به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه گروه غذایی سبزی ها از اصلی ترین موادمغذی هستند، گفت: بخش اعظم ویتامین ها، فیبر و املاح معدنی روزانه با مصرف انواع سبزی ها تامین می شود، برای مثال ویتامین A ، B و C در گروه سبزی ها فراوان یافت می شود.
وی افزود: سبزی ها علاوه بر ویتامین ها، حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که خاصیت ضدسرطان دارند. همچنین فیبر غذایی موجود در سبزی ها، برای پیشگیری از چاقی، اضافه وزن، بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، سلامت دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست لازم است.
دکتر عبداللهی در خصوص میزان استاندارد مصرف سبزی ها در طول روز گفت: توصیه می شود که روزانه بین 3 تا 5 واحد از گروه سبزی ها استفاده شود، هر واحد به اندازه مصرف یک لیوان یا یک بشقاب کوچک سبزی، یک گوجه، خیار یا هویج متوسط است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه بهتر است همراه وعده نهار و شام، سالاد و سبزی مصرف شود، گفت: توصیه می شود، سالاد بدون سس مصرف شود و به جای آن، از چاشنی های سالم تر مانند روغن زیتون، سرکه، آبلیمو یا آبغوره استفاده شود و در صورت مصرف سس نیز باید به مقدار اندک و از نوع سس های کم چرب باشد.
دکتر عبداللهی درخصوص نحوه مصرف سبزی ها افزود: تا آنجا که ممکن است سبزی ها را باید به صورت خام مصرف کرد، زیرا پختن سبزی به ویژه به مدت طولانی، موجب از بین رفتن ویتامین های آن می شود. سبزی خوردن، گوجه فرنگی، پیاز، گل کلم، شلغم، ترب، انواع فلفل سبز از جمله سبزی های خام هستند و در صورت در دسترس بودن باید مصرف آنها را همراه با غذا تشویق کرد، اما در صورت پختن سبزیجات، نباید بیش از 20 دقیقه طبخ داده شود، از طرفی سرخ کردن، ارزش غذایی سبزی را از بین می برد.
وی ادامه داد: اگر برای وعده ناهار یا شام سالاد در نظر گرفته می شود، نباید از ساعات قبل سالاد را تهیه کرد، زیرا ویتامین های موجود در مواد تشکیل دهنده سالاد مثل گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ایی و خیار و کاهو در معرض هوا تخریب شده و از بین می رود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کودکان سنین مدرسه و دانش آموزان باید به مصرف جوانه گندم و جوانه ماش همراه با سالاد تشویق شوند، گفت: اگر مادران در منزل جوانه تهیه کنند، حتی به عنوان تنقلات می توانند برای افراد خانواده به ویژه کودکان و دانش آموزان از آن استفاده کنند.
دکتر عبداللهی ادامه داد: استفاده از انواع سبزیجات پخته همراه با غذا توصیه می شود، به عنوان مثال اسفناج پخته که همراه با ماست و یا کشک می توان از آن استفاده کرد. هویج پخته، لوبیا سبز، نخود فرنگی پخته، سیب زمینی، کدو حلوایی و لبو، گل کلم، کرفس، ریواس، کنگر، بادمجان و کدوی خورشتی پخته از سبزیجاتی هستند که در کنار غذاهای مختلف می توان آنها را مصرف کرد.