پخش زنده
امروز: -
فلسطینیان در نوارغزه ديروز تظاهرات شش هفته ای خود را در روز زمین آغاز کردند.
فلسطینیان در نوارغزه ديروز تظاهرات شش هفته ای خود را در روز زمین آغاز کردند. از اين تظاهرات تحت عنوان تظاهرات «بازگشت» [به سرزمین خود] ياد ميشود. سازمان دهندگان اعتراضات می گویند تظاهرات به مناسبت روز زمین امسال به مدت شش هفته یعنی تا سالگرد اعلام تشکیل اسرائیل در 14 ماه مه ادامه خواهد یافت. فلسطینیان همچنين هر ساله برای گرامیداشت سالروز کشته شدن شش فلسطینی در سال هزار و نهصد و هفتاد و شش به دست نظامیان صهيونيستي تظاهرات برگزار می کنند.
نظاميان صهيونيستي ديروز برای شلیک گاز اشک آور به سوی هزاران معترض فلسطینی از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کردند. این اعتراضات در چهار ناحیه دیگر در راستای منطقه حائل ادامه دارد.
ارتش رژيم صهيونيستي همچنين غيرنظاميان - از جمله زنان و بچه ها - شرکت کننده در اين راهپيمايي مسالمت آميز را هدف تيرهاي جنگي قرار داده که در نتيجه آن 16 فلسطینی به شهادت رسيدند و بيش از 1000 نفر زخمي شدند.
تنها چيزي که اين جنايات را مي تواند توجيه کند هراس و وحشت رهبران رژيم صهيونيستي از گسترش ابعاد اين اعتراضات مسالمت آميز و پيامد هاي عميق و گسترده آن است. تا جايي که به گزارش خبرگزاري فرانسه رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه به سازمان ملل متحد اعلام کرد حق دارد در برابر فلسطینیان از حاکمیت خود دفاع کند. اين بدان معنا است رژيم صهيونيستي اين اعتراضات مسالمت آميز را تهديدي براي حاکميت نا مشروع خود قلمداد مي کند.
جالب اينکه تظاهرات فلسطينينان چنان مشروعيت دارد که نماینده رژيم صهيونيستي در سازمان ملل متحد ابراز اميدواري کرد کارمندان سازمان ملل متحد مستقر در نوار غزه، در این جنبش اعتراضی شرکت نکنند.
جنايات ديروز رژيم صهيونيستي مثل هميشه اعتراض گسترده اما غير موثر رهبران جهان و محافل بين المللي را - مانند اعلام محکوميت و ابراز نگراني و .... - در پي داشت. در اين ميان مواضع مقامات ارشد سازمان ملل قابل تامل است. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار انجام تحقیقاتی مستقل در ارتباط با شهادت دست کم هفده فلسطینی به دست نیروهای صهیونیست در نوار غزه شد. تای بروک زریهون Taye-Brook Zerihoun معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی نيز روز جمعه (به وقت آمریکا) گفت اوضاع در غزه احتمالا طی روزهای آینده وخیم خواهد شد و درخواست کرد غیرنظامیان به ویژه کودکان هدف قرار نگیرند. با اين حال وي استفاده از روش هاي کشنده و زور را به عنوان آخرين راه مجاز دانست. به گزارش امروز خبرگزاری رویترز از مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، تای بروک زریهون گفت: اسرائیل باید بر اساس قانون بین المللی حقوق بشر و قوانین بشردوستانه، مسئولیت هایش را بپذیرد... نباید به شکل کشنده از زور -جز به عنوان آخرین راه چاره- استفاده شود و مقامات باید درباره هر مورد فوت که از استفاده از زور ناشی میشود تحقیقات مناسب انجام دهند.
اما براي کنترل حساسيت افکار عمومي منطقه و جهان نسبت به اين جنايات نظاميان صهيونيست به حملات نظامي به پايگاه هاي نيروهاي مقاومت حماس متوسل شدند شايد بتوانند اين جنايات را به درگيري نظامي با مقاومت اسلامي فلسطين نسبت دهند و چهره مسالمت آميز اعتراضات غيرنظاميان فلسطيني را مخدوش کنند.
به عنوان مثال، نظامیان اشغالگر صهیونیست ديروز سه موضع جنبش حماس را در نوار غزه هدف قرار داده است. رسانه های رژیم صهیونیستی نيز همزمان از تبادل آتش در نقاط مرزی نوار غزه میان نظامیان صهیونیست با مقاومت فلسطینی خبر دادند. برخي رسانه هاي ديگر نيز از هدف قرار گرفته شدن هواپیمای جاسوسی رژیم صهیونیستی در منطقه الوسطی پس از حمله به برج دیدبانی نیروهای مقاومت خبر داد.
در مسير مخدوش کردن چهره مسالمت آميز تظاهرات فلسطينيان و تطهير جنايات ديروز ارتش صهيونيستي حتي نماینده انگلیس در جلسه فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد در واکنشي مضحک به تحولات خونبار روز گذشته غزه ادعا کرد: نیازمند توافقی هستیم که این اطمینان را بدهد که حماس و دیگر گروههای تروریستی برای همیشه به شلیک راکت به اسرائیل پایان بدهند، دولت خودگردان کنترل غزه را مجددا در دست بگیرد و حکمرانی موثر و پاسخگو را به این منطقه بازگرداند و اسرائیل محدودیت های اعمال شده خود را که باعث رنج و سختی افراد عادی فلسطینی شده است، بردارد.
اما تحليل و ارزيابي ديگري نيز درباره علت اعتراضات فلسطينينان وجود دارد. نماینده سوئد در نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: اوضاع انسانی در غزه نگران کننده است و نوار غزه در آستانه فروپاشی است لذا پایان دادن به محاصره این منطقه ضروری به نظر می رسد.
-----------------------------------
عبدالرضا خليلي