پخش زنده
امروز: -
یکی از شاخصهای مهم زندگی سالم، ارتباطات بین فردی است. بدون شک روابط بین فردی مصداق خون حیات بخش جامعه انسانی را دارد.
چکیده نشست پژوهشی:
ـ برقرار کردن ارتباط با دیگران بسیاری از نیازها را برطرف میکند و موجبات نشاط فردي و اجتماعي را فراهم مي سازد.
- داشتن آي کيو ( بهره هوشي) بالا لازمه موفقيت در ارتباط نيست و بيش از 80 درصد موفقيت افراد در برقراري ارتباط به اي کيو ( هوش شناختي) مربوط مي شود.
ـ ارتباط یکی از ابزارهای اصلی و اولیه رفع نیازهای انسان است.
ـ به طور کلی در برقراری ارتباط با دو نوع مانع (درونی و بیرونی) مواجه هستیم.
- ارتباطات موثر تمامي نيازهاي انساني را برآورده مي سازد.
- اصولی در برقراري ارتباطات، وجود دارد كه آشنايي با آنها باعث ميشود افراد در بافت هاي مختلف، ارتباطات مؤثرتري برقرار كنند.
پژوهش خبری صدا وسیما: ارتباطات بین فردی اساس و شالوده هویت و کمال انسان است و مبنای اولیه پیوند انسان با دیگران را تشکیل میدهد. ارتباطات مؤثر موجب شکوفائی افراد و بهبود کیفیت روابط میشود. این در حالی است که ارتباطات غیر مؤثر مانع از شکوفائی انسان میشود و برای روابط حکم زهر را دارد و حتی روابط را تخریب میکند. ما به ارتباطات روي مي آوريم تا هویت پیدا کنیم و با دیگران پیوند برقرار کرده و پیوندهای خود را عمیقتر کنیم و در ضمن ، مشکلات خود را رفع و امکانات موجود را پیدا کنیم؛ بدین ترتیب باید گفت که یکی از شاخصهای مهم زندگی سالم، ارتباطات بین فردی است. بدون شک روابط بین فردی مصداق خون حیات بخش جامعه انسانی را دارد. گرایش انسان به تعامل برقرار کردن با دیگران دلایل زیادی دارد. مهمترین دلیل این است که برقرار کردن ارتباط با دیگران بسیاری از نیازهای او را برطرف میکند و موجبات نشاط فردي و اجتماعي را فراهم مي سازد. اين نوشتار به بررسي روش ها و راهکارهايي مي پردازد که از مجراي آن ارتباطات انساني به نحو موثرتري امکان پذير خواهد شد. که در اين زمينه 2 سوال مطرح است:
پيش از پرداختن به بحث لازم است تعريفي از مفهوم ارتباط داشته باشیم.
ارتباط چيست؟
تعامل و ارسال پیام از شخصی به شخص دیگر از طریق کانال ارتباطی(کلامی یا غیرکلامی) به منظور تأثیر، هدایت و کنترل یکدیگر.[1]
ارتباط موثر چيست؟
رابطهای است که در آن، طرف مقابل، پیام شما را با حداکثر دقت ممکن دریافت و درک کند.
مهارت ارتباطي چيست؟
توانایی برقراری رابطه با دیگران در جهت برآورده نمودن نیازها، خواسته ها، حق و حقوق به شکل کارآمد و مؤثر به نحوی که به نیازها، خواسته ها، حق و حقوق دیگران صدمه ای وارد نشود و در عین حال که رابطه برای خود شخص مفید است، برای طرف مقابل هم سودمند باشد.
اهميت آي کيو(IQ) و اي کيو(EQ) در ارتباط
داشتن آي کيو ( بهره هوشي) بالا لازمه موفقيت در ارتباط نيست و بيش از 80 درصد موفقيت افراد در برقراري ارتباط به اي کيو ( هوش شناختي) و تنها 20درصد آن به بهره هوشي مربوط مي شود. افرادی که از زندگی و روابطشان (فردی و اجتماعی) احساس رضایت دارند، 4 تا 7 سال جوان تر از سایرین به نظر میرسند. نداشتن یا کمبود روابط اجتماعی سالم، حدود 30 درصد خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش میدهد.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است...
[1]. نشست پژوهشي ارتباط موثر و روابط ميان فردي با حضور دکتر زينت السادات ميرغفوریان مدرس دانشگاه؛ اداره پژوهش خبری معاونت سیاسی، 20/01/1397