به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، شرکت «فیس بوک» اعلام کرد اطلاعات شخصی مربوط به ۸۷ میلیون کاربر این شرکت ممکن است به شیوهای نامناسب در اختیار شرکت مشاوره سیاسی «کمبریج آنالیتیکا» قرار گرفته باشد.
اعلام این موضوع توسط مسئولان شرکت فیس بوک در حالی است که بر اساس گمانه زنیهای پیشین در رسانه ها، شمار کاربرانی که تصور میشد اطلاعات آنها در اختیار شرکت «کمبریج آنالیتیکا» قرار گرفته باشد، حدود ۵۰ میلیون نفر اعلام شده بود.
«مایک شروپفر» مدیر ارشد فناوری شرکت فیس بوک در این باره گفت: بخش عمده ۸۷ میلیون کاربری که اطلاعات آنها با شرکت «کمبریج آنالیتیکا» به اشتراک گذاشته شد، در آمریکا زندگی میکنند. این شرکت با کارزار انتخابات ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۶ همکاری میکرد.
مسئولان فیس بوک در این باره اعلام کردند در تلاش هستند دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران را برای اشخاص ثالثی که توسعه دهنده برنامههای مورد استفاده در فیس بوک هستند، محدود کنند.
فیس بوک که بزرگترین شرکت رسانه اجتماعی جهان شمرده میشود، در پی رسواییهای اخیر درباره انتشار اخبار ساختگی و جعلی، مداخله در امور انتخاباتی و نقض حریم خصوصی کاربران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. برخی از سرمایه گذاران در این شرکت نیز به انتشار این اخبار واکنش نشان داده اند.
در پی انتشار اخبار اخیر، ارزش سهام شرکت فیس بوک روز چهارشنبه با یک و چهار دهم درصد کاهش، به رقم ۱۵۳ دلار و ۹۰ سنت رسید. ارزش سهام فیس بوک از زمان افشای رسوایی «کمبریج آنالیتیکا» بیش از ۱۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
«مارک زاکربرگ» مدیر اجرایی ارشد فیس بوک قرار است هفته آینده در کمیته انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان آمریکا در خصوص مسئله افشای اطلاعات شخصی کاربران گزارش دهد.
در پی انتشار اخبار اخیر، ارزش سهام شرکت فیس بوک روز چهارشنبه با یک و چهار دهم درصد کاهش، به رقم ۱۵۳ دلار و ۹۰ سنت رسید. ارزش سهام فیس بوک از زمان افشای رسوایی «کمبریج آنالیتیکا» بیش از ۱۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
گزارشهای پیشین که در آنها از افشای اطلاعات بیش از ۵۰ میلیون کاربر فیس بوک سخن گفته شده بود، توسط دو روزنامه «نیویورک تایمز» و «لاندن آبزرور» منتشر شد. این افشاگری، نتیجه تحقیقات دو روزنامه مذکور درباره عملکرد «کمبریج آنالیتیکا» بود.
شروپفر به جزئیات این موضوع اشارهای نکرد که شرکت فیس بوک چگونه تخمین زده است که اطلاعات شخصی حدود ۸۷ میلیون کاربر این شرکت به اشتراک گذاشته شده است اما در این باره گفت: فیس بوک به کاربران اعلام خواهد کرد آیا اطلاعات آنها به شیوهای نامناسب در اختیار «کمبریج آنالیتیکا» قرار گرفته است یا نه.
«کمبریج آنالیتیکا» انجام دادن هر گونه اقدام خلافی را انکار کرده است. مسئولان این شرکت مشاوره سیاسی که مقر آن در انگلیس است در این باره اعلام کردند موضوع به اشتراک گذاری اطلاعات کاربران فیس بوک مربوط به یک استاد دانشگاه است که با "حسن نیت"، و به شیوه مشابه با سایر اشخاص ثالث توسعه دهنده برنامههای فیس بوک، اقدام به جمع آوری اطلاعات شخصی کاربران کرده است.
در پی انتشار اخبار این رسوایی، «اداره کمیسیون اطلاعات» انگلیس، «کمیسیون تجارت فدرال» آمریکا و ۳۷ دادستان کل در این کشور، تحقیقاتی را درباره این پرونده آغاز کرده اند.