تاثير رنگدانه توت فرنگي و بلوبري بر سلولهاي سرطاني
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما، محققان علوم پزشکی در فنلاند اعلام کردند یکی از فواید رنگدانههای موجود در میوههای خانواده موسوم به بری berry (مانند بلوبری و توت فرنگی) را کشف کرده اند.
محققان دانشگاه ایسترن فنلاند میگویند رنگدانه این میوهها که به آنتوسیانینها anthocyanins موسوم اند، کارایی آنزیم سیرتوئین شش sirtuin ۶ را در سلولهای سرطانی افزایش میدهند. اکنون محققان بر این باورند که با مهار و کنترل این آنزیم میتوان از پیشرفت سرطان مانع شد. سیرتوئینها آنزیمهای تنظیم کننده کارکرد سلولها هستند که با بالا رفتن سن، عملکردشان تغییر میکند و این تغییرات به بروز بیماریهای مختلفی میانجامد.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد. در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد. سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند. احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد. در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد. سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیامرسانهای سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، میشوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلول هاوجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند. در سلولهای سرطانی بیان پروتئینهای سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژنها متوقف میشوند.