به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم مسائلی نظیر امنیت دریایی ، همکاری و همگرایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در این اجلاس برخی کشورهایی با عنوان عضو و برخی نیز به عنوان ناظر از جمله کشورهایی نظیر انگلستان، فرانسه، ژاپن، آلمان، ترکیه ، چین ، مراکش ، عمان، عراق ، سوریه ، بنگلادش ، مالزی ،استرالیا ، جمهوری آذربایجان، برزیل، گامبیا، یونان، هند، اندونزی، ایتالیا، کنیا، موزامبیک و نامیبیا حضور دارند.
اجلاس فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند در سال 2008 به میزبانی کشور هند برگزار شد و بعد از آن هر دو سال یکبار برگزار می شود.
از روز دوشنبه جمهوری اسلامی ایران به مدت دو سال ریاست دوره ای این اجلاس را برعهده خواهد داشت و اجلاس بعدی در سال 2020 در کشور فرانسه برگزار می شود.
در این اجلاس برخی کشورها که در حاشیه اقیانوس هند قرار ندارند به عنوان ناظر حضور دارند.
دریابان ظفر محمد عباسی فرمانده نیروی دریایی ارتش پاکستان در نشست تخصصی اجلاس تهران گفت : در سالهای اخیر تصویر بدی از پاکستان در رسانههای جهان مخابره شده اما پاکستان کشور بزرگ و قدرتمندی است.
وی افزود : منطقه ما ، تحولات بسیاری را در سالیان اخیر از جمله جنگهای افغانستان و تحولات پس از ۱۱سپتامبر به خود دیده است و همگرایی منطقه ای می تواند موجب کاهش تنشها و اختلافات شود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش پاکستان تاکید کرد : نظامی شدن اقیانوس هند توسط دیگران، مانعی برای شکوفا شدن اقتصاد این اقیانوس غنی است.
بنابراین گزارش حوزه اقیانوس هند با مساحتی بالغ بر 101 میلیون کیلومترمربع و با جمعیتی بالغ بر 2.6 میلیارد نفر یکی از بزرگترین پهنه های آبی جهان است.
این اقیانوس با اتصال به سه تنگه راهبردی تنگه هرمز، باب المندب (شاخ آفریقا خلیج عدن) و ماداگاسکار(جنوب شرق آسیا) بیشترین تجارت دریا را به خود اختصاص داده است.
سالانه بیش از یکصد هزار کشتی تجاری از این اقیانوس بزرگ تردد دارد و حدود یک میلیارد تن نفت خام هم در اقیانوس هند حمل و نقل می شود.
مراسم پایانی اجلاس تهران هم اغاز شده است.