پخش زنده
امروز: -
قلعه های چهارمحال و بختیاری نماد استقامت و تاریخ کهن سرزمین آب و آفتاب است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ معاون میراث فرهنگی استان گفت : این استان از دیرباز مورد توجه خوانین و اقامتگاه تابستانی افراد بانفوذ سیاسی بوده است که این اقامتگاهها و عمارات در اصطلاح فرهنگ عامیانه «قلعه» نامیده می شد.
آقای هادی پور افزود : برخی از قلعه ها نیز برای مصارف نظامی و جلوگیری از هجوم دشمنان استفاده می شد.
وی گفت : وجود عمارتهای بزرگ با پیشینۀ تاریخی حاکی از نقش منطقۀ چهارمحال و بختیاری در تصمیم گیری های حساس سیاسی است بویژه در جریان فتح تهران در انقلاب مشروطیت که پایۀ ثابت این انقلاب قشون بختیاری به رهبری سردار اسعد بختیاری و صمصام السلطنه بختیاری بود.
معاون میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری گفت: قلعه تاریخی دزک یکی از این عمارتهاست که نماد معماری بومی چهارمحال و بختیاری پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است.
آقای هادی پور افزود : این بنای تاریخی در دو طبقه به دستور لطفعلی خان امیرمفخم بختیاری ساخته شده است.
قلعه خدارحم خان در چالشتر هم به فاصله پنج کیلومتری شهرکرد قرار دارد و داخل ان به نام قلعه ستوده معروف است، قلعه دارای سر در با هشت ستون سنگی حجاری شده و نقوش شاخه انگوری و هندسی است و در دو طرف در چوبی آن نگهبانان سنگی برجسته قرار دارند.
قلعۀ تاریخی سردار اسعد بختیاری در شهر جونقان از قلاع زمان مشروطیت بوده و سابقۀ ساخت آن به جریان فتح تهران در انقلاب مشروطیت بر می گردد که به دستور سردار اسعد بختیاری از فاتحان تهران ساخته شد.
وجود اتاق آینه بسیار زیبا و عکس های بزرگان و سرداران از موارد قابل تأمل و تحسین در این بناست .
قلعۀ یوسف خان(امیر مجاهد) از دیگر یادگارهای دوران مشروطیت است که قدمتی حدود یکصد سال دارد و دارای دو طبقه است.
از دیگر قلاع عمارت های زیبا که در استان وجود دارد، قلعۀ صمصام السلطنه در شلمزار است این قلعه به دستور نجف قلی خان صمصام السلطنه ساخته شده است که پس از جنبش مشروطیت به صدر اعظمی ایران رسید.