به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، یکی از مشاوران دولت سوریه گفت: آمریکا عامل حمله به فرودگاه تي. 4 در سوریه است و این حمله با هدف جلوگیری از تکمیل توافق و مذاکرات میان دولت سوریه و گروههای تروریستی صورت گرفت.
به گزارش شبکه العالم، عبد القادر عزوز، مشاور دولت سوریه درباره تجاوز به فرودگاه تي. 4 در حومه حمص و اینکه چرا هنوز عامل حمله به فرودگاه مشخص نشده است گفت: همه نشانههای موجود حاکی است طرفی که (در سوریه) منفعت دارد و با مطرح کردن یک مسئله جنجالی افکار عمومی را گمراه کرد و همه تلاشها برای تحقیق درباره رویدادهای مشابه (تحقیق درباره ادعای استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه) را ناکام گذاشت عامل این حمله است. همه میدانند امروز ادله و قرائن محکم وجود دارد که نشانگر دست داشتن آمریکا در تجاوز به سوریه است.
وی در پاسخ به این سوال که آمریکا این مسئله را تکذیب میکند. آیا آمریکا تلاش میکند از به مسئولیت گرفتن این حمله شانه خالی و از پیامدهای آن فرار کند پاسخ داد: بدون شک آمریکا میداند که تجاوزش در خارج از چارچوب تدابیر شورای امنیت و بر خلاف قانون بین المللی است. آمریکا از طریق حمله اش به فرودگاه الشعیرات در هفتم آوریل سال ۲۰۱۷ دیگر در میان افکار عمومی، کشورها و حتی افکار عمومی آمریکا از هیچ حمایتی برخوردار نیست. چون با تجاوزش همه قوانین و مسائل اخلاقی را زیر پا گذاشت.
عزوز در پاسخ به این سوال که این تشدید فشارها مسائل را به کجا پیش خواهد برد تصریح کرد: مسلما امروز پیروزیهای محور مقاومت، پیروزی در غوطه شرقی و شکست گروههای وابسته به طرفهای منطقهای و بین المللی که در خدمت طرح آمریکایی _. غربی در منطقه هستند باعث خشم آمریکا شده است؛ به ویژه آنکه امروز محور مقاومت توانست نظام موازی و جایگزینی را در برابر سلطه طلبی آمریکا در منطقه ایجاد کند.
این مسئول دولت سوریه در پاسخ به این سوال که پس از هشت سال تجاوز به سوریه، آیا این کشور عرصهای برای حضور طرفهای بین المللی میشود گفت: سوریه امروز در معرض تجاوز برون مرزی و تجاوز چند کشور قرار گرفته است و تروریسم بین المللی و تروریسم برخی دولتها از جمله نظام آل سعود، نظام قطر، نظام اردوغان، آمریکا و برخی گروههای تروریستی در این کشور وجود دارند. کشور سوریه امروز با این مجموعه از تروریسم رو به رو است. بین المللی شدن مسئله سوریه به مهندسی اجتماعی این کشور بستگی دارد و مهندسی اجتماعی سوریه به گونهای است که نمیپذیرد این کشور به عرصه حضور طرفهای بین المللی تبدیل شود.
عزوز در پاسخ به این سوال که برخی پیروزیهای ارتش سوریه و همپیمانانش و به ویژه اینکه غوطه شرقی در حال پاکسازی از حضور تروریستها است آیا این حمله برای جلوگیری از پاکسازی غوطه شرقی صورت گفت: پاسخ داد: بدون شک این حمله در چارچوب تلاش برای جلوگیری از تکمیل توافق حل و فصل (میان دولت و گروههای تروریستی) صورت گرفت؛ توافقی که شادی ساکنان دیگر شهرهای سوریه را به سبب آزادی ربوده شدگان به دنبال داشت و این موضوع یک پرونده پیچیده است. همچنین حل مسئله جنایتهای ضدبشری به ویژه در شهر عدرا و خارج شدن تروریستهای جیش الاسلام از غوطه شرقی و باز پس گیری این منطقه و بازگشت غوطه شرقی به روال زندگی طبیعی؛ همه اینها در چارچوب برقراری امنیت در دمشق پایتخت سوریه است و یک پیشرفت ویژه و راهبردی به شمار میآید که شبیه آزادسازی شهر حلب از حضور تروریستها است.
وی در پاسخ به این سوال که حمله به تي. 4 همزمان با مذاکرات دوما صورت گرفت. آیا این حمله به عنوان راهی برای تحریف افکار عمومی از این مذاکرات است گفت: بدون شک مطرح شدن مسئله استفاده از سلاح شیمیایی و تاخیر در انجام این توافق، باعث شد شک و تردید ایجاد شود. چون طبق توافق صورت گرفته این توافق باید دو روز پیش انجام میشد. تاخیر در تکمیل این توافق و (ادعای) استفاده از سلاح شیمیایی که جهانیان از طریق رسانهها شاهد آن بودند؛ همه این مسائل درباره انگیزهها و عوامل پشت پرده این حمله، شک و تردیدهایی ایجاد میکند. همه این مسائل قرائنی هستند که بار دیگر حادثه غوطه شرقی در سال ۲۰۱۳ (مطرح شدن ادعای حمله شیمیایی سوریه به غوطه شرقی) را به یادمان میآورد.
عزوز در پاسخ به این سوال که پس از آنکه سامانههای دفاعی سوریه هشت موشک را سرنگون کردند آیا پیش بینی میکنید سوریه به این تجاوز پاسخ خواهد داد گفت: بدون شک سوریه امروز سکوت نمیکند. وضعیتهای مشابه این حمله هم بوده است. به نظر من تصمیم مسئولان سیاسی سوریه از وضعیت دفاعی به وضعیت دفاع تهاجمی تبدیل شده است تا همه دستاوردهای میدانی و سیاسی و دستاوردهای نشست سوچی حفظ و وضع جغرافیای انسانی در این مناطق بار دیگر باز پس گرفته شود. دولت سوریه به هیچ طرفی اجازه نمیدهد اوضاع میدانی را که ارتش عربی سوریه و دوستانمان در محور مقاومت ایجاد کرده بودند از بین ببرد.