پخش زنده
امروز: -
با حضور احمد دانیالی معاون برنامه و بودجه سازمان میراث فرهنگی، لباس و پوشش سنتی مردم ابیانه در فهرست آثار ملی ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛قدمت لباس مردم ابیانه به بیش از چهارهزار سال پیش میرسد و از جنس مخمل و نخ است.
تنوع رنگ و گل آرایی و نوع پوشش زنان و مردان در این روستا زبانزد است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری استان اصفهان درآیین ثبت لباس و پوشش سنتی مردم ابیانیه در روستای ابیانه با بیان اینکه ظرفیت های فرهنگی روستاها بسیار بیشتر از ظرفیت های فیزیکی آنهاست، گفت: شناسایی سرمایه های بزرگ روستاها ، توجه به ظرفیت های فرهنگی روستاها با محوریت حفظ و احیا میراث فرهنگی، توسعه صنایع دستی و گردشکری روستایی از مهمترین سیاست های دولت است.
فریدون الهیاری افزود: روستای ابیانه از روستاهای شاخص کشور با 31 اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران است که این میزان آثار ثبت شده از بسیاری شهرستان ها فراتر است.
اللهیاری گفت: ازاین تعداد 26 اثر آثار ملموس و 5 اثر نا ملموس فرهنگی و معنوی است.
وی گفت:پوشش نماد هویت و شخصیت و فرهنگ یک ملت است و وقتی به لباس های سنتی ایران نگاه می کنیم که از راه کارهای توسعه فرهنگ ایرانی و توسعه فرهنگ حجاب و عفاف توجه به لباس های سنتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری استان اصفهان ثبت جهانی روستای ابیانیه را مهمترین دستور کار این اداره کل عنوان کرد و افزود: ویرایش اولیه پرونده کامل شده و ویراش دوم در حال اجرا است و امیدواریم تا جشن بعدی که هفته آینده خواهد بوداین ثبت انجام شده باشد.
روستای ابیانه از توابع شهرستان نطنز و در نزدیکی کاشان و آران و بیدگل در استان اصفهان واقع شده است.