پخش زنده
امروز: -
دبیر علمی چهارمین سمینار سراسری ایدز در ایران گفت: متأسفانه میزان ابتلای زنان در کشور ما به بیماری ایدز از دو درصد به 20 درصد رسیده است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ دکتر مردانی در مراسم افتتاحیه سمینار سراسری ایدز افزود: اولین مورد مبتلا به ایدز یک کودک هموفیلی بود که در سال 65 از طریق خون آلوده به این بیماری مبتلا شد ولی تا پنج سال گذشته بیماران معتاد در زندان ها پرخطرترین افرادی بودند که با رفتارهای پرخطر خود و استفاده از سرنگ های مشترک برای تزریق به این بیماری مبتلا می شدند.
وی افزود : اما اکنون به مرحله ای رسیده ایم که می گوییم افزایش میزان ابتلا به این بیماری از طریق تزریق وجود ندارد ولی مشکل اینجاست که بیشتر معتادان به طرف مواد مخدر شیشه و اِکس رفته اند و با رفتارهای پرخطر جنسی این بیماری را گسترش می دهند.
دکتر مردانی افزود: ایدز ، بیماری رفتار اجتماعی است و ما هستیم که با رفتار پرخطر خود ایدز را انتخاب می کنیم ، مردم مطمئن باشند اگر رفتارهای پرخطر نداشته باشند ایدز نیز به سراغ آنها نمی آید.
چهارمین سمینار سراسری ایدز در کشور از امروز تا نهم آذر در تالار امام خمینی (ره) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برپاست.
بررسی مقاومت های دارویی ، تازه های پیشگیری از ایدز ، جوانان ، ایدز و انتقال جنسی ، نگرش نوین به تغییرات دستورالعمل کشوری ایدز ، جنبه های روانی رفتارهای پرخطر جنسی و اچ آی وی از جمله موضوعاتی است که محققان ، پزشکان و پزشکان متخصص عفونی در این همایش درباره آنها گفتگو و تبادل نظر می کنند.
این همایش 12 امتیاز بازآموزی برای همه مشمولان قانون آموزش مداوم دارد.
تعداد کل مبتلایان به ویروس اچ آی وی در کشور 100 هزار نفر برآورد می شود
معاون مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: در حالی که بیماران شناسایی شده مبتلا به ایدز حدود 24هزار نفر است برآورد میشود تعداد کل مبتلایان حدود 100 هزار نفر باشد و بسیاری از آنها نیز از بیماری خود اطلاعی ندارند.
به گزارش خبرنگار ما دکتر محمود نبوی در چهارمین سمینار ایدز درکشور افزود: پیشبینی میشود تا 5 سال آینده 130 هزار بیمار مبتلا به ایدز داشته باشیم که تنها بتوانیم حدود 30تا 40 هزار نفر را شناسایی کنیم.
وی اضافه کرد: زنان پرخطر مانند زنان خیابانی از گروههایی هستند که به دلیل آزمایش های گران و ترس از شناسایی از مراجعه به مراکز درمانی امتناع میکنند به همین دلیل 10 پایگاه مراقبتی در تهران برای مراقبت از آنها به صورت آزمایشی ایجاد میشودکه در صورت نیاز گسترش مییابد.
دکترنبوی مراقبت و درمان بیماریهای آمیزشی را در ابتلا به بیماری ایدز بسیار تاثیر گذار بیان کرد و گفت: اگر فرد به بیماریهای آمیزشی مبتلا باشد احتمال ابتلا به ایدز در آنها 10 درصد افزایش مییابد.
نبوی با بیان اینکه در بین زنان در معرض خطر (خیابانی ) کشور بیشترین میزان ابتلا 4 و نیم درصد محاسبه شده است و کشور در مرحله همهگیری متمرکز قرار دارد افزود : شیوع ایدز در بین زنان باردارکشور نزدیک به صفر بوده است و هنوز شواهدی از همهگیری وجود ندارد .
وی با اشاره به اینکه 3 هزار نفرمبتلا به ایدز در کشور تحت درمان رایگان هستند گفت : بقای درمان در این افراد در پایان یک سال 82 درصد عنوان شده است .
دکتر نبوی درباره دیگر آمار مربوط به مبتلایان به ایدز در کشور گفت : تعداد فوتیها تا پایان سال گذشته 4 هزار و 722 نفر برآورد شده ضمن اینکه در مردان مبتلا به ایدز 70 درصد از طریق تزریق و در زنان مبتلا ، 70 درصد به علت مسائل آمیزشی بوده است .
معاون مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: 103مرکز تشخیص ، شناسایی و درمان ایدز در کشوربرای شناسایی مبتلایان به این بیماری فعالیت می کنند که مشاوره رایگان بیماریهای رفتاری، درمان رایگان و سرنگ استریل به بیماران ارائه می دهند .
وی افزود :134مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری در زندانها و 25 مرکز مشاوره ویژه زنان به صورت اختصاصی به زنان مبتلا خدمات میدهند.
دکتر نبوی گفت : با وجود مشکلات مالی بودجه مراکزدرمانی و مشاوره ایدز کاهش چندانی نداشته و فعالیت ما همچنان باقی است تا ایدز را کنترل کنیم ضمن اینکه مراکز گذری آموزش جوانان نیز که به دلیل ندادن بودجه از طرف یونیسف بسته شده بود از سال آینده راهاندازی میشود.
وی افزود:جلوگیری از انتقال بیماری ایدز نیاز به دخالت سازمانهای مختلفی از جمله وزارت بهداشت ، وزارت کشور، آموزش و پرورش، شهرداری، سازمانهای زندانها، بهزیستی، انتقال خون و ستاد مبارزه با مواد مخدر دارد که آموزش، اطلاع رسانی و تأمین سلامت خون به همراه مشاوره و آزمایش داوطلبانه از اقدامات مهم و راهبردی ماست.
دکتر نبوی اضافه کرد: در زمینه تأمین سلامت خون مشکلی نداریم اما مشاوره و آزمایش داوطلبانه در کشور کم است در حالی که در کشوری مثل تایلند با مشاوره توانستند اپیدمی ایدز را کاهش دهند.