به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید حمید کلانتری با اشاره به شعار سال، «حمایت از کالای ایرانی» گفت: این عنوان از عناوینی است که به طور خاص همه وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادها یا بخش خصوصی را که در حوزه تولید کالا و خدمات مشغول به فعالیت هستند در برمی گیرد و همه باید تلاش کنند تا در این عرصه بحث تولید مورد توجه قرار بگیرد.
وی تولید را کانون و محور اشتغال و رونق اقتصادی و کاهش فقر دانست و گفت : البته باید تولید دارای ویژگی های لازم باشد به ویژه از بعد کیفیت و رقابت پذیری، باید تولیدی را در کشور داشته باشیم که قابل رقابت با کالاهای خارجی باشد و از بهره بری بالای برخوردار باشد که مردم با افتخار از آن تولید استفاده کنند.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اظهار به اینکه نزدیک به 50 هزار تعاونی تولیدی در گرایش های مختلف داریم، عنوان کرد: این تعاونی ها در بخش های کشاورزی، صنعت، معدن و در حوزه صنایع دستی و در حوزه های اقتصادی دیگر است که تحت پوشش صنایع غذایی و صنایع تبدیلی و پوشاک است.
وی با اشاره به مهمترین مسائلی که باید در زمینه استفاده از تولید داخلی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دنبال شود، گفت: باید فرهنگ سازی شود تا تولیدکنندگان، تعاونی ها و شرکت ها به این اعتقاد برسند که باید تولیدشان را تقویت کنند و عرصه های جدید تولید را گسترش دهند و همین طور باید موانع تولید را کاهش دهیم و فضای کسب و کار را برای تولید کنندگان مهیا کنیم.
کلانتری با اشاره به دو بانک تعاون و بانک رفاه که در حوزه وزارت تعاون فعال هستند، گفت: این بانک ها می توانند نقش موثری را برای تسهیل گری برای تامین تسهیلات، سرمایه در گردش و منابع مورد نیاز مجموعه را دارند.
همچنین صندوق ضمانت تعاون، به منظور ضمانتی برای تعاونی ها برای فعالیت اقتصادی در قبال بانک ها و همین طور معاملات تعاونی ها است.
وی با اشاره به اینکه بخش تعاونی از نظر ساختاری میان بخشی است و هماهنگ کننده و تنظیم کننده روابط دستگاه ها و تعاونی ها است، بیان کرد: کار حمایت از تعاونی ها در جهت تامین منافع شان را بر عهده داریم و نزدیک به 20 تفاهم نامه با دستگاه های مختلفی که به نوعی کارشان مرتبط با تعاونی ها است، داشته ایم.
معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: معتقدیم اگر عرصه را برای تعاونی ها فراهم کنیم چون کار جمعی می کنند، اولا فرهنگ کار جمعی، هم افزایی ایجاد می کند و همدیگر را تکمیل می کنند و ثانیا بهره وری را از طریق سازماندهی منابع خرد و توان های خرد در کنار هم قرار می گیرند. به ویژه در مناطق محروم به این جمع بندی قطعی رسیده ایم که بهترین الگو برای توسعه مناطق محروم و رفع و کاهش فقر، تشکیل و حمایت از تعاونی ها در این مناطق است.