پخش زنده
امروز: -
ممنوعيت مسافرتي طبق دستور ترامپ تاکنون زندگي بسياري از اتباع آمريکا را در اين کشور و ديگر نقاط جهان تحت تاثير جدي قرار داده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ دادگاه عالي آمريکا در حالي خود را براي جلسه استماع درباره ممنوعيت مسافرتي طبق دستور ترامپ آماده مي کند که اين ممنوعيت تاکنون زندگي بسياري را در آمريکا و خاورميانه تحت تاثير جدي قرار داده است.
رداد البراتي، از اتباع يمني مقيم نيويورک است. همسر وي در حالي در جنگ يمن گرفتار شده است که تلاش هاي چندين ساله وي براي آوردن همسرش به آمريکا ماه پيش با دريافت نامه اي از سفارت از بين رفت. با توجه به محدوديت هايي که دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا براي مهاجرت و سفر اتباع چند کشور معين اعمال کرده است، همسر البراتي واجد شرايط دريافت رواديد براي سفر به آمريکا شناخته نشد. در اين نامه نوشته شده بود: «اين شخص واجد شرايط دريافت رواديد نيست، و امکان درخواست تجديدنظر درباره اين تصميم وجود ندارد.»
البراتي در حالي که عکس خودش و پسرش را در دست داشت، گفت: « اين زندگي واقعي من است. اين چيزي است که برايش مي جنگم. اين کشور مبتني بر خانواده است و اين، خانواده من است.»
دادگاه عالي آمريکا در حالي خود را براي جلسه استماع استدلال ها درباره ممنوعيت مسافرتي که ترامپ دستور آن را صادر کرده، در هفته آينده آماده مي کند که اين ممنوعيت، تا همين حالا زندگي البراتي و بسياري ديگر، از منهتن گرفته تا مينه سوتا و خاورميانه را تحت تاثير قرار داده است.
نتيجه بحث حقوقي بين دولتي که اين سياست را ضرورتي براي امنيت ملي مي داند، و مخالفاني که اين سياست را تبعيض آميز مي دانند، هر چه باشد، اين سياست تا همين حالا اثر خود را روي زندگي و برنامه هاي افراد زيادي گذاشته است.
البراتي پائير گذشته که حکم دادگاه به طور موقت مانع از اجرايي شدن ممنوعيت مسافرتي شد، براي خودش، و سه پسرش رواديد گرفت. او خيالش آسوده شد که توانست پسرانش را به نيويورک بياورد.
اما آنها با پدرشان يا حتي با يکديگر زندگي نمي کنند. او آنها را به سه خانواده که دوست وي هستند، سپرده است، چرا که مجبور است شب ها تا ظهر روز بعد کار کند، و نمي خواهد فرزندانش شب ها در خانه تنها باشند. او که در سفرهايش به يمن با همسرش ازدواج کرد، براي آوردن وي به آمريکا نيز درخواست داده است. البراتي گفت: «من شهروند آمريکا هستم. حق دارم بخواهم همسر و فرزندانم کنارم باشند.»
ترامپ در زمان انتشار نسخه فرمان ممنوعيت مهاجرتي به صراحت گفت هدف از اين اقدام ، جلوگيري از ورود تروريست هاي افراطي به کشور است. وي گفت: «ما فقط مي خواهيم کساني را به کشورمان بپذيريم که از کشور ما حمايت مي کنند و مردم ما را دوست دارند.»
ممنوعيت اوليه موقت بود، و در بحبوحه چالش هاي دادگاهي، به ممنوعيتي تبديل شد که هم اکنون، دست کم تا زمان اعلام حکم دادگاه عالي، اجرا مي شود.
اين سياست مانع از ورود مهاجران و مسافران مختلف از ايران، ليبي، کره شمالي، سومالي، سوريه و يمن، برخي از مقامات ونزوئلا به آمريکا مي شود.
ترامپ مدعي شده است اين کشورها به اين دليل در اين فهرست قرار گرفته اند که اطلاعات کافي براي بررسي درست سوابق مسافران در اختيار آمريکا قرار نمي دهند.
وزارت خارجه -که درباره هيچ پرونده خاصي اظهارنظر نمي کند- مي گويد هدف از اين سياست، ترغيب دولت هاي خارجي به قرار دادن اطلاعات در اختيار آمريکا و حفاظت از آمريکاست.
چاد اين ماه از فهرست مزبور خارج شد. وزارت خارجه اين ماه در بيانيه اي اعلام کرد: «محدوديت هايي که رئيس جمهور اعمال کرده است به دقت مورد بررسي قرار گرفت.»
اين بررسي ها هر اندازه هم که دقيق باشد، مانع از درد و رنج خانواده ها و افراد ديگري نمي شود که با اين ممنوعيت مسافرتي از يکديگر جدا شده اند.