پخش زنده
امروز: -
آفت جوانه خواربلوط درجنگلهای چهارمحال و بختیاری شیوع یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکزچهارمحال وبختیاری،مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان گفت:هم اکنون این آفت ۱۵هزار هکتارازجنگلهای بلوط شهرستانهای کیار و لردگان را به صورت گسترده ، آلوده کرده است.
علی محمدیمقدم بااشاره به طغیان این آفت از سال ۱۳۸۹ در جنگلهای استان،افزود:حذف طعمه خواران از دلایل افزایش و گسترش این آفت در منطقه است.
محمدیمقدم گفت:باتوجه به وضعیت اقلیمی،کمبودبارشها وضعیف شدن درختان،مبارزه باآفت جوانه خواربلوط از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی بابیان اینکه محلول پاشی با استفاده ازپودر بی.تی (BT) یکی از روشهای سالم ومنطبق با اصول زیست محیطی برای این مبارزه است گفت:امسال،همانند سالهای اخیر عملیات محلول پاشی در سطح جنگلهای بلوط استان انجام شد.
وی افزود:دربرخی ازمناطق سخت گذرکه امکان ترددوجودنداردو باید با روش محلول پاشی هوایی باآفت مبارزه کردکه این اقدام بیش از۵میلیارد ریال اعتباروهواپیماهای مخصوص نیاز دارد.
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری استان گفت:روش دیگربرای مبارزه باآفت جوانه خواربلوط،نصب تلههای فرمونی بر روی درختان است که با استفاده از این تلهها که دارای صفحات چسبناک هستند میتوان مقدار قابل توجهی از این آفت را از بین برده و از تجدید حیات و زادآوری این آفت جلوگیری می کنند.
یک میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری،اراضی ومراتع طبیعی هستندکه حدود ۳۳۵ هزار هکتار آن جنگل بلوط است.