به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 21 فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه قانون تجارت اعاده شده از شورای نگهبان، با کلیات این لایحه با 156 رأی موافق، 49 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 220 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
همچنین نمایندگان ارجاع جزئیات این لایحه را به کمیسیون قضایی و حقوقی با 163 رأی موافق، 10 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.
حسن نوروزی در توضیح گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در خصوص لایحه تجارت گفت: گزارش کمیسیون قضایی در خصوص لایحه تجارت که پس از تصویب مجلس مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود مجدد در دستور کار مجلس برای رفع ایرادات قرار گرفت و این گزارش در جلسه آبان ماه سال گذشته کمیسیون با حضور نماینده شورای نگهبان مورد بحث قرار گرفت.
نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای رفع ایرادات شورای نگهبان لایحه به صورت عادی مورد بررسی در مجلس قرار گرفت، افزود: یکی از ارکان توسعه و پیشرفت کشور نهادهای پویا از جمله نهادهای حقوقی هستند که در این راستا سعی و اعتماد برای اعتلای قوانین به عنوان عنصر اصلی نهادهای حقوقی کشور از اولویتهای اساسی است.
وی تصریح کرد: شکوفایی اقتصاد ملی به عنوان یک عرصه مهم نیازمند قوانینی است که در عین جذابیت و شفافیت بتواند محیط کسب و کار را با توجه به ویژگیهای ملی در تعامل با تحولات اقتصاد جهانی با به نظم کشیدن روابط اقتصادی از حقوق فعالان این عرصه پشتیبانی کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در بین قوانین اقتصادی، قانون تجارت بیهمتاست، مجموعهای که به شکل منسجم به نظم درآمده و بینظیر است، قانون تجارت ایران مصوب 1311 است که از قانون کشور فرانسه و بلژیک اقتباس شده است. متأسفانه با اینکه مدت زمان بسیاری از تصویب این قانون می گذرد در شرایط فعلی با تحولات اجتماعی هماهنگی ندارد و باید تغییراتی در آن ایجاد شود.
نوروزی با اشاره به اینکه قانون تجارت یکی از قوانین مادر در کشور است، تصریح کرد: این قانون توان همگامی با شرایط اقتصادی روز جامعه را ندارد بنابراین پس از 80 سال قانون تجارت جدید در دولت نگاشته و به مجلس تقدیم شد که شورای نگهبان با استناد به اصل 85 قانون اساسی لایحه را برای بررسی مجدد به مجلس شورای اسلامی ارجاع داد بنابراین بررسی مجدد این قانون برای رفع این ایراد شورای نگهبان در دستور کار قرار گرفته است.
سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با استناد به ایراد شورای نگهبان افزود: شورای نگهبان تأکید دارد که طبق اصل 85 قانون اساسی مجلس نمیتواند اختیار قانونگذاری را به شخص یا هیأتی واگذار کند بنابراین فقط در زمان ضروری میتواند اختیار وضع برخی قوانین را به کمیسیونهای داخلی خود تفویض نماید بنابراین با توجه به اینکه قانون تجارت فعلی، قانون دائم است و امور مربوط، به طور طبیعی و عادی جریان دارد و خلأ قانونی به نحو کلی که جبران آن ضروری باشد در این خصوص وجود ندارد و هیچ ضرورتی برای تصویب این مصوبه در کمیسیون به صورت آزمایشی بدون طی مراحل عادی قانونگذاری نیست.
بیانیه ۲۵۰ نماینده مجلس در حمایت از تولید کالای ایرانی
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیانیه ۲۵۰ نماینده را در حمایت از تولید کالای ایرانی با هدف ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری و تقویت بنیه اقتصاد مقاومتی قرائت کرد.
احمد امیرآبادی فراهانی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 21 فروردین) مجلس شورای اسلامی، بیانیه 250 نفر از نمایندگان در خصوص حمایت از تولید کالای ایرانی را به این شرح قرائت کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی موجب افزایش اشتغال و کاهش بیکاری و تقویت بنیانهای اقتصاد مقاومتی، افزایش صادرات، کاهش تورم از طریق جذب سرمایههای سرگردان در جامعه و سبب تقویت روحیه و عزم ملی مردم و در شرایط اقتصادی فعلی باعث رقابتی شدن قیمت و افزایش کیفیت خواهد شد. حمایت از کالاهای ایرانی و تولید ملی مستلزم حرکتی سه جانبه است و آحاد مردم به خاطر نامگذاری امسال میباشد. تولیدکنندگان و مصرف کنندگان کالاهای ایرانی اعم از دولت، مجلس و نهادهای دیگر هر کدام وظایفی برعهده دارند. تحقق شعار امسال و انجام آن منوط به انجام این وظایف در اسرع وقت است.
تولید رقابتپذیر، ارتقای بهره وری، کیفیت و عرضه محصولات مرغوب و ارائه نشانهای تجاری معتبر بر عهده تولیدکنندههاست. همچنین مصرف کالاهای ایرانی باکیفیت به منظور تشویق تولیدکنندگان و عزم ملی برای حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی به عهده مصرفکنندههاست. همچنین نهایت حمایتهای بیمهای، بانکی و گمرکی و تعرفهای از یک سو و رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار و زدودن مقررات ضایع بر عهده حاکمیت قرار گرفته است.
در این میان وظیفه دولت به عنوان سکاندار اجرایی کشور سنگینتر است و بقیه قوا با عزم ملی باید در این راستا همکاری کنند، ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی در لبیک به شعار سال 97 از سوی رهبری خود آیتالله العظمی خامنهای آمادگی خویش را در جهت استفاده از ابزار نظارتی مجلس و در صورت نیاز قانونگذاری و اصلاح و ویرایش قانون اعلام میکنیم و خدا را شاکریم سال گذشته مجلس توفیق یافت گزارش نحوه اجرای حداکثر استفاده از توان تولید و ضرورت کشور را به همراه آسیبشناسی و نقاط ضعف اجرایی نموده و هم اکنون در حال اصلاح قانون برای بالا بردن ضمانت اجرایی آن و بستن رخنهگاهها و راههای دور زدن قانون هستیم.
ورود کالاهای خارجی که امکان تولید داخلی دارند توسط دستگاههای اجرایی و واردات تجهیزات و شیرآلات و کالاهای نیمه ساخته جهت انجام و ارجاع پروژههای قانونی حداکثر عملی گردد و همچنین کارگروه مبارزه با کالای قاچاق در مجلس تشکیل شده و گزارش خویش را مبنی بر آسیب شناسی در اجرا و قانونگذاری ارائه خواهد نمود.