های اروپایی کانال هایی برای همکاری با ایران یافته اند.
فندرهیدن همچنین همکاری ایران با گروه ویژه اقدام مالی برای اجرای مقررات مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم و تطبیق با مقررات بانکداری بین المللی را خواستار شد و گفت: قطع شدن ایران از نظام بین المللی تجارت و مالی سبب شد تا اتصال مجدد به سختی انجام شود.
این مقام مسئول اتحادیه اروپا، همه مشکلات در مسیر روابط بانکی را مربوط به تحریم ها ندانست و گفت: شفافیت مالی و اجرای مقررات بین المللی می تواند به بهبود روابط منجر شود.
وی به استقبال و حمایت اتحادیه اروپا از بهبود جایگاه ایران در اف.ای.تی.اف و نیز عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی اشاره کرد و افزود: اتحادیه اروپا، ایران را در زمینه سرمایه گذاری های کوچک و متوسط یاری خواهد کرد.
وی تصریح کرد: ما باید برای حفظ و پایبندی برجام بکوشیم؛ زیرا اتحادیه اروپا روی این توافق سرمایه گذاری زیادی کرده است.
لوایح چهارگانه دولت، نظام بانکی را استاندارد می کند
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران گفت: لوایح چهارگانه دولت، نظام بانکی را استاندارد می کند.
غلامرضا انصاری در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا اظهار داشت: راهبرد دولت، انجام اصلاحات گسترده مقررات و چارچوب های بانکداری در ایران با حضور موثر بخش خصوصی است.
وی در ادامه گفت: فرصت تبادل دوجانبه تجاری و بانکی با استفاده از ظرفیت های برجام باید به مسیرهای تازه تری هدایت شود و این توافق تاریخی نباید تحت تاثیر فشارهای دولت امریکا قرار گیرد.
انصاری با انتقاد از هجمه هایی که امریکا در مساله برجام بر ایران وارد می کند، اعلام کرد:آمریکا با تخریب ادامه دار برجام قصد دارد تا اجرای بهینه این تعهد بین المللی را زیر سوال ببرد اما درمقابل کشورهای جهان و به خصوص اروپایی ها باید با شکل دادن نوع جدیدی از اتحاد با حفظ استقلال خود، در اجرای توافق های جهانی نقش سازنده و پررنگی را ایفا کنند.
ایجاد فاصله بین سیستم بانکی ایران و دنیا دیگر مبحثی بود که انصاری در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا آن را مطرح کرد و گفت: به دلیل تحریم های اعمال شده پیشین و قطع شدن ارتباط بانکی ایران با دنیا، شکافی ایجاد شد و بعد از توافق برجام این شکاف همزمان با استانداردسازی قوانین و مقررات سیستم بانکی در ایران در حال از بین رفتن است.
این مقام وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد: دولت ایران با وجود همه سنگ اندازی هایی که امریکا در اجرای برجام شکل داده است، همه تعهدات خود در حوزه برجام را کامل انجام داده که گزارش های فصلی آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز آن را تایید کرده است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران در آلمان اظهار داشت: برای توسعه همه جانبه تعاملات ایران با دنیا و استفاده از همه پتانسیل های موجود وزارت امور خارجه ایران معاونت اقتصادی را در این وزارتخانه شکل داده است تا نمایندگان سیاسی ایران در جهان در ارتباط هایی که به وجود می آورند از خداکثر قدرت چانه زنی برخوردار باشند.
انصاری در ششمین همایش تجاری و بانکی ایران-اروپا افزود : اعتماد سازی ها بین ایران و اروپا باید دوطرفه باشد تا روندی که بعد از برجام ایجاد شده باعث شود تا منافع دوطرف تامین شود.
همچنین وی اشاره کرد : بعد از انجام اصلاحات گسترده در نظام بانکی ایران، انتظار رشد حداکثری در همه زمینه های اقتصادی، تجاری و بانکی در تعامل با کشورهای دنیا به وجود می آید.