در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی مطرح شد؛
اعتبار ۴ هزار میلیاردی برای احیا دریاچه ارومیه
معاون رئیس جمهور: سازمان برنامه و بودجه، امسال ۴ هزار میلیارد ریال اعتبار برای احیا دریاچه ارومیه اختصاص میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور امروز در جلسه شورای اداری آذربایجان غربی با اشاره به برگزاری جلسه فوق العاده در تهران برای پیگیری وضعیت اجرای طرحهای احیا دریاچه ارومیه گفت: در این نشست مقرر شد علاوه بر موضوع تامین اعتبارات احیا دریاچه ارومیه از طریق فاینانس که باید در شورای اقتصاد به تصویب برسد و ما هم نظر موافقی در این زمینه داریم، 4 هزار میلیارد ریال امسال و 700 هزار میلیارد ریال هم در سال آینده از اعتبارات ملی برای اجرای طرحهای احیا دریاچه ارومیه پردخت می شود.
محمدباقرنوبخت با اشاره به اهمیت دریاچه ارومیه برای مردم استان، منطقه و جهان تصریح کرد: از برنامه احیا دریاچه ارومیه عقب هستیم ووظیفه داریم در کنار مردم استان برای احیا این اثر نفیس طبیعی بین المللی و جهانی تمام تلاش خود را بکار گیریم.
وی طرح راه آهن مراغه- ارومیه را در توسعه اقتصادی و تامین زیرساختهای استان مهم خواند و افزود: هر سال بیش از صدر صد اعتبارات این طرح اختصاص داده شده و این طرح اساسی در نیمه اول امسال به بهره برداری می رسد.
تحرک بخشی به تولید و اشتغال باتزریق 73 هزار و 400 میلیارد تومان
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه امسال دولت با هدف سرمایه گذاری بخش خصوصی، دستیابی به رشد تولید و اشتغال، ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای ۱۲ برنامه در شش سرفصل درنظر گرفته است، افزود: با این اعتبار یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد خواهد شد که دستگاه های اجرایی استان باید با ارائه برنامه سهم خود از این اعتبار را پیگیری کنند.
نوبخت خاطرنشان کرد: بخشی از این برنامه در حوزه مسکن است که ۵۰ هزار مسکن حمایتی در شهرها و ۵۰ هزار واحد مسکن روستایی احداث وبیش از 100 هزار واحد مسکونی فرسوده در داخل شهرها باز سازی و از این محل ۳۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می شود.
او نوسازی 100 هزار دستگاه از ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی درون و برون شهری و ایجاد 25 هزار فرصت شغلی، اجرای سه طرح پرورش ماهی در دریا، کشت گلخانه ای و توسعه صنایع وابسته به کشاورزی، استمرار اجرای طرح رونق تولید در بخش صنعت وحوزه سیاستهای بازار کار را از دیگر برنامه های دولت برای سرمایه گذاری بخش خصوصی، دستیابی به رشد تولید و ایجاد اشتغال در کشور عنوان کرد.
معاون رئیس جمهور، گرفتن سهم از اعتبارات توسعه ای را در گرو عملکرد مسئولان استانی عنوان و تصریح کرد: این اعتبارات به استان هایی اختصاص داده می شود که برنامه ها و طرحهای قابل اجرایی را برای بهره مندی از ظرفیتهای توسعه ای استان خود ارائه دهند.
تکمیل طرحهای نیمه تمام با تخصیص 126میلیارد تومان
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: هم اکنون 71 هزار طرح نیمه تمام عمرانی شامل 66 هزار طرح استانی و 5 هزار طرح ملی در کشور وجود دارد و دولت اعتبار 126 هزار میلیارد تومان برای اتمام این طرحها در نظر گرفته و آذربایجان غربی باید سهم خود را از این اعتبار پیگیری و جذب کند.
