پخش زنده
امروز: -
با مصوبه کمیته اجرایی ،مهلت ارسال مقالات به نخستین همایش ملی زبان، فرهنگ و ادبیات بختیاری تا دهم اردیبهشت تمدید شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ معاون دانشگاه پیام نور استان گفت:"مطالعات زبان و زبانشناسی"، "نقد و بررسی ادبیات بختیاری با رویکرد زیباییشناسی: (معانی، بیان، بدیع، موسیقی، نوع ادبی و...)"، "نقد و تحلیل عناصر نظم و نثر ادبیات بختیاری: (عاشقانهها، سوگ سرودهها، ترانهها، لالاییها، متلها، قصهها، کار سروده، بازی سروده، کوچ سروده و...)، "معرفی سرایندگان و نویسندگان ادبیات بختیاری و نقد و تحلیل آثار آنان"از محورهای این همایش است .
حمید رضایی افزود : "فرهنگ و عناصر فرهنگی بختیاری شامل (اعیاد، مناسک و شعائر بومی، ملی و مذهبی، آداب، رسوم، سنن، خوراک، پوشاک، بازیها و سرگرمیها، ارتباط آنها با فرهنگ و ادبیات بختیاری و تجلی این عناصر و مؤلفهها در زبان و ادبیّات بختیاری)"، "پیوند ادبیات بومی و عامه بختیاری با ادبیات رسمی ایران"، "اسطورهها، حماسهها و کهن الگوها در فرهنگ و ادبیات بختیاری"، "زبان، ادبیات و فرهنگ بختیاری و نقش آن در پیوندهای ملی"، "اعتقادات، باورها، خرافات و... و تأثیر پذیری ادبیات بختیاری از آنها"، "ادبیات تطبیقی (تأثیر و تأثّرات ادبیات بختیاری و ادبیات رسمی)"از دیگر محورهای همایش ملی زبان، فرهنگ و ادبیات بختیاری است که 19 اردیبهشت ماه در شهرکرد برگزار خواهد شد.
وی گفت : همچنین "پیوند موسیقی محلی و ادبیات بومی بختیاری"، "مذهب در فرهنگ و ادبیات بختیاری"، "جایگاه پیامبر (ص) و اهل بیت (س) در فرهنگ و ادبیات بختیاری"، "نقد و بررسی سفرنامهها، خاطرات و... در ادبیات یا قوم بختیاری"، "رابطه فرهنگ و ادبیات بختیاری با گردشگری و صنایع دستی"، "نقد جامعهشناختی فرهنگ و ادبیات بختیاری"، "راهکارهای ترویج لهجهها، گویشها و گونههای زبانی با تکیه بر زبان بختیاری"، "فلسفه و عرفان در ادبیات بختیاری"، "پیوند هنر محلی و فرهنگ و ادبیات بختیاری"، "طنز در ادبیات بختیاری" و "جلوههای فرهنگ بختیاری در هنر" از دیگر محورهای اصلی این همایش علمی است.
رضایی گفت: علاقهمندان به حضور در این همایش میتوانند در صورت هرگونه سوال با دبیرخانه این همایش واقع در دانشگاه پیام نور استان چهارمحال وبختیاری و شماره های 03832263915 یا 03832251533 تماس بگیرند.