به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس؛ دیدار نخست با حضور هیات تجاری و اقتصادی قطر برگزار و زمینههای همکاریهای دو جانبه بررسی شد.
در این نشست رییس سازمان بنادر قطر با اشاره به پیشینه دیرینه فارس در مراودات اقتصای و فرهنگی ایران و قطر از تشکیل کارگروهی برای گسترش بیش از پیش همکاریهای اقتصادی - تجاری دو کشور خبر داد.
الخنجی نزدیکی استان فارس به قطر را مهمترین مزیت این استان برای صادرات محصولات کشاورزی به قطر برشمرد و گفت: هدف ما از سفر به شیراز رفع موانع موجود و تسریع روند توسعه روابط اقتصادی و تجاری با این استان بوده است.
استاندار فارس هم با اشاره به سهم ۲۵درصدی استان در صادرات کالا از ایران به قطر گفت: پارسال ارزش صادرات از ایران به قطر ۲۷۳میلیون دلار بود که از این میزان ۷۰میلیون دلار مربوط به صادرات از استان فارس بوده است.
اسماعیل تبادار افزود: استان فارس با همکاری بخش خصوصی و دولتی میتواند در زمینه صادرات محصولات کشاورزی،صنایع و معادن،صنایع دستی و فرآوردههای لبنی و غذایی به کشور قطر نقش موثری ایفا کند.
وی همچنین خواستار تلاش بازرگانان و تجار استان در خصوص رعایت استانداردهای لازم و بسته بندی متنوع و مطلوب محصولات شد.
در دومین نشست که با حضور جمعی از اساتید دانشگاه درسدن آلمان برگزار شد، زمینههای همکاری مشترک علمی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
رییس دانشگاه درسدن با اشاره به سابقه ۲۵ساله آشنایی با دانشگاههای ایران گفت: با توجه به اعتبار و جایگاه علمی دانشگاه شیراز در بین دانشگاههای ایران، ما این دانشگاه را برای گسترش روابط علمی با ایران انتخاب کردیم.
هانس مولر افزود: در حال حاضر چندین استاد دانشگاه شیراز در حال انجام طرحهای تحقیقاتی خود در درسدن هستند.
وی افزود: در آینده نزدیک طرحهای بزرگ علمی در زمینه حمل و نقل شهری، مشکل کمبود آب و زیست محیطی در شیراز اجرا خواهیم کرد.
استاندار فارس هم با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۶۰ دانشگاه و مرکز علمی در استان فارس در حال فعالیت هستند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شیراز با دارا بودن بیش از دوهزار استاد برجسته علمی ملی و بین المللی در کنار همه ظرفیتهای تاریخی، مذهبی و فرهنگی بالاترین سرمایه استان فارس بشمار میروند.
نادگران رییس دانشگاه شیراز هم حضور هیات آلمانی در شیراز گامی در راستای گسترش تعاملات بین المللی دانشگاه شیراز برشمرد و گفت: تبادل استاد و دانشجو، استفاده از امکانات علمی و تحقیقاتی دانشگاههای معتبر دنیا، اجرای طرحهای کاربردی مشترک که منجر به رفع مشکلات استان شود و نیز توسعه گردشگری از اولویتهای دانشگاه شیراز است.