وی با بیان اینکه اتمام این طرح ها ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اضافه کرد: تامین این میزان اعتبار به تنهایی از عهده دولت بر نمی آید و در این زمینه نیازمند همکاری و مشارکت بخش خصوصی هستیم.
اظهارات نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی در جلسه شورای اداری
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در این نشست با بیان اینکه دولت به آذربایجان غربی به دلیل شرایط خاص مرزی، نگاه استثنایی و ویژه ای داشته باشد، افزود: این استان به دلیل مرزی بودن و تهدیدات امنیتی و هجمه های فرهنگی نیازمند نگاه ویژه و استثنایی و اعتبارات ویژه توسعه ای است.
حجت الاسلام سیدمهدی قریشی از استان به عنوان رنگین کمان اقوام نام برد و افزود: اگر می خواهیم این رنگین کمان زیبا را حفظ کنیم بایدسرمایه گذاری فرهنگی در این استان افزایش یابد.
اظهارات استاندار در جلسه شورای اداری
در این نشست استاندار آذربایجان غربی با اشاره به موقعیت راهبردی، سوق الجیشی و مرزی و همسایگی استان با چهار کشور اهمیت منابع غنی طبیعی و معدنی استان را یادآور شد و گفت: متاسفانه از این منابع به صورت بهینه استفاده نشده و امروز خشکی دریاچه ارومیه که خطرات و تهدیدات فراوانی برای بیست میلیون نفر از جمعیت کشور حتی تا محدوده استان قزوین را دارد از بزرگترین مشکلات این استان به شمار میرود.
محمدمهدی شهریاری همراهی و همکاری کشاورزان و دیگر مردم در مصرف بهینه آب را از ضروری ترین روشها و برنامه ها برای مقابله با خشکی دریاچه ارومیه دانست و گفت: باید اعتبار لازم برای احیا دریاچه ارومیه را دولت سریعتر تصویب و ابلاغ کند تا طرحهای مربوطه با سرعت بیشتری اجرا شود.
استاندار آذربایجان غربی به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در سرو و درخواست بوکان و مهاباد در این زمینه و تقاضای چالدران و ماکو برای الحاق به منطقه ازاد ماکو اشاره و تاکید کرد: معطل ماندن لایحه ایجاد مناطق ویژه اقتصادی و آزاد در دولت باعث رفتن سرمایه گذاران استان به مناطق دیگر کشور می شود.
شهریاری به وجود تخفیفات گمرکی در مناطق جنوب کشور اشاره کرد و گفت: 20 درصد تخفیفات گمرکی این مناطق اگر شامل گمرکات ما شود شاهد تامین معیشت مرزنشینان، رونق اقتصادی و افزایش درآمد استان خواهیم بود.
استاندار آذربایجان غربی هشدار داد: در بیشتر شاخصه های توسعه آذربایجان غربی در رتبه های پایین کشوری قرار دارد وابتدای امسال سیل، طوفان و سرمازدگی محصولات کشاورزی بیش از 400 میلیارد تومان خسارت به بار آورده است.
وی با تاکید بر ضرورت هدایت سرمایه های شرکتهای بزرگ هولدینگ، ایمیدرو و شستا به این استان برای جبران عقب ماندگیهای سرمایه گذاری در استان تصریح کرد: ضروری است که برخی از درآمدهای استان در خود استان باقی بماند تا برای توسعه و جبران عقب ماندگیهای استان هزینه شود.
در این جلسه حضرتی رئیس سازمان برنامه و بودجه آذربایجان غربی، خواستار عملی شدن بند پ قانون شششم توسعه در خصوص افزایش 10 درصدی سالانه شاخصهای توسعه در استان و رساندن ان به سطح متوسط شهرستانهای برخوردار کشور شد.
نوبخت در بدو ورود به ارومیه، هدف از سفریکروزه خود به آذربایجان غربی را بازدید از طرحهای دردست اجرا بخصوص طرح احیای دریاچه ارومیه و طرح راه آهن ارومیه-مراغه و رفع موانع اعتباری اعلام کرد.