پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ، پیام رسانهای ایرانی را حریم امن برای مردم دانست.
سید مرتضی موسویان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به ثبت ۵۴ پیام رسان داخلی در این وزارت خانه، پیام رسانهای ایرانی را حریم امن برای مردم دانست و گفت: هشتگ «چرا پیام رسان بومی» از امروز فعالیت خود را در فضای مجازی آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه شبکههای اجتماعی یا پیام رسان پیش رانهای توسعه فناوری هستند، افزود: در زیست بوم جدید فضای مجازی همه کشورها میکوشند تا خدمات ویژه داشته باشند و بتوانند خدمات مورد نیاز مردم را همچون دولت الکترونیک و دولت همراه از طریق این شبکههای اجتماعی ارائه کنند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال با تاکید بر حمایت مرکز ملی فضای مجازی از ۵ پیام رسان داخلی سروش، گپ، آی گپ، ویسپی و بیسفون پلاس، گفت: شبکههای اجتماعی همچون تلگرام که از قوانین جمهوری اسلامی ایران تبعیت نمیکنند، حدود ۶۰ درصد از پهنای باند اینترنت کشور را به خود اختصاص داده اند که با راهبرد اقتصاد مقاومتی تطابق ندارد.
موسویان با اشاره به اینکه حدود ۷ هزار کانال کسب و کار در پیام رسان تلگرام فعال است، افزود: پیام رسانهای داخلی آماده همکاری با این کانالهای کسب و کار و با همان نام و نشان فعلی شان خواهند بود.
وی گفت: همه فعالان اقتصادی (شامد) نیز میتوانند در پیام رسانهای داخلی به فعالیت خود با همان نشانی گذشته ادامه دهند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال افزود: به منظور جلوگیری از توقف بیشتر ایران در فناوری روزآمد شبکههای اجتماعی از شبکههای اجتماعی داخلی حمایت میکنیم.
وی گفت: توان متخصصان و جوانان دانشجوی کشور در زمینههای مختلف پیش ران توسعه کشور بوده است و در زمینه شبکههای اجتماعی بومی نیز میتوانند در توسعه کشور پیش رو باشند.
موسویان با بیان اینکه در شبکههای اجتماعی دیگر طرح معنایی ندارد، افزود: روزآمدی در این شبکهها جایگزین طرحهای مدت دار شده است و در صورت ورود نکردن به این حوزه توان جوانان کشور به روز نخواهد شد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه پیام رسانهای بومی متناسب با فرهنگ و نیاز هر جامعه برنامه ریزی میشوند، گفت: پاول دورف موسس شبکهی «وی کی» VK در روسیه از زمانی که اجازه فعالیت به براندازان را داد با دولت آن کشور مشکل پیدا کرد.
وی با بیان اینکه دورف شبکه تلگرام را ایجاد کرده است، افزود: کودتای اوکراین نیز با بستر این شبکه اجتماعی صورت گرفت و اکنون تلگرام بستر فعالیت تروریستها شده است به گونهای که «ترزا می» نخست وزیر انگلستان نیز به صراحت فعالیت تروریستها در تلگرام را تایید کرده است.
موسویان با اشاره به اینکه کانال به عنوان یک رسانه یک طرفه پس از شبکه اجتماعی داخلی بیسفون در تلگرام نیز فعال شد، گفت: تلگرام به افراد ناشناس نیز اجازه ایجاد کانال را میدهد که این نوعی بازگشت به عقب است چرا که کانال یک طرفه است و بیشتر شبکههای اجتماعی امروزه تعاملی و دوطرفه شده اند.
وی افزود: بر اساس قوانین کشورهایی همچون فرانسه، آلمان و مالزی ایجاد کانال توسط افراد ناشناس غیرقانونی است.
موسویان گفت: ما خواهان شکسته شدن انحصار در شبکههای اجتماعی خارجی و فعالیت شبکههای اجتماعی بومی هستیم تا جوانانمان بتوانند با نوآوریهای روزانه در این فضا توسعه فناوری را که به صورت رقابتی در جهان ادامه دارد پیش گیرند.
وی افزود: جوانان ایرانی بسیار علاقه مند برای ایجاد شبکههای اجتماعی داخلی هستند و توان استفاده از این فناوری را دارند به گونهای که حتی بدون تضمین بازگشت سرمایه هایشان (حداقل وقت و عمرشان) حاضر به فعالیت در این زمینه شده اند.
مشاور وزیر ارشاد گفت: تجارت الکترونیک در بسترهای جدید از سال ۱۹۹۹ میلادی شکل گرفت و اکنون نیز در آخرین نوع آن در شبکههای مجازی ادامه یافته است.
موسویان افزود: فعالیت در این شبکهها با هزینههای کم، درآمدهای قابل توجهی برای فعالان ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه آمار جدیدی از شغلهای ایجاد شده در شبکههای اجتماعی نداریم، گفت: در شبکه تلگرام ۷ هزار کانال دارای گردش مالی و کسب و کار فعال هستند.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال افزود: شبکههای اجتماعی بومی با تلاش جوانان و دانشجویان علاقه مند کشور فعال خواهند بود و طرح موضوعاتی مانند نا امن بودن حریم شخصی در این شبکهها نوعی جنگ روانی محسوب میشود.
موسویان گفت: باید دیدگاه خود را در زمینه حریم خصوصی در فضای مجازی تغییر دهیم چرا که حتی برای تغییر یک سیم کارت تلفن همراه اطلاعات خود را دوباره ارائه میدهیم.
مشاور وزیر ارشاد افزود: هیچ کس تمایل به گفتگوهای شخصی دیگران ندارد و این یک تجارت متعلق به ۱۲ سال قبل برای نامههای الکترونیکی بود که اکنون دیگر وجود ندارد.
موسویان گفت: تبعیت از قوانین کشور ضروری است و تنها کسانی از مشاهده گفتگوهایشان نگران خواهند بود که فعالیت غیر قانونی دارند و اینگونه فعالیتها در تمام جهات توسط پلیس پیگیری میشود.
وی افزود: یک پایگاه الکترونیکی در آمریکا زمانی که ایجاد میشود باید قوانینی را بپذیرد و رعایت کند که در غیر این صورت به دولت فدرال آمریکا اجازه میدهد تا فیلتر شود.
موسویان گفت: در یک مورد تنها سه دقیقه پس از تخلف یک سایت فیلتر شد و دامنه آن برای هیچ کس قابل استفاده نبود و حتی اگر از اطلاعات آن پشتیبان (بک آپ) نبود این اطلاعات نیز از دست میرفت.
مشاور وزیر ارشاد با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب دربارهحرام شرعی اعلام کردن دسترسی به اطلاعات شخصی افراد، افزود: پیش از این نیز رئیس قوه قضائیه قانونی را در همین زمینه ابلاغ کرده بود که دسترسی به اطلاعات شخصی افراد تنها از طریق دادستانی و با حکم دادگاه امکان پذیر باشد.
وی تاکید کرد: نگرانیهای موجود در زمینه ناامنی شبکههای اجتماعی داخلی بیشتر یک جنگ روانی است و به هیچ وجه طبیعی نیست و با تغییر تعریف از حریم خصوصی در فضای مجازی همخوانی ندارد.
موسویان گفت: در زیست بوم فضای مجازی باید شفافیتها را بپذیریم شفافیتهایی که عدالت و امنیت را نیز به همراه داشته باشد.
وی افزود: دولت تنها خواستار انحصار شکنی از شبکههای اجتماعی خارجی و فعالیت جوانان ایرانی در زمینه فناوریهای روزآمد شبکههای اجتماعی بومی است.