پخش زنده
امروز: -
عدنان منصور گفت: هجمه هاي تبليغاتي عليه حزب الله در اين دوره از انتخابات به منظور تاثيرگذاري در آراي گروههاي همسو با مقاومت است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از بيروت ؛ وزيرامورخارجه پيشين لبنان گفت: هجمه هاي تبليغاتي عليه حزب الله در اين دوره از انتخابات به منظور تاثيرگذاري در آراي گروههاي همسو با مقاومت است.
عدنان منصور در گفتگوي اختصاصي با خبرگزاري صداوسيما در بيروت، گفت: گروهاي مخالف محور مقاومت تلاش مي کنند تا مانع از تغيير در روند کنوني سياسي لبنان شوند و کشور در همان مسيري که انتخابات سال 2009 براي آن ترسيم کرد، حرکت کند، مسيري در جهت خواست هاي خارجي است.
وي افزود: در همين راستا هجمه هاي بزرگي عليه گروه هاي همسو با مقاومت آغاز شده است و گفته مي شود برگزاري انتخابات آزاد در سايه سلاح مقاومت امکان پذير نيست. اين در حالي است که سلاح مقاومت هيچگاه در داخل کشور استفاده نشده و فقط نقشي بازدارنده در مقابله با تهديدات خارجي را ايفا کرده است.
وزير امور خارجه سابق لبنان تاکيد کرد: اين هجمه عليه سلاح مقاومت جوسازي عليه گروه هاي همسو با مقاومت براي تغيير نتايج انتخابات و بازگشت مجدد گروه هاي همسو با 14 مارس به قدرت است سياستي که در انتخابات گذشته هم بکار گرفته شد اما سياست حزب الله و گروه هاي همسو همواره بر پايه ايستادگي در برابر تروريسم، مقابله با تجاوزهاي رژيم صهيونيستي و حفاظت از استقلال و امنيت کشور بوده است.
وي با بيان اينکه حزب الله تاکنون بارها آمادگي خود را براي مذاکره در مورد راهبرد دفاعي اعلام کرده است، گفت: متاسفانه منتقدان هيچ طرحي براي راهبرد دفاعي ندارند و فقط قصد آنها تخريب حزب الله و خط مقاومت است.
عدنان منصور افزود: دبيرکل حزب الله بارها تاکيد کرده که در صورت تدوين يک راهبرد دفاعي قوي براي دفاع از لبنان حاضر هستند که سلاح خود را کنار بگذارند و حزب الله هيچ گاه حفظ سلاح را براي مصالح خود نخواسته و نمي خواهد و اين را در آزاد سازي جنوب لبنان به اثبات رسانده است.
وي با اشاره به دخالت هاي امريکا در روند انتخابات لبنان گفت: هدف امريکا ايجاد کشورهاي تابع سياست هاي خود در منطقه است و در اين مسير تلاش مي کنند تا با ايجاد دشمني هاي غيرواقعي زمينه را براي تحقق آن فراهم کند انها اين استراتژي را به صراحت در سال 2011 به کنگره اعلام شد گزارشي که طي آن امريکا خواستار سرنگوني نظام سوريه شد چرا که اين نظام، خطري جدي براي امريکا در منطقه بود و امريکا حضور يک کشور آزاد با تصميمات مستقل را در منطقه تحمل نمي کند.
وي تاکيد کرد: امريکا به هيچ وجه قادر به پذيرش کشوري مستقل، قوي، آزاد با تصميمات مستقل نيست ، کشوري مثل ايران که مستقل از قدرتهاي بزرگ جهاني اعلام موضع مي کند و به الگويي براي کشورهاي منطقه تبديل شده است کشوري که تحريم ها هم بر آن تاثيري ندارد به هيچ وجه مطلوب امريکا نيست. آنها چهل سال است که شديد ترين تحريم ها را عليه ايران اعمال کرده اند اما اين تحريم ها فقط به قوي تر شدن ايران در عرصه ملي و منطقه اي شده است.
عدنان منصور گفت : امروز نه تنها مردم لبنان بلکه بسياري از کشورهاي منطقه به اين نتيجه رسيده اند که انچه براي منطقه طراحي شده بسيار بزرگتر از سقوط نظام سوريه است، بلکه طرحي با هدف سيطره بر کل منطقه است، آنها با حمايت از تروريسم و تامين پول و سلاح براي انها تلاش کردند تا کشورهاي منطقه را تقسيم کنند تا منطقه را دوباره به خدمت غرب درآورند تلاشي که تاکنون با مقاومت ملت هاي منطقه ناکام مانده است.
وزيرامورخارجه سابق لبنان با اشاره به اهميت اين دوره از انتخابات لبنان گفت: اين دوره ازانتخابات با تاخيري 4 ساله برگزاري مي شود و همين امر حساسيت خاصي به آن بخشيده است ضمن اينکه برگزاري انتخابات براساس قانون نسبيت حساسيت آنرا دو چندان کرده است.
وي افزود: در اين انتخابات اقليت ها هم تاثيرگذار هستند چرا که در قانون گذشته نتيجه به گونه اي بود که دارندگان 51 درصد آرا، تمامي قدرت را در اختيار داشت و 49 درصد مابقي هيچ قدرتي نداشت ، اما اين روند براساس قانون نسبيت تغيير مي کند و هر گروه و طايفه اي برحسب ظرفيت وحجم خود در قدرت سهيم خواهد بود و اين قانون اجازه مي دهد تا افراد و گروه هاي جديدي وارد حکومت شوند.
