پخش زنده
امروز: -
صادق پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: سرانه مصرف آب در قم 75 لیتر بیشتر از الگوی مصرف و نیازمند کاهش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم صادق پور در گفتگوی خبری شبکه نور افزود: سرانه مصرف روزانه برای هر نفر در قم 155 لیتر است و این میزان باید 80 لیتر باشد.
وی تصریح کرد: سیاست های ایجاد صنایع در استان باید به سمت صنایع همسو با مصرف کم آب اتخاذ شود و استفاده آب در کشاورزی را با استفاده از شیوه های نوین کشاورزی کاهش دهیم که این موضوع در استان قم انجام نمی شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد: تمام منابع آبی قابل استحصال برای استان قم شناسایی شده و برای مصرف آن در طول سال برنامه ریزی شده است .
صادق پور تاکید کرد: برای فضای سبز و صنایع باید از پس آب یا آب خاکستری استفاده کنیم و در صورتی که منابع سد کوچه ری در اثر مصرف بالا به اتمام برسد مجبور به استفاده از دیگر منابع آب که کیفیت کمتری دارند هستیم .
وی با بیان اینکه 50 درصد شبکه فاضلاب تکمیل شده است گفت: تنها یک چهارم منابع فاضلاب تصفیه می شود و از آن بهره برداری مفید نمی شود و باید بهره برداری از این منابع در جهت استفاده صنعتی و غیر شرب در استان مدیریت شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب تصریح کرد: حق انشعاب فاضلاب تقسیط شده است و 30هزار واحد تا کنون به شبکه فاضلاب متصل شده اند و برای اتصال مردم به شبکه فاضلاب کار فرهنگی لازم است.
صادق پور ابراز کرد: آب شیرین نباید در اختیار صنعت قرار بگیرد تا نیاز به استفاده از پس آب و آب تصفیه شده از فاضلاب پیدا کند و امکان تامین پس آب برای مصارف شهرداری فضای سبز و غیر شرب وجود دارد که شهرداری در حال برنامه ریزی برای این موضوع است.
وی خاطرنشان کرد: هدر رفت در شبکه آبرسانی در کشور 30 درصد و در استان قم 17 درصد است و در حال کاهش این میزان و اصلاح شبکه آبرسانی هستیم.
حاج حسینی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قم در تماس تلفنی با گفتگوی خبری گفت: بیش از 90درصد مصرف آب از محل سد کوچه ری تامین می شود .
حاج حسینی افزود: آب ورودی به استان از سرچشمه های دز یک پنجم گذشته و با میزان مصرف یکسان شده است که در صورت عدم صرفه جویی مجبور به استفاده از منابع دیگر آبی با کیفیت کمتر خواهیم شد.
وی تصریح کرد: 50میلیون متر مکعب آب در سد کوچه ری موجود است که باید برای استفاده تا پایان سال برنامه ریزی شود که در صورت نیاز ناچار به استفاده از آب سد 15 خرداد خواهیم شد که کیفیت آب را دچار تغییر خواهد کرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای قم با بیان اینکه از مجموع آب سطحی و زیر زمینی 85 درصد در بخش کشاورزی مصرف می شود گفت: در حال حاضر 520 میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی استان برداشت می شود در حالی که تنها مجوز برداشت 400 میلیون متر مکعب صادر شده است که این میزان افزایش برداشت غیر مجاز آسیب های جبران ناپذیری را به استان وارد خواهد کرد.
زارع مدیرکل هواشناسی استان قم در تماس تلفنی با گفتگوی خبری گفت: در سال زراعی گذشته 141 میلیمتر مکعب بارندگی داشتیم در حالی که در سال زراعی جاری این میزان 58 میلیمتر مکعب بوده است .
وی افزود: بارش در بهار کمتر از معمول پیش بینی شده و دمای هوا نیز 1.5 درجه نسبت به پارسال گرم تر پیش بینی شده است که باعث افزایش تبخیر خواهد بود که مصرف آب امسال باید نسبت به پارسال 50درصد کاهش یابد.