پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان اینکه پروتئین، ماده مغذی ضروری برای رشد، ترمیم بافتهای بدن و ساختن سلولهای جدید به شمار میرود، گروه گوشت و تخم مرغ را دارای منابع تامین پروتئین معرفی کرد و بر مصرف روزانه یک تخم مرغ تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه گروه گوشت و تخم مرغ، منبع تامین پروتئین موردنیاز بدن است، گفت: مواد غذایی این گروه، علاوه بر پروتئین، دو ریز مغذی آهن و روی را نیز داراست، به همین علت برای رشد و خون سازی در بدن لازم و ضروری هستند.
وی افزود: پروتئین ماده مغذی ضروری برای رشد، ترمیم بافتهای بدن و ساختن سلولهای جدید به شمار میرود، به همین علت، پروتئینها مواد سازنده بدن نامیده میشوند که از اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری تشکیل شده اند.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه پروتئین دارای منبع غذایی حیوانی (شامل انواع گوشتها و تخم مرغ) و منبع غذایی گیاهی (شامل حبوبات و مغزها مثل پسته، بادام، گردو) است، گفت: پروتئین حیوانی تمام اسیدهای امینه ضروری برای رشد و ترمیم بدن را تأمین میکند و به همین علت پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا نامیده میشود.
وی افزود: پروتئین تخم مرغ با ارزش بیولوژیکی ۱۰۰ از نظر کیفیت در بالاترین سطح قرار دارد و پس از آن پروتئین شیر و سپس پروتئین گوشت، به ترتیب از کیفیت بالایی برخوردارند، اما پروتئین گیاهی به طور معمول تمام اسیدهای آمینه ضروری را ندارد، بنابراین لازم است ترکیبی از حداقل دو پروتئین گیاهی (مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا یک پروتئین با کیفیت بالا به بدن برسد، مثالهایی از این نوع ترکیب که در فهرست غذاهای سنتی ما وجود دارد، میتوان به عدس پلو، لوبیا پلو، باقلا پلو، ماش پلو، عدسی با نان و خوراک لوبیا با نان اشاره کرد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید براینکه مصرف گوشت سفید بر گوشت قرمز ارجحیت دارد، گفت: گوشت قرمز به علت داشتن چربی که منجر به افزایش کلسترول به ویژه در افراد میانسال میشود، زیاد توصیه نمیشود و میزان یک تا دو وعده در هفته کافی است.
وی با بیان اینکه بهتر است، به جای گوشت قرمز، هفتهای دوبار گوشت ماهی مصرف شود، افزود: گوشت ماهی به تأمین اُمگا سه در بدن کمک میکند، امگا سه به پیشگیری از بیماریهای قلبی، عروقی کمک میکند به شرط آنکه با روغن فراوان سرخ نشود.
وی گفت: سرخ کردن گوشت قرمز، مرغ و ماهی توصیه نمیشود، زیرا مقادیر زیادی چربی وارد غذا شده و ارزش غذایی آن کاهش پیدا میکند؛ بنابراین بهتر است با مقدار اندکی روغن تفت داده شده یا به صورت بخارپز و کبابی تهیه شود.
دکتر عبداللهی با بیان اینکه تخم مرغ جایگزین مناسبی برای گوشت است، افزود: طبق توصیههای تغذیه ای، مردم میتوانند روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنند، زیرا غذای کاملی محسوب میشود، اما افرادی که دچار بیماری قلبی، عروقی بوده و یا کلسترول بالایی دارند، بیش از ۳ عدد در هفته نباید مصرف کنند.
وی با تأکید براینکه مصرف تخم مرغ به صورت آب پز توصیه میشود، گفت: کودکان، نوجوانانی که در سن بلوغ قرار دارند و زنان باردار بیش از بقیه به مصرف پروتئین نیاز دارند، بنابراین روزی یک عدد تخم مرغ برای آنها توصیه میشود، افرادی که به بیماریهای قلبی، عروقی دچار هستند نیز میتوانند سفیده تخم مرغ را مصرف کنند، زیرا زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی کلسترول است.