عدنان منصور گفت: اين انتخابات در حالي برگزاري مي شود که منطقه در شرايط حساسي قرار دارد و برگزاري موفق انتخابات به مفهوم تداوم ارامش و ثبات در لبنان است آرامشي که براي منطقه بسيار مفيد است ضمن اينکه به هيچ وجه نمي توان به شرايط سوريه و اثار ان بر لبنان بي توجه بود .
وي گفت: لبنان امروز با مشکلات عديده اقتصادي مواجه است حضور بيش از يک ميليون و ششصد هزار مهاجر سوري باري است که بر دوش اقتصاد لبنان سنگيني مي کند و حل اين مشکلات نيازمند تداوم ثبات و آرامش در منطقه است.
وي بااشاره به منشاء اصلي دخالتهاي خارجي در انتخابات لبنان هم گفت: لبنان ترکيبي از اقوام و طايف مختلف است و کشورهاي مختلفي برآنها تاثيرگذارند، ارتباط اين گروه ها با کشورهاي خارجي موجب شده تا رقابت انتخاباتي به عرصه اي براي رقابت ميان کشورهاي مختلف در لبنان تبديل شود اما اين نخستين بار بعد از استقلال لبنان درسال 1943 است که رقابت انتخاباتي به اين شدت شکل گرفته است.
عدنان منصور در پاسخ به سوالي در خصوص دخالت برخي کشورهاي خارجي به ويژه امريکا و عربستان در طراحي ليست هاي انتخاباتي گفت: مردم لبنان بسيار باهوش تر از آن هستند که کسي بتواند ليست هاي ساختگي را به انان تحميل کند هر چند احتمال دخالت برخي سفارتخانه هاي خارجي وجود دارد و همواره چنين تماس هايي بوده و هست ، و تلاش براي دخالت وجود دارد انها حتي براي انتخاب رئيس جمهور يا نخست وزير هم دخالت مي کنند اما نکته همان است که احزاب سياسي در برابر اين دخالت ها مقاومت مي کنند همواره از معادله مقاومت ،ارتش و مردم ، حمايت و بر ارمان فلسطين پافشاري مي کنند چرا که احزاب از تهديد خطرهاي پيش روي منطقه به خوبي آگاه هستند.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص ائتلاف هاي انتخاباتي در اين دوره از انتخابات گفت: يکي از ويژگي هاي انتخابات لبنان حضور گروهي جريان هاي سياسي ، در جريان انتخابات است به طوري که هيچ يک از احزاب به تنهايي وارد صحنه نمي شوند بلکه با تشکيل ليست هاي مشترک در انتخابات حضور مي يابند حتي اگر رابطه خوبي هم با يکديگر نداشته باشند، اما در انتخابات با يکديگر متحد مي شوند .
عدنان منصور افزود : اصولا انتخابات يک انتخاب ايدئولوژيک نيست که نشان دهنده کامل، تفکريک حزب باشد به طور مثال حزب قوات لبناني در جايي با حزب سوسيال دروزي متحد مي شود يا حزب الله با جريان امل متحد مي شود يا با جريان ملي مسيحي آزاد رقابت مي کنند و اين نشان دهنده تفکرات کامل يک حزب نيست و لذا اين اتحادها فقط با هدف کسب بيشترين کرسي پارلماني ، و در نتيجه قدرت بيشتر است.
وي در خصوص برخي تخلفات انتخاباتي در استانه برگزاري انتخابات نيز گفت: بدون شک وقتي ازمجموع 30 وزير کابينه 16 وزير نامزد شرکت در انتخابات مجلس هستند و حتي وزير کشور به عنوان برگزار کننده انتخابات خود نامزد همان انتخابات است اشکالاتي در روند انتخابات به وجود مي آيد و طبعا وزير از نفوذ خود براي پيروزي در انتخابات استفاده مي کند و اين نکته اي است که در رسانه ها بسيار به آن پرداخته شده است اما در عين حال بايد اين تخلفات کنترل و با ان برخورد شود ، مسير براي طرح شکايت و رسيدگي در مراجع قانوني باز است، اما اين نکته را هم نبايد از نظر دور داشت که در ايام انتخابات گروه ها نسبت به يکديگر اتهاماتي وارد مي کنند که بعضا قابل اثبات نيست.
وزيرامور خارجه پيشين لبنان در پاسخ به سوالي در خصوص چشم انداز تحولات سياسي منطقه در استانه دو انتخابات مهم پارلماني در عراق و لبنان در سايه پيروزي هاي ميداني محور مقاومت در سوريه گفت: هر کشوري خصوصيات خاص خود را دارد، عراق در راه مبارزه با تروريسم توانست بار ديگر روي پاي خود بايستد و لذا انتخابات کنوني براي مردم عراق بسيار سرنوشت ساز است.
وي تاکيد کرد: همه بايد بدانيم که يکپارچگي و وحدت لازمه امروز کشورهاي منطقه است و به دور از تقسيمات طايفه اي و مذهبي هدف اصلي را مبارزه با تفرقه و تروريسم قرار دهيم ، همه بايد بدانيم که چه کسي با تروريسم جنگيد و چه کشورهاي از تروريسيم حمايت کردند؛ بايد بدانيم که جلوي دشمن ، و تجاوز دشمن را با قدرت فقط مي توان گرفت در لبنان اين قدرت بود که اسرائيل را از لبنان خارج کرد .
عدنان منصور افزود :اين قدرت مقاومت بود که اسرائيل را در سال 2000 وادار به خروج از جنوب لبنان کرد نه قطعنامه هاي سازمان ملل، و علت اصلي حمايت ما از مقاومت محافظت از لبنان است.