قهرمانی زیر ۱۶ سال آسیا-فوشان چین؛
آشنایی با تیمهای بسکتبال نوجوانان آسیا
تیم بسکتبال نوجوانان ایران در مسابقات قهرمانی آسیا، علاوه بر رقبای قدیمی آسیایی با دو تازه وارد قاره اقیانوسیه آشنا میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ تیم بسکتبال زیر ۱۶ سال ایران، صبح امروز آخرین تمرین را در تهران انجام داد و ساعتی قبل راهی فرودگاه امام شد تا به چین محل برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا سفر کند.۱۳ تیم از ۱۳ فروردین در این رقابتها شرکت میکنند.
سایت فدراسیون جهانی بسکتبال و سایر منابع خبری آسیا در روزهای اخیر به معرفی تیمهای حاضر در مسابقات پرداخته اند:
استرالیا، مدعی اول قهرمانی
تیم پرقدرت قاره اقیانوسیه یکی از مدعیان اصلی قهرمانی به شمار میرود. توانایی فیزیکی، نیمکت قوی و شوتزنی بازیکنان از ویژگیهای اصلی تیم زیر ۱۶ سال استرالیاست که سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ نایب قهرمان نوجوانان جهان شده بود.
تموری ویگنس، گارد رأس ۱۸۴ سانتیمتری استرالیا بهترین بازیکن این تیم است و با کایری اروینگ ستاره استرالیایی-آمریکایی NBA مقایسه میشود.
ایران، زیرنظر مربی صربستانی
تیم زیر ۱۶ سال ایران ابتدا زیرنظر محمدمهدی ایزدپناه مربی گرگانی قرار داشت؛ اما امسال هدایت این تیم به نناد ترونیچ صربستانی سپرده شد که از پارسال برای کمک به بسکتبال پایه ایران آمد.
نوجوانان ایران که میانگین قدی آنها با چین یکی است، امسال بدون دردسر، قهرمان غرب آسیا شدند و امیدوار به کسب سهمیه جهانی هستند. سایت فیبا از مرتضوی سنتر ۲۰۲ سانتیمتری تیم و متین آقاجانپور فوروارد ۱۹۸ سانتیمتری به عنوان بهترینهای ترکیب ایران نام میبرد.
علیرضا زینال زاده یکی دیگر از بازیکنان خوب تیم زیر ۱۶ سال بود که تابستان قبل از ترکیب نوجوانان ایران اخراج شد. زینال زاده به همراه چند بازیکن دیگر در جریان مسابقات آموزشگاهها با داور مسابقه درگیر شده بودند.
حمیدرضا بهرام زاد، امیرحسین علی یاری، امیرحسین یازرلو، نصرت اله یازرلو، سینا واحدی، دانیال نوروزی، محمدرضا درخشی، جلال آقامیری، سورنا علیزاده و پیتر گیرگوریان سایر بازیکنان ترکیب ایران هستند.
چین، مدعی همیشگی
چینیها مانند همیشه یکی از بلندقامتترین تیمهای تورنمنت هستند و جیائو بوکیائو سنتر این تیم یکی از بهترینهای ترکیب به شمار میرود. نوجوانان چین سه دوره قهرمان زیر 16 سال آسیا شدند و تنها دوره قبل از صعود به فینال بازماندند.
چین تایپه، همگروه مدعی ایران
چین تایپه نایب قهرمان دوره قبلی مسابقات است و با ترکیبی متکی بر گاردها، تکرار آن نتیجه را دنبال میکند. بازیکنان این تیم میانگین قدی ۱۸۶ سانتیمتر دارند و ۱۵ فروردین برای صعود مستقیم به یک چهارم نهایی با نوجوانان ایران رقابت می کنند.
وو چنگ چیه سرمربی چین تایپه که بعد از نایب قهرمانی دوره قبل، همراه تیم به جام جهانی زیر ۱۷ سال رفت، با این تجربه بار دیگر در مسابقات زیر ۱۶ سال آسیا این تیم را هدایت می کند. وو در مصاحبه با سایت فیبا تاکید داشت که ستارههای دوره قبل را در ترکیب این دوره ندارد و فقط امیدوار به کار تیمی بازیکنان خود است.
ژاپن با سیستم آلمانی
نوجوانان ژاپن در ادامه برنامه چند ساله تیمهای پایه این کشور با هدایت تورستن لویبلِ آلمانی به چین سفر میکنند. این مربی پیش از این هدایت تیمهای زیر ۱۸ سال و زیر ۱۹ سال ژاپن را برعهده داشت و در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۱۶ تهران با شکست مقابل ایران نایب قهرمان شده بود. ژاپنیها پیش از این در سال ۲۰۱۴ به جام جهانی زیر ۱۷ سال صعود کرده بودند.
