به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، معاون فنی اداره کل محیط زیست استان یزد گفت: با اشاره به اهمیت و لزوم تعامل محیط زیست با بخش خصوصی، یکی از این راهکارها را واگذاری قرقهای اختصاصی دانست که با وجود تاثیرات شگرف آن بر محیط زیست، ادامه واگذاریها از سوی سازمان جنگلها و مراتع کشور متوقف شده است.
حسن اکبری با اشاره به اهمیت موضوع قرقهای اختصاصی محیط زیست، اظهار کرد: این موضوع در سال89 با ارائه سه درخواست به صورت داوطلبانه و غیررسمی در استان شکل گرفت ولی نهایتاً پس از پیگیریهای فراوان در سال95 به تصویب شورای عالی محیط زیست رسید.
وی اشاره کرد: افزایش چشمگیر جمعیت حیات وحش به دلیل قرقهای اختصاصی اقدامی بود که بدون هیچ هزینهای از جانب دولت صورت گرفت در حالی که میتوانست از 100تا میلیاردها تومان هزینه را در برداشته باشد.
اکبری گفت: افزایش چشمگیر آهو از 200راس به یکهزار راس در داخل منطقه حفاظت شده کالمند، تحویل 150راس حیات وحش به یکی از قرقهای اختصاصی سرشماری بیش از 700راس یا تحویل 250راس کل و بز و سرشماری 1400راس را میتوان از مهمترین تاثیرات قرقهای اختصاصی در یزد برشمرد.
وی اقدامات آموزشی برای قرقداران و جوامع محلی، تصویربرداری از حیات وحش، مرمت چشمهها و ساخت آب انبار در این مناطق را از دیگر تاثیرات قرقهای اختصاصی در یزد اعلام کرد.
اکبری گفت: این اقدام به صورت مستقیم برای 15نفر از جوامع محلی و روستاییان این نواحی اشتغالزایی کرده و علاوه بر این نیز به واسطه این اقدام تعداد ی پروانه شکار ویژه شکارچیان داخلی و خارجی صادر شده است.
وی با اشاره به افزایش حدود 100فقره تقاضا در رابطه با ایجاد قرقهای اختصاصی جدید، گفت: البته از این تعداد حدود 10فقره در اولویت قرار گرفته که تعداد 4مورد آن در اولویت پیگیریهای سال گذشته قرار گرفت ولی به دلیل عدم موافقت سازمان جنگلها و مراتع به نتیجهای نرسید.
اکبری افزود: البته توافقهایی در این زمینه مابین محیط زیست و منابع طبیعی استان صورت گرفته و به نتایج خوبی نیز رسیده بود اما سازمان جنگلها و مراتع کشور به دلیل نیاز به بررسی این موضوع و تنظیم شیوهنامه، این برنامه را متوقف کرد، هر چند که بیش از یک سال است که به طور خاص جلساتی با سازمان مزبور برگزار شده و مکاتبات با این دستگاه در حال انجام است.