پخش زنده
امروز: -
بازرگان کم سن و سال اهل ترکيه به بزرگ ترين کلاهبردار تاريخ معاصر اين کشور تبديل شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلويزيوني اسکاي نيوز عربي، افکار عمومي ترکيه اين روزها به پرونده اي مشغول شده است که بزرگ ترين کلاهبرداي تاريخ معاصر اين کشور به شمار مي آيد. بر اساس محتواي پرونده، جواني در دهه دوم عمر خود از 130 هزار نفر بيش از سيصد ميليون دلار کلاهبرداري کرده است.
محمد آيدين که به تيزهوشي معروف بود، کوچک ترين بازرگان اهل ترکيه است که اين روزها به بزرگ ترين کلاهبردار عصر جديد اين کشور تبديل شده است. گفته مي شود آيدين که تحت پيگرد سازمان هاي امنيتي ترکيه و پليس بين الملل قرار دارد بيش از سيصد ميليون دلار را که از قربانيانش کلاهبرداري کرده است به بانک هاي خارج از کشور انتقال داد و خود به آمريکاي لاتين گريخت. او اين پول ها را از صد و سي هزار نفر به عنوان سپرده در بانک خصوصي خود، به نام بانک مزرعه دريافت کرده بود.
گفته مي شود او طرح بانک مزرعه را از يک بازي رايانه اي با عنوان «مزرعه» که خود بدان معتاد بود، الگو گيري کرد. او به سرمايه گذاران بانک خصوصي خود مي گفت پول هايشان را براي پرورش دام، طيور و توليدات دامي در دامپروري و مرکز پرورش طيور شخصي خود، سرمايه گذاري مي کند اما هم اکنون مشخص شده است هيچ گونه فعاليت در حوزه دامداري و پرورش طيوري در ميان نبوده است.
يکي از قربانيان اين کلاهبردار جوان مي گويد: در روزهاي اولي که پولم را در بانک مزرعه سرمايه گذاري کرده بودم سود خوبي دريافت مي کردم. من حتي برخي روزها بدون هيچ دردسري، صد و پنج هزار ليره سود دريافت مي کردم اما پس از مدتي، ديگر اين سودها به حسابم واريز نشد و پس از آن بود که متوجه شدم صاحب بانک کلاهبردار بوده و با سرقت اموال ما به خارج از کشور متواري شده است.
رسانه هاي خبري ترکيه، اين روزها گوشه هايي از زندگي تجملاتي اين کلاهبردار را به تصوير کشيده اند تا مشخص شود او قبل از فرار از کشور، با پول هاي مردم چه مي کرد. افکار عمومي ترکيه اين روزها، افرادي را که با طمع ورزي و براي رسيدن به سود بيشتر در بانک مزرعه سرمايه گذاري کردند مقصر مي دانند و هم زمان معتقدند دولت نيز در وظايف خود براي کنترل و نظارت و همچنين در دفاع از شهروندان کوتاهي کرده است.
يکي از شهروندان مي گويد «اينکه کسي بگويد در بانک من صد ليره سرمايه گذاري کن، من هم روزي صد ليره به شما سود مي دهم مشخص است که چنين کاري غير منطقي و غير قابل پذيرش است. اما آناني که طمع کردند به چنين پيشنهاد غير منطقي پاسخ مثبت دادند، اين کار نشان از تشخيص پايين آنان است.» شهروند ديگري مي گويد، «دولت با توجه به ابزار نظارتي که در اختيار دارد بايد در اين موضوع ورود مي کرد و روند کلاهبرداري را آشکار مي ساخت زيرا تمامي اين معاملات از طريق اينترنت انجام شد و مراکر نظارتي قبل از اعطاي مجوز به کلاهبردار، به سادگي مي توانستند به درستي يا نادرستي فعاليت او پي ببرند.»
در حال حاضر؛ پليس برخي از همکاران محمد آيدين را بازداشت کرده اما اين اقدام پليس موجب نشده است تا طلبکاران به مراکز تجاري زير نظر اين کلاهبردار فراري حمله و دارايي هاي موجود در اين مراکز را تاراج نکنند، اگر چه کالاهايي که از اين مراکز خارج شد تنها بخش کوچکي از اموال طلبکاران را پوشش مي دهد.