به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، کشاورزان آمریکایی با اشاره به ادامه مناقشات تجاری با چین از خسارات احتمالی به تولیدات کشاورزی خود ابراز نگرانی میکنند.
کشاورزان کالیفرنیا گفتند «در حالی که تاکنون ارسال هیچ محموله کشاورزی آمریکایی به چین لغو نشده، اما با اشاره به تولیدات کشاورزی جدید در اوت نگرانند در صورتی که توافقات تجاری دستخوشی تحولات سیاسی دو کشور قرار گیرد محصولات آنان با خسارات بیشتری روبرو خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاری شین هوا از لس آنجلس، دیوید فیپن از اعضای اتحادیه بادام کاران کالیفرنیا نقش مهم این منطقه از آمریکا برای صادرات بادام در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ خبر داد.
وی با اشاره به تاثیر محصولات بادام آمریکا در بازارهای چین و حتی جهان و همچنین ۱۶۰۰ هکتار از اراضی زیر کشت این محصول کشاورزی و کارخانه بزرگ فرآوری آن افزود، ادامه تنشهای تجاری و سیاسی آمریکا و چین سبب شده است کارگران و مسئولان و مقامات اداره کشاورزی کالیفرنیا با هراس و نگرانی به آینده مناسبات تجاری دو کشور نگاه کنند.
براساس گزارش ها، چین و هنگ کنگ ۱۲ درصد از صادرات بادام آمریکا به ارزش ۵۱۸ میلیون دلار را به خود اختصاص داده اند. براساس محاسبات کشاورزان تجارت آزاد، صادرات تولیدات بادام آمریکا به چین در سال گذشته میلادی بالغ بر ۱۸۴ میلیون دلار بوده است. این در حالی است چین در واکنش به اقدامات آمریکا مبنی بر اعمال مالیات بر فولاد و آلومینیوم در مارس، در آوریل از اعمال تعرفه بر تولیدات کشاورزی آمریکا شامل بادام خبر داد که در اینصورت صادرات بادام آمریکا به چین با ۲۸ میلیون دلار تعرفه اضافی روبرو خواهد شد. تولیدات پسته از دیگر محصولات کشاورزی آمریکاست که تحت تاثیر مناقشات تجاری دو کشور، میتواند ۹۹ میلیون دلار تعرفه اضافی در بر داشته باشد.
در ماههای کنونی، چین و هنگ کنگ تقریبا ۵۵ درصد از بازار پسته آمریکا به ویژه از کالیفرنیا و آریزونا به ارزش ۶۶۰ میلیون دلار را به خود اختصاص داده اند. این درحالی است که رابوبنک، موسسه مالی و کشاروزی و موادغذایی هلندی از پایین بودن ارائه مستقیم تولیدات کشاورزی کالیفرنیا به چین خبر داد.
در حدود ۴ درصد از میوه جات و آجیل آمریکا و ۲ درصد از سبزیجات این کشور به کشورهای آسیایی صادر میشود. کشاورزان کالیفرنیایی با تجمع در برابر اداره مواد غذایی و تولیدات کشاورزی پلاکاردهایی حمل میکردند که بر روی نوشته بود: کشاورزان باید خسارات اقدامات تلافی جویانه مالیات فولاد و آلومینیوم را بپردازند. کشاورزان با ابراز نگرانی و هراس از ادامه مناقشات و تنشهای تجاری اقتصادی دو کشور معتقدند، کشاورزان آمریکایی اولین قربانیان تنشهای با چین هستند و از دست اندرکاران خواستار دریافت بستههای تشویقی همچون کشاورزان چینی برای تقویت صادرات خود شدند.