سهم ۵۰ درصدی فارس از صنایع دستی کشور
فارس ۵۰ درصد صنایع دستی کشور را تولید می کند و فرش به عنوان یکی از اصیلترین هنرهای دست این دیار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، استاندار فارس در مراسم رونمایی از گواهی نامه ثبت جهانی فرش و گبه دستباف فارس گفت: فرش دستباف فارس و گبه قشقایی هنر-صنعتی بی نظیر است و زیباییها و رنگها و طرحهایی که در این فرش به کار رفته با روح زندگی بافندگان و عشایر تلفیق شده است .
تبادار بر پاسداشت این هنر فارسی و حفظ و صیانت از جایگاه عشایر بعنوان بزرگترین تولیدکنندگان این هنرهای زیبا تاکید کرد.
استاندار فارس ابراز امیدواری کرد: با ثبت جهانی این دو هنر اصیل ، رونقی در کار و تولید بیشتر آن ایجاد شود .
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس نیز در این مراسم گفت: پس از پیگیریهای انجام شده گبه و فرش قشقایی فارس درفهرست سازمان جهانی مالکیت معنوی فکری (wipo) ثبت جهانی شد و پس از این امکان جعل و کپی برداری از آن وجود ندارد.
سازمان جهانی مالکیت فکری یکی از ۱۶ آژانس تخصصی سازمان ملل است که برای تعریف آثار خلاقانه در راستای حمایت از مالکیت معنوی درجهان تشکیل شده و درحال حاضر ۱۸۴ کشور عضو آن هستند.
علی همتی در خصوص معیار و ملاک ثبت جهانی این دونوع فرش افزود: اصالت تولید و محل تولید از مهمترین ملاکها برای ثبت جهانی مصنوعات دستباف است که استان فارس به دلیل اینکه خاستگاه فرش قشقایی وگبه است برای این عنوان انتخاب شده است.
وی اضافه کرد: در میان صادرات مصنوعات دستباف استان، گبه رتبه نخست را دارد و ثبت گبه و فرش قشقایی در حفظ مالکیت معنوی آن برای ایران و استان فارس به ویژه در بحث صادرات کمک شایانی می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت استان فارس با بیان اینکه هنرمندان تولید این دو محصول زیبا، زنان روستایی وعشایری استان فارس هستند، تصریح کرد: گبه و فرش قشقایی در اغلب نقاط استان فارس به ویژه در مناطق غربی و جنوبی استان بافته میشود که فرش شش منطقه جغرافیایی استان فارس از جمله آباده، لری باف، عرب، قشقایی، گبه و کشکولی قبلاً ثبت ملی شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه صادرات فرش در کشور از برترینهای کشوری بوده و ۱۴% از کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است لذا با ثبت معنوی وجغرافیایی وجهانی شدن این دونوع فرش به نام استان فارس، رونق صادرات فرش نیز تامین می شود .