پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما شوراي عالي انتخابات ترکيه تقويم انتخابات زود هنگام 24ژوئن (3تيرماه) را اعلام کرد .
به گزارش خبرگزاري صدا وسيما از آنکارا ، پس از تصويب قوانين انطباق گذر از نظام پارلماني به رياستي ترکيه در مجلس اين کشور، شوراي عالي انتخابات ترکيه تقويم انتخابات زودهنگام پارلماني و رياست جمهوري را اعلام کرد .
بنابر اعلام اين شورا يازده حزب سياسي شامل حزب عدالت و توسعه ، ترکيه مستقل؛ اتحاد بزرگ، جمهوري خواه خلق ؛دمکرات ، دمکراتيک خلقها، نيک، حرکت ملي گرا، سعادت، وطن و هوداپار مجوز ورود به انتخابات پارلماني را دريافت کرده اند و اين احزاب بايد تا تاريخ 21 مي (31 ارديبهشت) ليست داوطلبان خود را به اين شورا اعلام کنند .
بنا بر اطلاعيه منتشر شده از سوي شوراي عالي انتخابات ترکيه، ثبت نام از دواطلبان مقام رياست جمهوري در بين تاريخ هاي 4-9مي ( 14-19 ارديبهشت ) و کار اخذ رآي از اتباع ترکيه اي مقيم خارج در بين تاريخ هاي (7-17ژوئن/ 17-27خرداد) در مبادي گمرکي و يا صندوق هاي اخذ رآي در خارج از کشور صورت خواهد گرفت.
براساس قانون انطباق گذر از نظام پارلماني به رياست جمهوري؛ احزاب داراي گروه در پارلمان و احزابي که در آخرين انتخابات موفق به کسب حداقل 5 درصد آراي مردمي شده باشند، مي توانند دواطلب خود براي مقام رياست جمهوري را معرفي کنند، همچنين افراد مستقل نيز مي توانند با يکصد هزار امضا داوطلب کسب اين مقام شوند .
طبق اين مصوبه که مفاد آن طي اصلاحيه قانون اساسي ترکيه در رفراندوم آوريل 2016 به تاييد مردم رسيد، انتخابات رياست جمهوري و مجلس ترکيه هر پنج سال همزمان برگزار خواهد شد و علاوه بر آن شمار نمايندگان مجلس اين کشور از 550 نفر کنوني به 600 نماينده افزايش و حداقل سن کانديداتوري براي نمايندگي مجلس نيز از 25 سال به 18 سال کاهش يافته است و هيچ فردي حق نامزدي همزمان براي انتخابات رياست جمهوري و نمايندگي مجلس را ندارد.
بر اساس ضوابط موجود هر يک از کانديداهاي پست رياست جمهوري ترکيه که موفق به کسب حداقل 50 درصد به اضافه يک از آراي ماخوذه در انتخابات 24 ژوئن 2018 شود، به عنوان رئيس جمهوري ترکيه انتخاب خواهد شد، در غير اين صورت دو نامزدي که موفق به کسب بيشترين ميزان آراء شده اند، به دور دوم انتخابات (هشتم ژوئن – 17 تيرماه) راه خواهند يافت.