پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران در آفريقاي جنوبي معتقدند که در پي کشف خانواده جديدي از داروهاي ضد سرطان در مسير جديدي براي درمان اين بيماري قرار گرفته اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلويزيوني رويترز؛ پژوهشگران دانشگاه ژوهانسبورگ در آفريقاي جنوبي معتقدند که در پي کشف خانواده جديدي از داروهاي ضد سرطان مبتني بر نقره انتخابي در مسير جديدي براي درمان اين بيماري قرار گرفته اند.
اين نتايج نويدبخش به معناي آن است که اين داروي جديد مي تواند براي درمان سرطان موثر باشد و در عين حال در مقايسه با داروهاي شيمي درماني مسموميت بسيار کمتري داشته باشد.اين دارو با موفقيت بر روي موشها و سلولهاي سرطاني انساني در آزمايشگاه موردآزمايش قرار گرفته است.
پرفسور ماريانه کرونيه ، مدير گروه بيوشيمي در دانشگاه ژوهانسبورگ، گفت «آنچه ما در محيط آزمايشگاه و موقعيت هاي آزمايشي شاهد آن بوده ايم اين بوده است که اين ترکيبات بر روي سلولهاي عادي و غير بدخيم تاثيري نمي گذارند، حتي اگر اين سلولها به سلولهاي سرطاني نزديک باشند.آنچه ما آزمايش کرده ايم بي ترديد به نظر مي رسد حاکي از آن باشد که اين ترکيب مي تواند انواع کاملا متفاوتي از سلولهاي سرطاني را مورد هدف قرار دهد.و آخرين مجموعه اطلاعاتي که منتشر کرده ايم در واقع نشان مي دهد که اين ترکيبات به ميتوکندري سلول نفوذ مي کنند که اين مساله براي ما بويژه حائز اهميت است زيرا اين به اصطلاح موتورخانه هاي سلول در اين روش خاص اضمحلال طبيعي سلولها دخيل اند.»
اين ترکيب UJ3 نام دارد و محققان معتقدند با کشف آن به موفقيت بزرگي دست يافته اند.
زليندا انگلبرچ ، پژوهشگر دانشگاه ژوهانسبورگ، گفت «من بسيار خوش بينم.نتايج خوب به نظر مي رسند.از اين بايت بسيار خوشحاليم. تحقيقات مشابهي را با استفاده از ترکيبات متفاوتي انجام داده ايم و نتايج حاصل از استفاده از اين ترکيب خاص عالي بوده است.در واقع تحقيقات نشان مي دهد اين ترکيب ميتوکندري و سلولهاي سرطاني را هدف قرار مي دهد.
البته براي اينکه بتوان اين ترکيب را در درمان اين بيماري مورد استفاده قرار داد ، هنوز کارهاي بيشتري بايد صورت بگيرد.
کرونيه گفت «هنوز بايد تحقيقات بيشتري انجام بدهيم. اکنون مي دانيم که اين ترکيب مي تواند به درون تومور وارد شود. ما معتقديم که ارتقاي کيفيت اين ترکيبات هزينه خيلي زيادي ندارد و اگر اين کار صورت بگيرد و ما در آزمايش هاي باليني موفق باشيم ، آنگاه مي توانيم اميدوار باشيم که اين داروي شيمي درماني در آفريقاي جنوبي ، سپس در آفريقا و بعد در سرتاسر جهان در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.»
اگر کوشش هاي آزمايشي خوب پيش بروند مي توان اميدوار بود داروي باليني که از اين ترکيب به دست مي آيد ارزان تر و دقيق تر باشد.
اليزه ژوبر ، مدير عامل انجمن سرطان آفريقاي جنوبي، گفت «اين واقعا خبر هيجان انگيزي است اما بايد اذعان داشت که هنوز در ابتداي کار قرار داريم.بايد چند سال به محققان اين پروژه زمان بدهيم تا تحقيقات شان را کامل کنند که اين البته به توان مالي آنها نيز بستگي خواهد داشت.همه ما مي دانيم که توليد داروهاي باليني بسيار پرهزينه است و به همين علت هم است که داروهاي جديد معمولا در کشورهاي توسعه يافته عرضه مي شوند امااگر ما بتوانيم اين دارو را براي مصرف باليني عرضه کنيم به موفقيت بزرگي دست يافته ايم.»
اگر UJ3 در آينده به يک داروي شيمي درماني تبديل شود، مي توان آن را در دوز پايين تجويز کرد و علاوه بر اينکه مسموميت کمتري در بدن بيمار ايجاد مي کند با متمرکز شدن بر روي سلولهاي سرطاني عوارض جانبي کمتري را براي بيماران سرطاني به وجود خواهد آورد.