پخش زنده
امروز: -
تولید تجمعی نفت میدان آذر از مرز ۱۰ میلیون بشکه فراتر رفته است و تولید روزانه این میدان مشترک تا پایان امسال به ۶۰ هزار بشکه افزایش مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حدود یک سال پیش و در اواخر سال ۹۵، برداشت نفت از میدان مشترک آذر به میزان ۱۵ هزار بشکه در روز کلید خورد و پس از گذشت حدود ۲ ماه، این رقم به ۳۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت.
بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت اویک از برنامه ریزی برای راهاندازی ردیف نخست تأسیسات فرآورشی دائم و تحقق تولید ۶۰ هزار بشکهای نفت در این میدان مشترک تا پایان امسال خبر داد و گفت: تا ۲۰ فروردین ماه امسال، بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت از این میدان برداشت شده است.
وی افزود: اجرای طرح توسعه میدان مشترک آذر با هدف تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت در چارچوب قرارداد بیع متقابل در دستور کار شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت و شرکت اویک قرار گرفت و عملیات اجرایی توسعه آن به شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر محول شد؛ میدانی که از نظر ژئوفیزیک و حفاری از پیچیدهترین میدانهای نفتی به شمار میرود و از حیث شرایط و کیفیت کار با دیگر میدانهای نفتی ایران تفاوت دارد.
محمدی افزود: عمق بالای مخزن و نیاز به حفاری در سازندهای مختلف نفتی و توالی لایههای پرفشار و کم فشار، عملیات حفر چاه در این میدان پیچیده را بسیار دشوار کرده است، به طوری که در حفاری این میدان و برای گذر از لایهها و سازندهای مختلف زمین، از عملیات شکافت اسیدی استفاده کردهایم که یکی از روشهای متداول و مؤثر برای افزایش تولید به شمار میرود. تجربیات بسیار ارزشمندی در حوزه اسیدکاری و بالاخص شکافت اسیدی کسب کردیم که این تجربیات میتواند در اجرای فاز دوم این پروژه و سرانجام دستیابی به تولید صیانتی این طرح استفاده شود.
پایان عملیات حفاری فاز نخست توسعه آذر تا شهریور
بر اساس این گزارش، نفت تولیدی در میدان مشترک آذر به تأسیسات بهرهبرداری نفت دهلران منتقل میشود و هماکنون با هماهنگیهای شرکت متن به عنوان کارفرما و شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بهعنوان دریافتکننده نفت، انتقال نفت آذر از طریق ۱۲۹ کیلومتر خط لوله ۱۶ اینچی به تأسیسات بهرهبرداری دهلران انجام و از آنجا به مبادی صادراتی کشور منتقل میشود.
به گفته محمدی، تولید کنونی نفت در میدان مشترک آذر با فعالیت ۹ حلقه چاه، ۳۰ هزار بشکه در روز و قابل افزایش تا ۳۳ هزار بشکه است و حفاری پنج حلقه چاه دیگر در این میدان مشترک هم به پایان رسیده که به دنبال نصب تجهیزات سرچاهی و تکمیل آنها، این پنج حلقه هم آماده تولید میشوند و همزمان با آماده شدن ردیف نخست واحد فرآورش مرکزی (CPF) میدان آذر در مدار تولید قرار میگیرند. همچنین با پایان عملیات حفاری سه حلقه چاه دیگر تا شهریورماه امسال، فعالیت گروه اویک در بخش حفاری طرح توسعه میدان آذر، محدود به حفر یک حلقه چاه دفع پساب خواهد شد.
مدیرعامل شرکت اویک، یکی از برنامههای اصلی این شرکت در اجرای طرح توسعه میدان نفتی آذر را در سال ۹۷ ساخت واحد فرآورش مرکزی این طرح برشمرد و از بهرهبرداری ردیف نخست نفتی این واحد تا پیش از پایان امسال و بهرهبرداری کامل ردیف دوم نفتی آن در اوایل سال آینده خبر داد که به دنبال راهاندازی ۲ ردیف نفتی واحد فرآورش مرکزی، هدف تولید پایدار ۶۵ هزار بشکه نفت از میدان مشترک آذر به نتیجه خواهد رسید و سپس تأسیسات انتقال گاز این میدان نیز تکمیل خواهد شد.