به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ مسئول خلع سلاح سازمان ملل متحد روز دوشنبه در مورد تهدید فزاینده استفاده از سلاحهای هستهای هشدار داد و از نوسازی برنامههای منجر به «رقابت جدید تسلیحاتی کیفی» انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، ایزومی ناکامیتسو Izumi Nakamitsu در آغاز نشست آماده سازی پیمان منع گسترش (ان پی تی) که قرار است سال ۲۰۲۰ برگزار شود، گفت: «تهدید استفاده - عمدی یا غیر عمدی - تسلیحات هستهای افزایش یافته است.»
وی افزود: «این تهدید که به همه بشریت مربوط میشود، تا زمانی که زرادخانه کشورها وجود داشته باشد، باقی است.»
پیمان ان پی تی با مشارکت ۱۹۱ کشور از سال ۱۹۷۰ اجرا و هر پنج سال کنفرانسی در این مورد برگزار میشود. در سال ۲۰۱۵ هیئتهای شرکت کننده بدون توافق به کار خود پایان دادند.
این بار این نشست در حالی برگزار خواهد شد که کره شمالی روز شنبه اعلام کرد آزمایشهای هستهای و پرتاب موشک بالستیک را متوقف خواهد کرد. کره شمالی سال ۲۰۰۳ از ان پی تی خارج شد.
ناکامیتسو با استقبال از این تصمیم کره شمالی ابراز امیدواری کرد: «این اقدام به ایجاد اعتماد و حفظ شرایط مطلوب برای گفتگو و مذاکره صحیح کمک کند. جهان امروز با چالشهای مشابهی مواجه است که ۵۰ سال پیش به توافق ان پی تی منجر شد».
وی افزود: «شرایط ژئوپلتیک رو به وخامت است و برخی از مهمترین ابزارها و توافقهایی که چارچوب امنیت عمومی ما را تشکیل میدهد، فرسوده میشود.»
این مسئول امور خلع سلاح سازمان ملل متحد گفت: «لفاظی در مورد نیاز و استفاده از سلاحهای هستهای در حال افزایش است و برنامههای نوسازی در کشورهای هستهای منجر به این میشود که بسیاری از آنها به این موضوع به عنوان یک مسابقه جدید تسلیحاتی کیفی بنگرند.»
آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس و چین قدرتهای هستهای عضو ان پی تی هستند.