مدیریت کشت برنج در مرودشت
کشتهای پرآب بر در مرودشت به دلیل خشکسالی مدیریت میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت در جلسه کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی این شهرستان گفت: مرودشت در چند سال گذشته از لحاظ تولید برنج در بین شهرستانهای کشور، مقام سوم را داشته است و حال برا صرفه جویی در مصرف آب، کشت این محصول مدیریت میشود.
رحیمی افزود: کشت برنج در این شهرستان، عمدتا در بخش کامفیروز و درودزن است که با توجه به نیاز آبی بالای این محصول، به صورت تناوبی کشت میشود.
وی گفت: در روش آبیاری متداول بیش از ۲۰ هزار مترمکعب آب برای هر هکتار برنجکاری لازم است، در حالی که در روش تناوبی در هر هکتار حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار مترمکعب آب استفاده میشود.
رحیمی گسترش استفاده از روشهای آبیاری نوین همچون آبیاری تیپ را عاملی مؤثر در کاهش مصرف آب در کشتهایی همچون گوجه فرنگی، پیاز و چغندر قند دانست.
وی بر محدودیت کشت برنج با آب چاه و سوق دادن کشاورزان به سمت کشتهایی با نیاز آبی کم تاکید کرد.