به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر فرحزاد جباری آزاد افزود: شیوع حساسیت های غذایی در کودکان بیشتر مشاهده می شود و بین 4 تا 6 درصد گزارش شده است که این رقم در بزرگسالان بین یک تا 4 درصد است.
دکتر جباری آزاد تأکید کرد: بهترین توصیه برای درمان حساسیت های تنفسی، گوارشی، دارویی و غذایی اجتناب از عامل ایجاد آن است و چنانچه فرد بداند که نسبت به چه ماده غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری کند.
وی استفاده از داروها برای کنترل علائم و در نهایت استفاده از واکسن مربوطه را از دیگر مراحل درمان و کنترل حساسیت های غذایی عنوان کرد.
دکتر جباری آزاد با بیان اینکه ۸۵ درصد حساسیت های غذایی در افراد به مصرف چند گروه مواد خوراکی و غذایی محدود می شود، گفت: شیر و گوشت گاو، تخم مرغ، گندم و جو، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو، برخی از مغزها چون بادام زمینی و گردو بخش عمده حساسیت های غذایی را موجب می شوند.
رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر ماده غذایی می تواند برای فردی که زمینه ژنتیکی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوه ها و مواد خوراکی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حساسیت ها در تمام جوامع دنیا در حال افزایش است، گفت: بیماری های آلرژی به اشکال مختلفی خود را نشان می دهد که آسم و آلرژی های بینی یکی از این اشکال است.
دکتر جباری آزاد افزود: میانگین شیوع آسم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در جامعه ایرانی برآورد می شود و میانگین جهانی آسم حدود ۲۰ درصد است.
وی با بیان اینکه شیوع آلرژی های بینی از آسم نیز بیشتر است، ادامه داد: شیوع آلرژی های بینی در جامعه ایران حدود ۲۵ درصد است.
دکتر جباری آزاد گفت: زمینه های ژنتیکی و ارثی، عوامل محرک مانند آلاینده های محیطی، گل و گیاه، حیوانات خانگی، مواد غذایی آلرژی زا، ارتقای بهداشت و تضعیف سیستم ایمنی از مهم ترین عوامل ایجاد آلرژی ها هستند.