پخش زنده
امروز: -
اگر گوشهایتان باعث ناراحتی شما شدند؛ ممکن است بیماری جدی تری برای شما پیش آمده باشد، با 10 بیماری که روی گوش ها تاثیر می گذارند آشنا شوید .
به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما ، با 10 بیماری که روی گوش ها اثر می گذارند آشنا شوید و آن را جدی بگیرید.
1. سرماخوردگی و سینوزیت
اگر سرماخوردگی تشدید شود، علائم مربوط به گوش یعنی عفونت گوش، مسدود شدن گوش و گوش درد بروز خواهند کرد. گاهی سرماخوردگی میتواند سینوسها را مسدود کند و منجر به عفونت سینوسی شود. مشکلات سینوسی میتوانند احتمال عفونت گوش، گوش درد و یا حتی وزوز گوش را افزایش بدهند. فشاری که به خاطر گرفتگی سینوسها ایجاد میشود میتواند روی فشار موجود در گوشها اثر بگذارد.
2. عفونت گلو
برخی از باکتریها یا یک ویروس عامل عفونت گلو هستند. عفونت گلو میتواند نتیجهی آلرژی، آلودگی یا محرکها باشد و یا از یک بیماری درونی ناشی شود. عفونت گوش و گوش درد، عوارض متداولی هستند که در صورت پیشرفت عفونت گلو و رسیدن به درجهی حادتر ایجاد میشوند.
3. بیماری منییر
بیماری منییر، اختلالی در گوش داخلی است. تعادل و شنوایی، عملکردهای حیاتی گوش داخلی شما هستند. این بیماری به طور کلی، فقط یک گوش را مبتلا میکند.
4. بیماری کرون
بیماری کرون، التهاب و تحریک سیستم معده و روده است. بیماری کرون، نوعی بیماری مزمن التهابی گوارشی است که میتواند هر بخشی از سیستم گوارش را تحت تاثیر قرار بدهد، از دهان گرفته تا مقعد. معمولا این بیماری در رودهی کوچک مشاهده میشود.
5. اوریون
اوریون یک بیماری ویروسی واگیردار است. این بیماری غده بناگوشی را تحت تاثیر قرار میدهد که غدهی اصلی بزاق واقع در جلو و زیر گوشهاست.علائم اوریون شامل التهاب و تورم غدد بزاق در زیر یک یا هر دو گوش، تب، سر درد، خستگی و بیحالی، از دست دادن اشتها و درد عضلانی میشود. از دست دادن شنوایی نیز میتواند از عوارض اوریون باشد و در موارد نادر، این از دست دادن شنوایی میتواند دائمی باشد.
6. سرخک
ویروس سرخک معمولا با سرفه یا عطسهی فرد مبتلا در هوا پراکنده میشود. علائم سرخک با تب خفیف، آبریزی بینی، سرفه، قرمزی و آبریزی چشمها و نقطههای ریز سفید رنگ در داخل لُپها شروع میشود. سایر علائم شامل دردهای عضلانی، گلو درد و راشهای قرمز و خارش دار که معمولا در ناحیهی سر شروع شده و تدریجا در سایر قسمتهای بدن نیز بیرون میزنند، میشود.
7. مننژیت
مننژیت، التهاب غشای پوشانندهی مغز و نخاع است. این التهاب اساسا به دلیل عفونتهای باکتریایی و ویروسی ایجاد میشود. گاهی میکروبها، قارچها، انگلهایی خاص و یا حتی بیماریهای خاصی چون سرطان، لوپوس، آسیب مغزی یا جراحی مغز میتوانند موجب مننژیت شوند.
8. مشکلات قلبی یا رگ های خونی
اگر صدای کوبیدن یا غژغژ در گوشهایتان احساس میکنید که ریتمیک است، ممکن است دچار نوع غیرمعمولی از وزوز گوش به نام وزوز تپشی شده باشید. ممکن است احساس ضربان قلب تند هم داشته باشید. علت این علائم به مشکلات جریان خون مربوط شده و ممکن است شامل فشار خون بالا، تصلب شرایین، تومور سر و گردن و کاپیلاری غیرطبیعی نیز بشود.
9. عدم تعادل هورمونی
تغییرات هورمونی هم میتواند موجب مشکلات مربوط به گوش شود. وزوز گوش مشکلی است که معمولا در افراد مبتلا به مشکلات تیروئیدی دیده میشود. وقتی غدهی تیروئید که در بخش پایینی گردن واقع شده به درستی عمل نکند، دچار علائمی چون پایین بودن سطح انرژی، افزایش وزن و افسردگی خواهید شد.
10. تومورهای مغزی
تومورهای مغزی انواع گوناگونی دارد و علائم بسته به نوع تومور، متفاوت هستند. از دست دادن شنوایی معمولا با تومورهای مغزی ارتباط دارد. برخی از سایر علامتها شامل سر درد، حملهی صرع، از دست دادن کنترل حرکات، از دست دادن بینایی، خستگی، افسردگی و تغییرات رفتاری میشود. با مشاهدهی این علائم هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.