پخش زنده
امروز: -
در سال هاي اخير، بسياري از هواپيماهاي باري به طور منظم مسير جمهوري آذربايجان-اسرائيل را پرواز کرده اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ، در موزيک ويدئوي يک خواننده جمهوري آذربايجاني درباره ارتش اين کشور، تسليحات پيشرفته ساخت رژيم صهيونيستي ديده شده است.
روزنامه اسرائيلي هاآرتص در پايگاه اينترنتي نوشت: انتشار يک موزيک ويدئو در ستايش از مرزبانان جمهوري آذربايجان و نمايش قابليت هاي نظامي ارتش اين کشور اين موضوع را افشا کرده است که ارتش آذربايجان از سامانه هاي تسليحاتي پيشرفته ساخت صنعت دفاعي اسرائيل استفاده مي کند.
در اين موزيک ويدئو که چهار دقيقه و پانزده ثانيه است، نرمين کريمبايووا (Narmin Karimbayova)، خواننده آذري, از خدمات مرزي آذربايجان تمجيد مي کند و همزمان با آن تصاويري از سامانه هاي نظامي ارتش جمهوري آذربايجان به نمايش در مي آيد. در اين فيلم دو سامانه تسليحاتي پيشرفته ديگر نيز که صنايع هوافضاي رژيم اسرائيل و شرکت سامانه هاي دفاعي پيشرفته رافائل در اسرائيل ساخته اند، نمايش داده مي شود.
در زمان يک دقيقه و پنجاه و پنجمين ثانيه اين ويدئو, پهپاد هاروپ آي اي آي (IAI Harop) شليک مي شود. هاروپ يک پهپاد ضد رادار است.
در آوريل 2016، واشنگتن پست گزارش داد فيلم هاي ضبط شده از منطقه ناگورنو قره باغ جدايي طلبان ارمنستان که جنگ ميان نظاميان ارمنستان و جمهوري آذربايجان در آن در جريان است، يک پهپاد انتحاري اسرائيلي در آسمان ديده شده است. ظاهرا آن پهپاد شبيه پهپاد هاروپ بوده است.
در آن زمان، دولت ارمنستان استفاده ارتش آذربايجان را از تسليحات اسرائيلي به شدت محکوم کرد.
صنايع هوافضاي اسرائيل در واکنش به اين ويدئو از ارتش جمهوري آذربايجان, اعلام کرد درباره قراردادها و مشتريانش حرفي نمي زند. شرکت رافائل نيز همين اصول را حفظ کرد و به صورت رسمي درباره قراردادهاي تسليحاتي خود با کشورهاي ديگر اظهار نظر نکرد.
در سه دقيقه و هجدهمين ثانيه اين موزيک ويدئو سامانه تسليحاتي تايفون، موشک هاي اسپايک را از يک کشتي نيروي دريايي آذري شليک مي کند. اين سامانه که به آن Typhoon MLS-NLOS گفته مي شود ساخت شرکت رافائل است و بر روي يک ناو جنگي قرار مي گيرد.
در سال هاي اخير، بسياري از هواپيماهاي باري به طور منظم مسير جمهوري آذربايجان-اسرائيل را پرواز کرده اند. هواپيماهاي باري شرکت هواپيمايي سيلک وي ايرلاينز سه بار در هفته در فرودگاه بين المللي بن گوريون به زمين مي نشينند. بر اساس گزارش پايگاه هاي اينترنتي رد يابي پروازهاي بين المللي، در دو سال گذشته، شش هواپيما متعلق به وزارت دفاع آذربايجان در يک پايگاه نظامي اسرائيلي در جنوب اسرائيل به زمين نشسته اند و چند ساعت بعد، پس از بارگيري يا تخليه بار به پرواز درآمده است.
موقعيت جغرافيايي جمهوري آذربايجان و هم مرز بودن آن با ايران نقش مهمي در اين رابطه دارد. دو سوم نفت وارداتي اسرائيل از آذربايجان و با موافقت الهام علي اف، رئيس جمهور اين کشور تامين مي شود. گزارش شده است که اسرائيل سامانه هاي راداري و پهپاد به آذربايجان مي فروشد و به گزارش رسانه هاي خارجي، اسرائيل از خاک جمهوري آذربايجان اطلاعات جاسوسي درباره ايران جمع آوري مي کند.
در سال 2016، جمهوري آذربايجان اعلام کرد تجهيزات دفاعي به ارزش تقريبا پنج ميليارد دلار از اسرائيل خريداري کرده است. علي اف در آن زمان گفت اسرائيل و آذربايجان چندين سال است که در زمينه صنعت دفاعي همکاري دارند و اين همکاري در حال شکوفايي است. وي افزود: "بزرگترين بخش اين قراردادها (خريد تجهيزات دفاعي) اجرا شده است و ما هنوز در اين زمينه به همکاري خود ادامه مي دهيم و از اين سطح از همکاري بسيار راضي هستيم."