به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز یزد , مجري طرح ترسيب کربن در استان يزد گفت :سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور با توجه به نتايج مثبت اجراي طرح "توسعه روستايي و مديريت مشارکتي منابع طبيعي" با عنوان "ترسيب کربن"، درصدد توسعه اين طرح در مناطق محروم و کمتر توسعه يافته کشور برآمد.
سيدحسين موسوينيا افزود: دفتر برنامه عمران ملل متحد نيز با استقبال از اين رويکرد، حمايت همه جانبه خود را از اجرا و تعميم طرح مزبور در ساير استانهاي کشورمان اعلام کرد.
وي با اشاره به اينکه استان يزد از جمله استانهايي است که از سه سال قبل به مجموعه استانهاي مجري طرح تعميم ترسيب کربن ملحق شد خاطر نشان کرد : هدف اصلي اين طرح را مشارکت مردم در بهسازي و شناسايي داشتهها و تواناييهاي بالقوه روستا و روستاييان است و اميداريم با اجراي اين طرح، ارتقاي توانمندي جوامع محلي براي احياي مديريت، توسعه و بهرهبرداري پايدار از منابع طبيعي و نيز توسعه روستايي را شاهد باشيم.
مجري استاني طرح ترسيب کربن با اشاره به اينکه هم اکنون اين طرح در 11 روستاي بخش بهمن شهرستان ابرکوهاجرايي شده و با اشاره به ارزيابيها و بازديدهاي صورت گرفته از مناطق پيشنهادي، داراييها و سرمايههاي پنجگانه منطبق بر الگوي توسعه پايدار در هر يک از مناطق بررسي و در نهايت سايت پيشنهادي بخش بهمن در شهرستان ابرکوه به دليل دارا بودن شرايطي از قبيل محروميت، فقر، مهاجرت، مشکلات ناشي از فرسايش بادي، دانش بومي و غني مبارزه با فرسايش بادي، نيروي کارشناسي و انساني ماهر و غيره به عنوان اولويت اول انتخاب شد.
موسوي نيا اشاره کرد : البته منطقه چاهک در شهرستان خاتم نيز به لحاظ دارا بودن شرايطي از قبيل محروميت، فقر، وابستگي شديد ساکنان به جنگل و مرتع و تخريب شديد و پتانسيل بالاي احيا به عنوان اولويت دوم براي اجراي طرح ترسيب کربن در استان يزد معرفي شد.
مجري استاني طرح ترسيب کربن در خصوص دستاوردهاي اين طرح تاکنون عنوان کرد: برگزاري کلاسهاي آموزشي و ترويجي کشاورزي، تشکيل 63 گروه توسعه روستايي و تشکيل 63 صندوق خرد اعتباري با پسانداز حدود 400 ميليون تومان از سوي مردم , ايجاد اشتغال حدود يکصد نفر و تثبيت و تقويت ساير مشاغل از دستاوردهاي اجراي اين طرح تاکنون بوده است..