پخش زنده
امروز: -
تراکم پایین در این آفت توسط حشرات مفید مانند کفشدوزکها ، زنبورها و مگسهای پارازیت و بالتوریهای شکارگر به صورت طبیعی کنترل میشود و نیاز به مبارزه شیمیایی نیست.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: زنبور گوجه و آلو از آفات مهم درختان گوجه سبز در اوایل فصل بهار در مازندران است که لارو آن با تغذیه از گوشت میوههای تازه تشکیل شده سبب زرد شدن، ریزش میوه و کاهش محصول میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، عبدالرحمن زاغی درباره پیشگیری و کاهش خسارت آفت در باغهای سیاه ریشه در این فصل گفت: مبارزه شیمیایی در مناطقی که سابقه آلودگی وجود دارد پس از تشکیل میوه و مشاهده اولین علایم خسارت آفت ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاه پزشکی با اخذ نسخه گیاه پزشکی با سموم توصیه شده انجام شود.
وی افزود: شتهها حشرات مکنده کوچکی به رنگهای سبز، سیاه، قهوهای که از اواسط فروردین پشت برگها و روی شاخههای جوان و جدید رسته با تراکم بالا ظاهر شده و با تغذیه از شیره گیاهی سبب پیچیدگی برگها ، سرشاخهها، ترشح عسلک و دودهای شدن برگ و میوه و ریزش شکوفهها و میوه های تازه تشکیل شده و انتقال بیماریهای ویروسی میشود.
این مسؤول بیان کرد: تراکم پایین در این آفت توسط حشرات مفید مانند کفشدوزکها ، زنبورها و مگسهای پارازیت و بالتوریهای شکارگر به صورت طبیعی کنترل میشود و نیاز به مبارزه شیمیایی نیست.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: در صورت مشاهده تراکم بالای شتهها با هماهنگی و مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی با سموم اختصاصی توصیه شده در نسخه گیاهپزشکی سمپاشی به صورت مهپاشی با فشار کم توصیه میشود تا سبب ریزش شکوفهها و میوههای تازه تشکیل شده نشود.
زاغی با بیان اینکه شپشک سفید توت یکی از آفات مهم درختان هلو، شلیل، کیوی، گردو، توت و بید است، گفت: تراکم بالای پورههای این آفت با تغذیه از شیره گیاهی سبب ضعف عمومی درخت، زرد شدن و ریزش برگ، خشکیدگی سرشاخههای آلوده میشود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در حال حاضر مدیریت آفت در قالب مبارزه تلفیقی شامل مبارزه مکانیکی انجام شود و در این راستا پاک کردن تنه و شاخههای اصلی درخت با اسکاچ نرم، حذف سرشاخههای آلوده انجام شود و در صورت مشاهده ظهور پورههای آفت از هفته دوم اردیبهشت به بعد ضمن ارائه نمونه و هماهنگی با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی میتوان با حشرهکشهای دورسبان یا دیازینون 60 درصد بر روی تنه و شاخههای اصلی درخت اقدام به سمپاشی انجام شود.