پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ محمد بن سلمان، وليعهد عربستان سعودي در سفر سه هفته اي خود به آمريکا تلاش کرد با انتقال فن آوري ، سينما ، محصولات پيشرفته تجاري و پيشرفته ترين علوم سايبري به کشورش در راستاي تحولي بزرگ براي عربستان سعودي گام بردارد.
به نوشته وال استريت ژورنال ، وليعهد سي و دو ساله عربستان به مردم کشورش قول داده است فضاي باز و پوياي اجتماعي را براي آنان به ارمغان بياورد.
شاهزاده سلمان در سفر سه هفته اي به آمريکا سعي کرد با ديدار از صاحبان صنايع و فن آوري هاي نوين ، تصوير ديگري از اين کشور نفت خيز خاورميانه به آمريکايي ها نشان دهد.به مدت طولاني اقتصاد عربستان مبتني بر فروش نفت بوده و اين کشور صرفا بک سري خريدهاي نظامي از آمريکا داشته است اتفاقي که امسال هم در حجمي وسيع تر تکرار شد.
ملک سلمان مي خواهد سرمايه گذاري خارجي را براي ساختن يک عربستان سعودي جديد، که کمتر وابسته به نفت باشد به همراه يک اقتصاد پر جنب و جوش براي کشورش بگشايد.
احمد خطيب ، يکي از مقامات ارشد عربستان سعودي، که مسئول معاملات در بخش هاي دفاع و اجتماعي است مي گويد : تمرکز ما در گذشته فقط در فعاليت هاي نفت ، گاز و امور تجاري بود؛ اما اکنون روابط را گسترش داده ايم و درباره تغيير اجتماعي، فرهنگي، سرگرمي و گردشگري سخن مي گوئيم.
حتي ملک سلمان قصد دارد ديزني لند را به کشوري ببرد که مهد دين اسلام است.
فيصل بفارات مدير اجرايي بخش اوقات فراغت عربستان سعودي با اشاره به طرح راه اندازي ديزني لند در عربستان سعودي مي گويد : اينکه شما بيائيد در خيابان هاي رياض به يکباره ، سرزمين تفريح و چيزهاي خارق العاده راه بيندازيد و در آن سو خانم ها با چادر ، عبا و سراسر پوشيده حرکت کنند نياز به يک مطالعه پيچيده و فرهنگ سازي دارد و گرنه به ملک سلمان به راحتي مجوز برپايي ديزني لند در رياض داده نخواهد شد.
در واقع صنعت سرگرمي براي عربستان سعودي يک نفت جديد است.
عربستان سعودي در همين راستا همکاري هايي با چند شرکت مطرح آمريکايي نظير اي ام سي در بخش سرگرمي و تفريحات آغاز کرده است .
قرار است نخستين سينما در عربستان در ظرف سه دهه اخير هم در آخر ماه جاري ميلادي در آن کشور افتتاح شود.
در برخي عکس هايي که حضور ملک سلمان را در آمريکا نشان مي داد او با کت و شلوار و بدون لباس سنتي اعراب ديده شده بود و حتي زماني که او در نيويورک بود در يک فروشگاه استارباکس يه همراه مايکل بلومبرگ توقفي براي نوشيدن قهوه داشت .
اما همچنان عربستان سعودي را بايد در بين کشورهاي محافظه کار در زمره محافظه کارترين ها دانست و با در نظر گرفتن برخي اقدامات اصلاحي و مبارزه با فساد که از سوي ملک سلمان انجام گرفته است تصور اينکه شاهد چهره ديگري از عربستان باشيم سخت است .
زماني که در ماه گذشته دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا با چکي که در دست داشت به طور دقيق رقم خريد نظامي عربستان سعودي از آمريکا را اعلام کرد ترامپ با شادي به خبرنگاران ارقام اين معامله را نشان داد در حاليکه به نظر مي رسيد ملک سلمان زياد از اين کار خشنود نبود با اينحال ترامپ رو به ملک سلمان کرد و گفت : اين رقم ها که براي شما چيزي نيست و در حد يک بادام زميني است و ملک سلمان در پاسخ فقط سري تکان داد و لبخند زد.
البته اين را هم بايد در نظر داشت که برخي سعودي هاي حاضر در اين جلسه از اين جمله ترامپ خوششان نيامد و آن را توهيني به کشور خود مي دانستند.
به گفته يک مقام عربستاني که عضوهيات محمد بن سلمان بود آمريکايي ها فکر مي کنند زندگي ما در نفت ، ارتش و شتر خلاصه مي شود.
اما مطمئنا ، تاکنون اکثر قراردادهاي تجار عربستاني با امريکايي ها انبوهي از قراردادهاي نفتي و نظامي بوده است .
در طول هفته گذشته ، عربستان سعودي قراردادي به ارزش 450 ميليون دلار با شرکت بوئينگ به امضاء رساند تا مهندسان عربستاني به همراه کارشناسان بوئينگ براي حفظ و تعمير هواپيماهاي نظامي اين کشور اقدام کنند.
اين بخشي از برنامه بزرگ تر دفاعي عربستان است که پيرو آن عربستان مي خواهد بيش از 40 هزار شغل را در حوزده دفاعي تا سال 2030 اجرا کند.
از دو سال گذشته که محمد بن سلمان از طرح خود براي رهايي اقتصاد کشورش از نفت اعلام کرد گسترش روابط تجاري عربستان سعودي با غرب، به اولويت اول رياض تبديل شده است .
در همين راستا ، عربستان سعودي براي جلوگيري از خام فروشي نفت اختياراتي را به شرکت نفتي همين کشور يعني آرامکو و ساير شرکت هاي مطرح داخلي نفتي داده است تا با انجام مطالعات بر روي طرح هاي نفتي به جذب سرمايه براي فعال شدن در ساير حوزه هاي مربوط به نفت روي آورند.