به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، علوم پروتئینی و پپتیدی شاخهای جدید از علم است که در تولید دارو، صنعت، علوم غذایی، صنایع بهداشتی، نساجی و سوخت زیستی کاربرد دارد و یک سوم تجارت کل داروهای جهان مربوط به این علوم است.
دبیر علمی همایش گفت: این گردهمایی علمی با حضور ۳۵۰ نفر از صاحب نظران و اساتید شیمی و زیست از دانشگاههای سراسر کشور و مهمانانی از کشورهای سوئیس، آلمان، فرانسه، اتریش، هلند و روسیه برگزار شده است.
رضا یوسفی محورهای همایش را شیمی پروتئین، داروها و بیومارکرهای پروتئینی، پروتئومیکس بالینی و سنجشی، فناوریهای پیشرفته در حوزه مطالعات پروتئینی، مهندسی آنزیمها و شیمی آنزیم، کاربرد پروتئینها در فناوری نانو، آنزیمها و بیماریهای متابولیکی و پروتئینهای گیاهی و بیماریهای مرتبط اعلام کرد.
وی افزود: برگزاری ۵ کارگاه تخصصی با موضوع کاربرد تجهیزات با فناوری بالا در زمینه تولید محصولات پروتئینی و پپتیدی با حضور نمایندگانی از شرکتهای ژاپنی، آلمانی، اتریشی و آمریکایی از دیگر برنامههای این همایش دو روزه است.
یوسفی با بیان اینکه از ۳۰۰ مقاله ارسالی به دبیرخانه این همایش ۲۵۰ مقاله پذیرفته شده است، افزود: از این تعداد ۵۰ مقاله به صورت سخنرانی و مابقی در قالب پوستر ارائه میشود.
وی اظهارداشت: از آن جا که تجارت داروهای پروتئینی و پپتیدی در جهان سالانه ۱۰ درصد رشد دارد، میتواند زمینه ساز سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال باشد.
دبیر علمی همایش گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ داروی پروتئینی و پپتیدی در کشور تولید میشود که با ارتباط موثر بین دانشگاه و صنایع دارویی امکان تولید داروهای بیشتر فراهم میشود.
در مراسم آغاز به کار این همایش دکترای افتخاری علوم دانشگاه شیراز به پرفسور روبرت هوبر آلمانی برنده جایزه نوبل شیمی در سال ۱۹۸۸ میلادی اعطا شد.