پخش زنده
امروز: -
استفاده نکردن از صندلی کودک، نبستن کمربند ایمنی به ویژه درصندلی عقب خودرو، قرار دادن کودک روی پای سایر سرنشینان خودرو، از دلایل اصلی مرگ و میر کودکان در تصادفات رانندگی است .
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ اصلی ترین راه حفاظت از کودکان در خودرو، (در کنار بستن کمربند ایمنی)، استفاده از صندلی کودک است که می تواند از مرگ میر و آسیب های جدی پیشگیری کند.
استفاده از صندلی کودک در خودرو متناسب با قد و وزن کودک - تا سن 12 سالگی / حداقل قد 144 سانتی متر - برای محافظت از جان کودکان و نوجوانان توصیه می شود و پس از این سن، می توان از کمربند ایمنی خودرو استفاده کرد.
بررسی ها نشان می دهند که حدود 20 درصد از صندلی های کودک به درستی تعبیه نشده و در صورت وقوع حادثه، نمی توانند ایمنی حداکثری برای کودک ایجاد کنند. نصب درست و استاندارد صندلی کودک می تواند تا 71 درصد از مرگ نوزادان، تا 54 درصد از مرگ کودکان خردسالان و تا 45 درصد از مرگ کودکان 4 تا 8 سال پیشگیری کند.
آمار سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مه 2017 نشان می دهد، هرساله حدود 1.2 میلیون نوجوان در اثر حوادث و بیماری های مختلف جان خود را از دست می دهند که بخش زیادی از این موارد قابل پیشگیری است.
براساس این گزارش، در سال 2015، دو سوم مرگ و میر نوجوانان (و جوانان) 10 تا 19 ساله، در کشورهای با درآمد پایین و متوسط در آفریقا و جنوب شرق آسیا بوقوع پیوست. سوانح جاده ای؛ تصادفات رانندگی، در صدر فهرست 5 عامل اصلی مرگ و میر نوجوانان قرار گرفت.
کودکان ایرانی، قربانی رانندگی پرخطر و عدم رعایت نکات ایمنی
سردار موسی امیری، جانشین رییس پلیس راهور ناجا گفته است که در 9 ماه سال 96، 5.6 درصد جان باختگان حوادث رانندگی، کودکان زیر هفت سال بودند.دکتر سید حامد برکاتی، رییس اداره کودکان وزارت بهداشت هم ۸ درصد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال را به علت حوادث ترافیکی است.
رانندگی پرخطر، نبستن کمربند ایمنی، عدم استفاده از صندلی کودک، اصلی ترین دلایل مرگ و میر کودکان ایرانی در تصادفات رانندگی عنوان شده است.