پخش زنده
امروز: -
راي اليوم نوشت تجاوز سه جانبه غرب به سوريه نتايجي کاملا معکوس برجاي گذاشته است که مهمترين آن تقويت ائتلاف روسي، ايراني، و لبناني بوده است .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سردبيرراي اليوم نوشت: تجاوز سه جانبه غرب به سوريه نتايجي کاملا معکوس برجاي گذاشته است که مهمترين آن تقويت بيش از پيش محبوبيت بشار اسد رئيس جمهور سوريه در داخل و خارج اين کشور بوده و جان تازه اي به ائتلاف هاي روسي، ايراني، و لبناني وي بخشيده است.
عبد الباري عطوان در يادداشتي با اشاره به تجاوز سه جانبه آمريکا، فرانسه و انگليس به سوريه در سحرگاه روز شنبه، نوشت: آنچه از باقيمانده موشک هايي که در نتيجه تجاوز سه جانبه به سوريه مي توان دريافت اين است که اين تجاوز به اهداف تعيين شده خود نرسيده است . علاوه بر اين، اين تجاوز ، مهر تاييدي بر صلابت ارتش سوريه بوده و در مقابل، باعث تضعيف دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا شده است.
عطوان در ادامه با اشاره به محدود بودن آسيب ها و خسار هاي ناشي از اين تجاوز نوشت: به دو دليل خسارتهاي نظامي وارده به سوريه مختصر و محدود بوده است:
نخست اينکه بيشتر پايگاهها و فرودگاههاي نظامي از قبل تخليه شده و هواپيماهاي جديد به پايگاههاي روسي در حميميم و طرطوس منتقل شده بود و ديگر اينکه بيشتر موشکها يا سرنگون يا از اهداف مورد نظر منحرف شد.
اظهارات سفير روسيه در واشنگتن مبني بر اينکه اين تجاوز سه جانبه توهين به شخص ولاديمير پوتين بوده و روسيه به آن واکنش نشان خواهد داد، چه بسا نشان دهنده نقشه اقدامات وتحرکات روسيه در آينده بحران سوريه و ساير بحرانهاي جهاني باشد، زيرا پوتين بلافاصله به اقدام ترکيه در سرنگوني يک جنگنده روس در نزديکي مرزهاي سوريه واکنش نشان نداد و با زيرکي توانست ترکيه را عملا از پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) خارج و آن را به جبهه روسيه ملحق کند.
اگر به نقشه آينده سوريه و منطقه نگاهي دقيق داشته باشيم، مي توان موارد زير را پيش بيني کرد:
نخست استفاده از سلاح شيميايي به عنوان بهانه اي براي حملات نظامي شبيه حملاتي است که امروز (روز گذشته) رخ داد، ديگر فايدهاي ندارد، زيرا آسيب بزرگي به وجهه آمريکا و اردوگاه وابسته به اين کشور وارد آورده است به ويژه اينکه اين حمله در روزي رخ داد که قرار بود کارشناسان سازمان منع گسترش سلاح شيميايي تحقيقات خود را در صحنه جرم ادعايي آغاز کنند که اين مسئله تقويت کننده اين برداشت است که اين جبهه (غرب ) به دنبال خنثي و ساقط کردن مأموريت اين کارشناسان قبل از آغاز آن بودند.
دوم: انتقام محور سوريه، ايران و روسيه چه بسا از طريق حملات چريکي عليه نيروهاي آمريکا در سوريه و عراق صورت گيرد که تعداد آنان بالغ بر هشت هزار نفر شامل سربازان و غيرنظاميان بازنشسته است.
سوم: اقدام روسيه به تجهيز ارتش سوريه به سامانه پدافند جديد هوايي شامل موشکهاي اس -300 و اس-400 براي مقابله با هرگونه موشک يا جنگندهاي از جمله جنگمده هاي اسرائيلي که سوريه را در آينده هدف قرار دهد.
چهارم: تنزل روابط روسيه و اسرائيل به پايين ترين سطح خود پس از آن افشاي اين مسئله که اسرائيل در حمله به سوريه مشارکت داشته و قبلا از زمان آن مطلع بود و اخبار واطلاعاتي امنيتي درباره مواضع سوريه را که مورد نظر آمريکا، انگليس و فرانسه بوده، در اختيارشان قرار داده است.
پنجم: احتمال اينکه روسيه در واکنش به حملات آمريکا و متحدانش به سوريه، با تمام قدرت از هرگونه تلاش آينده ارتش سوريه و متحدانش براي بازپسگيري شهر ادلب و مناطق جنوب غرب درعا در نزديکي مرز اردن ، حمايت کند، بسيار زياد است.
سردبير روزنامه اينترنتي راي اليوم نوشت: بعيد نيست ترامپ با اعتراف به شکست و نيز به منظور کاهش خسارت ها، در مسير عقب نشيني نيروهايش از سوريه و شايد هم عراق قدم بردارد و از اين حمله به عنوان دستاويزي براي توجيه اين تصميم خود استفاده کند. ترامپ به دنبال اين بود که در موضع قدرت ظاهر شود و عظمت کشورش را احيا کند، اما در هر دو مورد شکست خورد و در مقام کسي که به پاي خود را با گلوله نشانه گرفت، ظاهر شد.
عطوان در پايان نوشت: نهايت اينکه حمله سه جانبهاي ديگري در تاريخ عربها، به پيروزي ختم شد، و اگر حمله نخست ،به امپراتوري انگليس پايان داد، حمله دوم چه بسا به عنوان نقطه آغاز خروج آمريکا از منطقه خاورميانه و اعتراف به شکست و نيز پيروزي سوريه در مقابل توطئه ها و احياي سيادت و حاکميت خود بر سراسر اين کشور باشد.