لویبل یکی از ضعفهای تیم فعلی ژاپن را سایز بازیکنان این تیم عنوان میکند که با میانگین قدی ۱۸۴ سانتیمتر، جزء تیمهای کوتاه قد جام است.
فیلیپین در میان بلندقامت ها
فیبا گزارش میدهد که برای اولین بار، تیم زیر ۱۶ سال فیلیپین احتمالا یکی از بلندقامتترین تیمهای تورنمنت آسیایی خواهد بود، نیمی از بازیکنان این تیم بالای ۱۹۲ سانتیمتر قد دارند. زاخاری سوتو سنتر ۲۱۶ سانتیمتری فیلیپین، بلندقدترین بازیکن ترکیب این تیم است. تیم فیلیپین علاوه بر سایز، از امتیاز سرعت و شوتهای راه دور هم بهره میبرد.
کره جنوبی، مدافع قهرمانی
مدافع قهرمانی مسابقات تنها تیمی است که به جز چین در رقابتهای زیر ۱۶ سال آسیا به قهرمانی رسید. کره ایها در این دوره هم امیدوار به تکرار مقام دوره قبل هستند. هر چند در گروه سختی با ژاپن، لبنان و هند همگروه شده اند؛ اما هیونسو سرمربی کره از قدرت بیشتر و فیزیک بهتر بازیکنان خود نسبت به دوره قبل خبر میدهد. کره جنوبی با میانگین قدی ۱۹۰ سانتیمتر، ترکیب یک دستی برای مسابقات آسیایی دارد.
لبنان، نماینده دوم غرب آسیا
نماینده دوم غرب آسیا بدون جبرئیل ساماها سنتر اصلی خود در مسابقات شرکت میکند و با این وجود با میانگین قدی ۱۹۲ سانتیمتر در ردیف تیمهای بلندقامت جام قرار دارد. زنبکا بهترین امتیازآور لبنان در جریان مرحله نخست مسابقات غرب آسیا به میزبانی تهران، ۴۲ امتیاز و ۱۵ ریباند مقابل تیم کشورمان داشت. این بازیکن در مجموع میانگین ۲۹ امتیاز و ۹.۵ ریباند در هر مسابقه ثبت کرده و در جریان مسابقات تهران بسیاری اعتقاد به صغرسن این بازیکن داشتند.
لبنانیها در تاریخ این رقابتها به مقامی بهتر از ششم دست نیافته اند.
ماکائو، دومین همگروه ایران
یکی دیگر از همگروههای بسکتبال ایران با میانگین قدی ۱۸۲ سانتیمتر است. در تاریخ بسکتبال ماکائو، تنها دو تیم پایه دیگر در سالهای ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ به سطح آسیا رسیده بودند و تیم ملی بزرگسالان این کشور هم سابقه دو حضور در رقابتهای قارهای داشته است.
مالزی با امید به دو بازیکن
این تیم در بسکتبال آسیا شانس زیادی ندارد؛ اما به گزارش فیبا، جان تانگ و تئو یی کانگ دو بازیکن برتر مالزی هستند که در آیندهای نزدیک باعث تقویت تیم بزرگسالان این کشور میشوند. مالزی با میانگین قدی ۱۸۲ سانتیمتر، یکی دیگر از کوتاه قدترین تیمهای مسابقات است.
نیوزیلند، تازه وارد دوم
نوجوانان نیوزیلند از سال ۲۰۱۶ برای این رقابتها تمرین کرده اند و میانگین قدی بازیکنان این تیم ۱۸۷ سانتیمتر است که در مقایسه با تیمهایی مثل ایران و چین با میانگین قدی ۱۹۵ سانتیمتر و استرالیا با میانگین قدی ۱۹۳ سانتیمتر، کوتاه به نظر میرسد. نیوزیلندی ها پارسال چند مسابقه در فیلیپین برگزار کردند تا با سبک بازی آسیایی ها آشنا شوند.
ستاره آکادمی NBA در هند
آکادمی NBA در هند، شانسهای پرورش بازیکنان خوب را برای نسلهای آینده این کشور افزایش داده است. هند در این دوره از مسابقات زیر ۱۶ سال، دو بازیکن بالای دو متر دارد که میانگین قدی این تیم را به ۱۸۹ سانتیمتر رسانده اند. هارشواردان تومار و پرینسپال سینگ دو بازیکن ۲۰۸ سانتیمتری این تیم هستند. سینگ یکی از بازیکنان آکادمی NBA است و تومار دو سال قبل برای آموزش بسکتبال به یک آکادمی ایتالیایی پیوست.
هنگ کنگ در ردیف کوتاه قامت ها
این تیم که در دوره قبلی مسابقات زیر ۱۶ سال آسیا، چهاردهم شده بود، میانگین ۱۸۲ سانتیمتر قد دارد و در گروه چین و نیوزیلند، شانسی برای صعود به مراحل بعد نخواهد داشت.